mielone - 47549 przepisów (strona:2361/3170)

Krokiety w panierce z suszonymi grzybami 164

dodaję jeszcze kilka kropel magi ale to już według uznania. Całość mieszamy. Gotowy farsz rozkładamy równomiernie na naleśniku, boki zawijamy do środka i zwijamy w rulon. Suszone grzyby mielimy i mieszamy z bułką tartą. Następnie panierujemy i smażymy na średnio rozgrzanym tłuszczu. Musimy bardzo uważać aby się nie przypaliły panierka z suszonymi grzybami szybko ciemnieje podczas smażenia. Smacznego

Andzia Pichci
Domowy marcepan 180

problemu. Po obraniu migdały warto osuszyć na kuchennej ściereczce lub w piekarniku, wystarczy 8-10 minut, w temperaturze 40 stopni przy włączonym termoobiegu. Obrane migdały wrzucamy do blendera i mielimy do konsystencji mąki. Dodajemy cukier puder i miksujemy przez 30-45 sekund. Dodajemy miód, aromat migdałowy, wodę różaną lub alkohol i miksujemy jeszcze chwilę, aż masa marcepanowa będzie gładka

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Smażone pierożki z farszem z borowików 195

przesiewamy na stolnicę, w środku robimy dołek do którego wlewamy wodę,  wbijamy jajko, dodajemy sól. Zagniatamy ciasto.  Farsz: Grzyby gotujemy około 30 minut. Ugotowane grzyby odcedzamy i mielimy w maszynce lub innym malakserze. Dodajemy sól, pieprz, bułkę tartą, jajko. Mieszamy. Na maśle podsmażamy cebulę, następnie dodajemy nasz farsz grzybowy i smażymy razem na wolnym ogniu przez

Życie zaczyna się w kuchni
Bezglutenowe ciasteczka 166

żurawiny – 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej – 130 g roztopionego masła – 3 łyżki ksylitolu Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 170 st. C. Blachę wykładamy papieremdo pieczenia. Migdały mielimy na mąkę. Rodzynki i żurawinę drobno siekamy. W dużej misce mieszamy suche składniki: mąkę migdałową, mąkę ryżową, płatki owsiane, posiekane rodzynki i żurawinę, sodę oczyszczoną i ksylitol. Dolewamy roztopione masło i całość

I LOVE LIFE
Zupa migdałowa ze Zgody – kuchnia podkarpacka 193

szklanki ryżu (przepis zawierał dodatkowo kilka sztuk gorzkich migdałów, ale obecnie uważa się je za szkodliwe dla zdrowia) Migdały sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórki i tłuczemy w moździerzu lub mielimy. Mleko zagotowujemy i dodajemy do niego migdały, laskę cynamon (można ją zastąpić połową łyżeczki sypkiego cynamonu), cukier oraz sparzone wcześniej rodzynki. Całość jeszcze chwilę gotujemy. Osobno gotujemy ryż, który dodajemy

Trzeci talerz
Smakowite odsmażane pyzy, knedle z mięsem w sosie pieczeniowym 156

cukru 200 ml słodkiej śmietany kremówki 30 % mały kawałek wędzonki ( boczek, słoninka, domowa szynka ) smalec kurzy lub inny do smażenia sól,pieprz do smaku Mięso i warzywa, na farsz mielimy maszynką, na grubych oczkach . Podsmażamy na maśle z dodatkiem wszystkich składników z listy farsz. Jak już będą mocno przysmażone i aromatyczne odstawiamy do wystygnięcia , najlepiej na noc, żeby się ścięły

Ogrodnik w podróży
makowiec zawijany 187

zalewamy gorącą wodą do przykrycia. Gotujemy na małym ogniu przez ok. 15-20 min. Zestawiamy z ognia, przykrywamy pokrywką i pozostawiamy do wystudzenia. Następnie odsączamy z nadmiaru wody i mielimy dwu krotnie maszynką do mięsa. Białka ubijamy na sztywno. Do zmielonego maku dodajemy wszystkie składniki i mieszamy. Na końcu dodajemy ubite białka i mieszamy. Masę dzielimy na trzy części. wykonanie

Domowy Smak Jedzenia
Keto beza z migdałowo maślanym kremem 203

krem : - 150g migdałów - 200g masła - 10 żółtek - erytrytol - ilość wg uznania Składniki na polewę: Czekolada 95% lub 99% rozpuszczona w kąpieli wodnej lub olej kokosowy, kakao, erytrytol Przygotowanie : Erytrytol mielimy w młynku do kawy. Białka oddzielamy od żółtek. Do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy je na sztywną pianę. Następnie, dalej miksując, dodajemy po łyżce erytrytolu. Wykladamy na blachę

Szkrab Je Sam
Piętrowiec z makiem i masą orzechową 159

płyn tylko delikatnie pyrkał) około 20-25 minut. Mak powinien wchłonąć część płynów i zrobić się gęstszy. Gotowy odcedzamy przez drobne sitko (lub przez gazę), następnie dwukrotnie go mielimy. Na koniec dodajemy miód oraz aromat migdałowy i dokładnie mieszamy. W rondelku roztapiamy masło i odstawiamy do lekkiego przestudzenia. W misce ubijamy na sztywno białka. Dodajemy do nich połowę cukru

PatiGotuje
Świąteczne ciasteczka z dżemem malinowym 231

jajko 250 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1/2 szkl. wiórków kokosowych Dodatkowo: cukier puder do posypania dżem malinowy   Wiórki kokosowe mielimy w młynku do kawy na proszek. Miękkie masło ucieramy wraz z cukrem na jasną, puszystą masę. Dodajemy jajko i miksujemy do połączenia. Mąkę mieszamy ze zmielonymi wiórkami kokosowymi, proszkiem do pieczenia

Smaki Na Talerzu
Babka ziemniaczana „Blacharz” 252

łyżek mąki pszennej 2 płaskie łyżki soli 2 średnie cebule 3 jajka kilka plastrów słoniny sos czosnkowy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: ziemniaki obieramy i wraz z cebulą mielimy w maszynce lub ścieramy na tarce o drobnych oczkach, Boczek kroimy w dość drobną kostkę, podsmażamy a następnie dusimy do miękkości, kiełbasę kroimy w kostkę, do ziemniaków dodajemy pozostałe składniki i dokładnie

Blog kulinarny S9.PL
Domowa masa z białego maku do wypieków. 209

Gotujemy około 30 min.  Po tym czasie mak odcedzamy na sitku. Kiedy odcieknie ( po koło 15 minutach) przepuszczamy przez maszynkę dwa razy.  Pomarańczy nie wyławiamy, je też mielimy. Daktyle, żurawinę i rodzynki, zalewamy wodą, odstawiamy aż nieco zmiękną. Po około 20 minutach, odcedzamy i także przepuszczamy przez maszynkę. Jeśli lubicie kawałki bakalii w maku, to wystarczy je drobno

Radość kipiąca uśmiechem.
Tatar wołowy 206

należy m.in. bardzo delikatna, soczysta i jednocześnie krucha polędwica z Sokołowa z charakterystycznym logo Uczta Qulinarna. Jeśli nie mam czasu na siekanie lub skrobanie wołowiny, to najzwyczajniej w świecie mielę mięso na sitku o grubych oczkach. Taki tatar jest równie wyśmienity, a jego przygotowanie zajmuje mniej czasu. Tatar wołowy - składniki 300 g polędwicy wołowej 1 mała cebula opcjonalnie 1 łyżka

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pierogi z nadzieniem serowo-piernikowym 169

ciasto stanie się miękkie, plastyczne i elastyczne. Ciasto przełożyć do foliowego woreczka i odłożyć na około 30 minut aby odpoczęło. 2. Nadzienie serowo-piernikowe: Twaróg zmielić dwukrotnie maszynką do mielenia lub przepuścić dwa razy przez praskę. Następnie dodać żółtko, śmietanę, cukier, przyprawę do piernika, cynamon i całość dokładnie wymieszać. 3. Gotowe ciasto podzielić na pół i rozwałkować kolejno na płaty

Szalona Kuchnia Eweliny

Proponowane wyszukiwania