Pewnie nie ma domu w którym nie zostają co trochę kawałki gotowanego kurczaka z rosołu ( lub innej zupy gotowanej na kurczaku ).Oczywiście można je po prostu
Buniabaje w kuchniPrzepis bierze udział w Konkursie "Smakowita Pajda to kulinarna frajda!" zorganizowanym na blogu Majanowe pieczenie - sponsorem konkursu jest ZT Kruszwica S.A. Chyba się rozpędziłam
Buniabaje w kuchniOkazało się, że najprostsze potrawy zupełnie pominęłam w swoich przepisach. Wydawało mi się, że są tak oczywiste , że nie ma potrzeby ich spisywać . Po prostu się
Buniabaje w kuchniI znów potrawa z cyklu oczywistych . Gotuję od zawsze i do głowy mi nie przyszło , że jak już moim dzieciakom podałam przepis na klopsiki w sosie
Buniabaje w kuchniZawsze tak robię, że przygotowuję większą porcję pulpetów , dzielę je na porcje i zamrażam razem z wywarem. Potem dorabiam tylko różne sosy i podaję z różnymi
Buniabaje w kuchniI jedno i drugie ( mówię o leczo i pulpetach ) robię w wielu wersjach . Pulpety w różnych sosach , leczo z różnymi dodatkami. Łączę je też razem. Tu
Buniabaje w kuchniJarzynka z kotlecikami w jednym , a w zasadzie całe danie w jednym bo obok kotlecików obsmażyłam ćwiartki ziemniaków i dopiero dołożyłam podgotowaną kalarepkę i wszystko razem
Buniabaje w kuchniCześć :) Dzisiaj zapraszam Was do wykonania faszerowanych pieczarek :) Przepis (jak zawsze) prosty :) A danie warte zachodu, bo bardzo smaczne :) Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów
Pora coś zjeśćCześć :) Od dawna miałam ochotę na faszerowaną paprykę... Kupiłam 2 papryki, kupiłam mięso, wróciłam do domu, po czym okazało się, że nie ma kaszy gryczanej... a
Pora coś zjeśćCześć :) Dzisiaj prezentuję produkt na który przez długi czas nie miałam pomysłu... Przedstawiam Wam dynię makaronową :) Dynia makaronowa jest odmianą dyni zwyczajnej, która zawdzięcza swoją nazwę
Pora coś zjeśćCześć :) Tym razem zapraszam Was na pyszny obiad składający się z małych pulpecików z mięsa i ziemniaków w sosie na bazie sera gorgonzola! Danie jest przepyszne
Pora coś zjeśćCześć! Chyba każdy od czasu do czasu ma ochotę na fast fooda. Takiego obrzydliwie niezdrowego, z mnóstwem kalorii, z sieciówki na M., którą każdy zna. Tylko
Pora coś zjeśćPost Panierowany Camembert z migdałami i pistacjami wg Pascala pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojeSamuraje używali miso, z polerowanego białego ryżu, który był drogi, że służył za walutę, lub był dawany w prezencie. Biedni ludzie, jak ja 😉 używali miso z prosa lub jęczmienie, mieli zakaz używania białego ryżu. Nawet dziś, ciemne miso uważane, jest za miso dla ubogich, takie też kupiłem… Dopiero w połowie XIV wieku, miso stało się dostępne dla królów
RafalCook