Paris Brest 291ostudzenia. Kiedy orzechy nie są już gorące dzielimy je na dwie części – mniej więcej 3/4 i 1/4. 1/4 to orzechy, które zostawiamy do dekoracji ciasta. Pozostałą część mielimy w blenderze na drobny proszek. Czas przygotować bazę pod krem, czyli krem patissiere (po naszemu budyniowy ;) ). Do garnka wlewamy mleko, wsypujemy połowę cukru i podgrzewamy na mały ogniu. Resztę cukru ucieramy
Ciastkozercy
Risotto z kurczakiem i kurkami 225Risotto z kurczakiem i kurkami to niezwykle aromatyczna, delikatna i kremowa w smaku potrawa. Przygotowanie risotto wymaga od nas odrobine cierpliwości, bowiem musimy pilnować gotowania się
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pyzy z mięsem z rosołu 221część ziemniaków. Wyrobiłam gładką masę i formowałam kulki wielkości piłeczki do ping ponga. Zrobiłam farsz. Miałam zmielone mięso z rosołu, akurat gotowałam rosół na kaczce, wołowinie i indyku. Kiedy mieliłam mięso zmieliłam również marchew i pietruszkę z rosołu. Na patelni podsmażyłam na rumiano pokrojoną w kostkę cebulę. Dolałam to wszystko do mięsa. Przyprawiłam solą i pieprzami. Kleiłam pyzy. Każdą
Pieprzyć z Fantazją
TimeGates – Bramy Czasu w Jeleniej Górze 143okolicach obiektu zaparkować. A jeżeli już się wam uda to w 99% parkingi są płatne. Time Gates – Bramy Czasu znajdują się w bezpośrednim sąsiedztwie Muzeum Karkonoskiego. Wiec gdybyście mieli za dużo czasu polecam zwiedzić oba obiekty GODZINY OTWARCIA Bramy czasu są otwarte codziennie w godzinach od 10 do 18.00 (z wyjątkiem miesięcy zimowych czyli listopad do kwietnia gdzie otwarte
Relaxtime
Menu na tydzień: 5 obiadów w półtorej godziny 169spaghetti i zrobiliśmy pesto Wyjęliśmy brokuła i prosciutto z piekarnika Pozostało już tylko doprawić poskładanie dań: kurczaków z ryżem i kaszą, spaghetti, peperonaty oraz zmiksować zupę. Kiedyś, gdy będziemy mieli wolne moce przerobowe zrobimy nagranie naszych działań w kuchnie – nie, nie martwcie się, to nie będzie półtora godzinna transmisja:) – żeby dokładnie pokazać Wam co i w jakiej kolejności robimy
Niedzielny kucharz
Kotleciki Szu Szu 30255Kotleciki Szu Szu – to pyszne kotleciki o tajemniczej nazwie, które smakują każdemu. Uwielbiają je nie tylko dzieci, ale także dorośli. Jeśli szukacie inspiracji na pyszny
Kulinarne Przeboje
Kawa mrożona na upały 138już zależy od Was. Kawę rozpuszczalną wymieszać z cukrem, dodać lód pokruszony. Ponownie wymieszać. Wlać mleko i dokładnie wymieszać. Najlepiej zrobić to w malakserze. Idealnie spakuje z ajerkoniakiem. Gdybyście mieli ochotę na taką wersję, to dodać ajerkoniak razem z mlekiem. Wykonianie w thermomix do naczynia miksującego dodać kawę i cukier, zmiksować obroty czas 10 sek, obroty 10 dodać lód, zmiksować
Kuchnia Pokoleń
Z cyklu porozmawiajmy o… W co warto zainwestować prowadząc lokal gastronomiczny? 212sukces. Póki co lokal się prężnie rozwija. Ale czego oczekuje tu klient poza smakiem i jakością? Oczywiście szybkiej realizacji zamówienia. Ich dania są bardzo zróżnicowane i na początek mieli w swojej małej kuchni więcej sprzętów, co nie sprawdziło się zbyt dobrze. W kuchni musi być miejsce, zwłaszcza w takiej gdzie liczy się czas. Dlatego ostatecznie stare sprzęty zostały zastąpione
Słodkie okruszki
Karkówka po cygańsku 7787Karkówka po cygańsku – to pyszne danie, które nie wymaga zbytniego nakładu pracy, a smakuje wyśmienicie! Karkówka po cygańsku to danie na imprezę wręcz idealne. Można
Kulinarne Przeboje
Fasolka szparagowa z pieczonymi ziemniakami 195Fasolka szparagowa z pieczonymi ziemniakami – to super sałatka na grilla lub dodatek do obiadu, zwłaszcza jeśli pod ręką mamy pyszne młode ziemniaki. Wedle uznania możecie
Kulinarne Przeboje
Karkówka z szynkowaru 183Czosnek (granulowany lub świeży)'; document.write(" "); Myjemy mięso i kroimy je na małe kawałki (jak na gulasz), po czym te chudsze i ładniejsze zostawiamy w misce, te poprzerastane tłuszczem zaś – mielimy bądź drobno szatkujemy, np. malakserem. Wszystkie składniki (mięso, wodę, żelatynę i przyprawy) wrzucamy do jednej miski i dokładnie mieszamy. Przekładamy mięso do szynkowaru, dociskamy sprężyną, zamykamy i wstawiamy
Proste-przepisy.pl
Ciasto fasolowe z bananem i daktylami 180wyczuwalna. Po trzecie: jest zaskakujący. Koniecznie podajcie to ciasto swoim gościom i niech spróbują zgadnąć z czego zostało zrobione. Jeśli wcześniej nie zetknęli się z ciastem fasolowym, będą mieli twardy orzech do zgryzienia. * A jeśli przypadły Ci do gustu moje żarówki-przyprawniki, możesz takie kupić u mojego dobrego kolegi pod adresem: http://www.godstoys.pl/zarowki-przyprawniki
Proste-przepisy.pl
Kotlety rybne 219mleku mały pęczek koperku sól, pieprz 3 łyżki bułki tartej mąka, jajko i bułka tarta do panierowania Rybę rozmrozić, odcisnąć z nadmiaru wody i zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Do ryby dodać jajko, sól i pieprz oraz drobno posiekany koperek. Kajzerkę dokładnie odcisnąć z mleka i również dodać do masy rybnej. Całość dokładnie wyrobić dłońmi na puszystą masę. Formować
My simple kitchen