Cukiniowe zamieszanie 162Czas Przygotowania : 30 min Moje cukinie szaleją , nie nadążam z przetwarzaniem ich. Pora na kolejny przepis z serii na zimę. Składniki 1 kg małych cukini 4
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Turyńskie ciasto ze śliwkami 138kwaśnej śmietany 2 jajka 25 gr mąki 50 gr cukru /ul> Krok po Kroku 1 Z podanych składników zrobić ciasto i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. 2 Ser mielimy w maszynce na drobnym sicie i łączymy z pozostałymi składnikami. Mieszamy do momentu uzyskania jednolitej masy. 3 Usuwamy pęstki ze sliwek i kroimy na 4 części. 4 Wyrośnięte ciasto wałkujemy
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Domowy ketchup z czerwonej papryki 160łyżeczka kolendry w nasionach 3 łyżki soli Wykonanie: 1. Papryki umyć, pokroić w grubszą kostkę, a czosnek dokładnie obrać. Pokrojone papryki, papryczki chilli i czosnek zmielić maszynką do mielenia. 2. Następnie przełożyć do dużego garnka, wlać ocet, olej, dodać cukier, koncentrat pomidorowy, suszoną bazylię, nasiona kolendry, sól i całość doprowadzić do wrzenia. Gotować około 20-25 minut cały czas mieszając
Szalona Kuchnia Eweliny
Spaghetti all'Amatriciana i zaproszenie do IGTV 190czarnym pieprzem. Makaron podajemy od razu po przygotowaniu najlepiej z kieliszkiem schłodzonego białego wina. W najbliższych dniach pojawi ą się kolejne przepisy i filmiki, serdecznie zapraszam :) Gdybyście mieli pytania lub uwagi dot. filmów, podzielcie się nimi w komentarzach lub piszcie do mnie na maila
La grande e la piccola cuoca
Sernik z mlekiem skondensowanym 174drobno zmielone migdały albo orzechy Jak zrobić polewę czekoladową Mleko i masło podgrzewam w rondelku do chwili, aż masło się rozpuści. Zdejmuję rondelek z ognia i dodaję aromat. Czekoladę mielę na pył w blenderze, dodaję do rondelka i mieszam, aż powstanie gładka masa. Szybki sernik z mlekiem z puszki udekorowany polewą czekoladową Jak zrobić sernik z mlekiem skondensowanym Wszystkie składnik
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
TARTALETKI Z MUSEM CZEKOLADOWYM I BORÓWKAMI (BEZ PIECZENIA) 209Wykonanie: Korpusy: Daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na około 15-20 min. Następnie wodę odlewamy, a daktyle blendujemy na gładki krem. Do misy blendera wrzucamy płatki owsiane i mielimy na miałko. Następnie dodajemy masę daktylową i wszystko dokładnie miksujemy. Otrzymaną masą wylepiamy formy do tartaletek - u mnie wyszło 5 szt. o średnicy 8,5 cm. Wkładamy do lodówki
Kuchnia MagdaLeny
TARTALETKI Z MUSEM CZEKOLADOWYM I BORÓWKAMI (BEZ PIECZENIA) 209Wykonanie: Korpusy: Daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na około 15-20 min. Następnie wodę odlewamy, a daktyle blendujemy na gładki krem. Do misy blendera wrzucamy płatki owsiane i mielimy na miałko. Następnie dodajemy masę daktylową i wszystko dokładnie miksujemy. Otrzymaną masą wylepiamy formy do tartaletek - u mnie wyszło 5 szt. o średnicy 8,5 cm. Wkładamy do lodówki
Kuchnia MagdaLeny
Knedle ze śliwkami i pachnącym cynamonem 184połówki śliwki były złączone. Do środka wsypać szczyptę cynamonu i cukru. 3. Ziemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie, lekko wystudzić i przecisnąć przez praskę lub zmielić maszynką do mielenia. 4. Do miski przełożyć mąkę, jajka, ziemniaki i szczyptę soli, następnie zagnieść na jednolite ciasto (jeśli ciasto się lepi należy je lekko podsypać mąką). Ciasto podzielić na dwie części, z każdej
Szalona Kuchnia Eweliny
Tarta czekoladowa z owocami i bitą śmietaną 201powierzchni kremu, to zapobiegnie tworzeniu się kożucha. Odstawiamy do ostygnięcia. Przygotowujemy spód do ciasta – 75g masła rozpuszczamy i odstawiamy do ostygnięcia. Ciasteczka przekładamy do robota kuchennego i mielimy na bardzo drobne kawałki. Do pokruszonych ciasteczek dodajemy masło i dokładnie mieszamy, aż uzyskamy konsystencje mokrego piasku. Wszystko wysypujemy do tortownicy i najlepiej palcami, przyciskamy tworząc mały brzeg i płaski
Smaczna Strona
SMACZNY PASZTET Z KURCZAKA + FILMIK 159Cebulę i pieczarki kroimy na mniejsze kawałki, podpiekamy na odrobinie oleju, łącznie z wątróbką aż wszystko zmięknie i płyny odparują. Doprawiamy podczas smażenia solą. Maszynką do mięsa wszystko mielimy, mięso z jarzyną, namoczoną, odciśniętą bułkę i pieczarki z wątróbką. Wsypujemy do masy całe przyprawy, przeciśnięty czosnek i wlewamy olej. Wszystko mieszamy. Do naoliwionych foremek wkładamy pasztet, można po wierzchu
Kulinarne Fantazje Marioli
Szybka sałatka ogórkowo - cebulowa 234Tak się zastanawiałam, czy znacie smak tej sałatki? Dla mnie to ostatnie odkrycie sezonu. Podczas moich wakacyjnych wyjazdów często ją zamawiałam i jadłam ze smakiem, bo
Tylko pysznie
Pasta z wędzonego dorsza 156Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Dorsza oddzielamy od ości. Jajka gotujemy na twardo. Obieramy. Cebule kroimy w większe kawałki. Wszystkie składniki mielimy na średnich oczkach. Łączymy z majonezem, do smaku doprawiając solą oraz pieprzem
R'n'G Kitchen
Niezbędne małe AGD w każdej kuchni 206blender z ostrzem typu S. Taki sprzęt przyda się szczególnie osobom, które w swojej diecie stosują bardzo wiele elementów kuchni roślinnej. Blender z ostrzem s pozwala między innymi na mielenie twardych ziaren i orzechów, czego nie jest w stanie dokonać zwykły blender. W takim przypadku kupuje się zatem tak zwany blender kielichowy. Dobrze jest też sprawić sobie blender ręczny, który
Trochę smaku
Pasztet jaglany z pieczonymi warzywami (150 kcal) 161pół godziny w temp 180 C, aż skórka papryki się lekko przypali. Po wyjęciu z piekarnika i wystudzeniu, z papryk zdejmujemy skórę. Kaszę jaglaną, cebulę, paprykę i czosnek mielimy. Do zmielonych składników dodajemy jajka, płatki owsiane, suszone pomidory i przyprawy. Całość wyrabiamy na jednolitą masę. Pasztet przekładamy do keksówki i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez około
e-PrzepisyKulinarne
Młoda kapusta kiszona w słoikach 742sprężynką) bawełniana ściereczka folia spożywcza Wykonanie: Kapustę poszatkowałam razem z marchewką. Można to zrobić za pomocą noża, szatkownicy, albo przystawki do maszynki do mielenia mięsa. Ja właśnie użyłam takiej przystawki. Szatkowałam główkę kapusty i jedną marchewkę. Wsypałam dużą szczyptę soli, wymieszałam i przełożyłam do dużej miski. I tak zrobiłam z pozostałymi główkami kapusty i marchewkami. To ułatwiło
Kuchnia u Krysi