obiad gulasz? Składniki: 500 g piersi z kurczaka 200 g wędzonego boczku 1 cebula 3 marchewki 1 pietruszka 20 dag pieczarek sól, pieprz słodka papryka, ostra papryka mielona listek laurowy 3 ziarna ziela ang olej do smażenia 3 łyżki mąki 2 łyżki śmietany Wykonanie: Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę, oprószamy solą, pieprzem. Wrzucamy na rozgrzany olej
Z Majeczką w kuchnimasła 3 łyżki śmietany 1 jajko sól farsz 400 g kiszonej kapusty 30 g suszonch grzybów 1 cebula olej do smażenia lisć laurowy 3 ziarna ziela angielskiego kminek mielony sól, pieprz Wykonanie: Grzyby zalać wodą i odłożyć na godzinę. Po tym czasie ugotować w wodzie w której się gotowały. Odcedzić, pokroić w drobną kostkę. Kapustę ugotować do miękkości
magiczna kuchnia Kasiwyciśniętych owoców 1 łyżeczka sody oczyszczonej ½ łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli oraz dodatki aromatyczne do wyboru: 2 łyżeczki cynamonu lub 3 łyżki kakao ew. 1 łyżeczka mielonego kardamonu lub 1 płaska łyżeczka anyżu garść rodzynek lub żurawiny lub posiekanych daktyli, moreli 4-5 łyżek wiórek kokosowych posiekane orzechy posiekana czekolada Przygotowanie: Jajka ubijamy, dodajemy
bistro mamaczerwonej soczewicy kilka suszonych pomidorów z oliwy, dobrze odsączonych, pokrojonych w kostkę 2 łyżki suszonych płatków papryki (można pominąć) duża szczypta pieprzu kajeńskiego 1 łyżeczka majeranku ½ łyżeczki mielonego kminku gałązka lubczyku 2 gałązki posiekanego lubczyku 2 gałązki posiekanej natki pietruszki łyżeczka granulowanego czosnku 2 łyżki wędzonej słodkiej papryki 2/3 szklanki słodkiej śmietanki 18%sól i pieprz Boczek
Czerwień i błękitpomidorowy 1 litr, przecier pomidorowy w kartoniku 1 opakowanie, śmietana 200 ml, woda 1 szklanka, mąka pszenna 4 łyżki, koperek 1 pęczek, olej rzepakowy czosnek 6 łyżek, pieprz mielony do smaku włoszczyznę rozdrobnić w rozdrabniaczu, zalać wodą, dodać kostkę rosołową, ziele angielskie, liść laurowy, gotować z 20 minut na średnim ogniu wlać sok pomidorowy, dodać przecier pomidorowy z kartonika
W Mojej Kuchni Lubięskładniki na klopsiki: 500 g mięsa mielonego np. z łopatki 100 g suszonych pomidorów z oliwy 1 jajko 1 łyżeczka ostrej musztardy 2 łyżeczki zielonej natki selera lub pietruszki sól, pieprz tłuszcz do smażenia wykonanie: Wszystkie składniki przekładamy do miski i wyrabiamy na jednolitą masę. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Dłonie smarujemy np. olejem i z mięsa formujemy małe klopsiki
Domowy Smak Jedzeniakażdej strony około 10 minut. Czerstwą bułkę moczymy w zimnym wywarze pozostałym z gotowania mięsa i warzyw. Dobrze namoczoną bułkę wyciskamy z nadmiaru płynu. Za pomocą maszynki do mielenia mięsa mielimy: wątróbkę (dwa razy), mięso, warzywa, czosnek i bułkę. Do powstałej masy dodajemy pokrojone grzyby, jajka, majeranek, ostrą i słodką paprykę, pieprz i solimy. Całość dokładnie wyrabiamy, aż składniki dokładnie
PatiGotujemłode marchewki w słodkiej glazurze z masła i miodu to rewelacyjna szybka przegryzka na ciepło lub dodatek do dania głównego. Dla przełamania słodkości doprawiłam je również solą i świeżo mielonym kolorowym pierzem. Składniki: pęczek młodych marchewek 2-3 łyżki masła 2 łyżki miodu sól, pieprz Zagotować wodę z odrobiną soli. Wrzucić do niej umyte marchewki i gotować
wyzwania kuchennecebula 1 ząbek czosnku 1/2 małej cukinii 1 szklanka bulionu warzywnego 1/2 szklanki mleka kokosowego 2 łyżki oleju Wielkopolskiego Rzepak&Chili przyprawy: sos sojowy, mielona kolendra, curry Marynowane tofu: 200 gram tofu 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka syropu klonowego łyżka oleju Wielkopolskiego Rzepak
Mango Papajasale e pepe. Nel frattempo cuocete la pasta in abbondante acqua bollente, salata a piacere. Ugotowany makaron odcedzamy i mieszamy z przygotowanym sosem. Przed podaniem makaron oprószamy świeżo mielonym czarnym pieprzem oraz startym parmezanem. **** Scolate la pasta e versatela nella pentola con la crema di formaggi, mescolando bene il tutto. Servite la pasta con una spolverata di pepe macinato
La grande e la piccola cuocaśrednią marchew, 1 średnią pietruszkę, 3 średnie ziemniaki, ½ małej główki białej kapusty, 1 cebulę, 2 liście laurowe, 2 ziarna ziela angielskiego, sól, ½ łyżeczki kurkumy, 1 łyżkę oleju, czarny pieprz mielony, 1 łyżkę posiekanej natki pietruszki, 1,5 l wody. Marchew i pietruszkę obierz i umyj. Marchew pokrój w półplasterki, a pietruszkę w niezbyt dużą kostkę. Kapustę umyj (możesz także
blog.moje-pasje.infokurczaka 1/2 szklanki oleju około 1szklanki wody 1 kopiasta łyżka przyprawy do kurczaka 1 kopiasta łyżka ziół prowansalskih 2 łyżki domowej vegety lub sól do smaku 1 łyżka mielonego pieprzu 2 łyżeczki czerwonej papryki 1 łyżka granulowanego czosnku lub 3 ząbki przeciśnięte przez praskę flak foliowy około 2,3 m Wykonanie : Mięso przekładamy do miski, dodajemy wszystkie przyprawy
Sama słodycz i szczypta chiliplacuszki to danie, którym zachwycą się i starsi i młodsi (mój mały synek zjadł ich ogromne ilości). Minusy tego dania? Ciągle chcesz więcej i więcej... Składniki: 50 dag białego mielonego twarogu (lub zwykłego w kostkach) 2 duże jabłka- najlepiej bardzo kwaśne 8 dag cukru (najlepszy będzie trzcinowy) 15 dag mąki pszennej 3 jajka (rozmiar "L") 2 garście żurawiny
Pobite gary Barbaryprzyrumienienia. W trakcie kilka razy przekładam na drugą stronę. Usmażone racuchy można odsączyć na ręczniku papierowym i dopiero wówczas przekładać na talerz. Podawać same lub posypane cukrem pudrem lub mielonym ksylitolem. Pyszne zarówno gorące prosto z patelni, ciepłe jak i zimne, nawet na drugi i trzeci dzień. Smacznego
Smaczne Zdrowedyni (po obraniu 1,5 kg) 1 duża marchew 3 średnie ziemniaki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 pomidor 3 cm świeżego imbiru lub 1 łyżeczka mielonego 1/4 łyżeczki chili 1 łyżeczka kurkumy 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki masła 2 łyżki oliwy z oliwek pieprz i sól do smaku śmietana 18% i pestki dyni
Kuchcik gotuje