mielone - 47549 przepisów (strona:1554/3170)

na maśle kapuściana zupa... 202

opakowania/mrożona, woda 4 litry, ziemniaki 6 sztuk, ziele angielskie 5 sztuk, liście laurowe 2 sztuki, masło 1/4 kostki, kapusta biała 1 mała główka, kucharek 1 łyżka, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, pieprz ziołowy 1 łyżeczka włoszczyznę, ziemniaki pokrojone w kostkę, liście laurowe, ziele angielskie zalać wodą i zagotować dodać pokrojoną drobno kapustę, gotować z 15 minut dodać masło

W Mojej Kuchni Lubię
Wegańskie kotleciki rybne 180

nori 220 g białej fasoli gotowanej lub z puszki (1 puszka) 1 duży ugotowany ziemniak (około 100-120 g) 1/2 cebuli 1/2 łyżeczki soli himalajskiej 1/4 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego 4 łyżki bułki tartej olej do smażenia bułka tarta do obtoczenia Wykonanie: Do suchego blendera lub młynka wkładamy połamane arkusze nori i miksujemy na proszek. Cebulę obieramy i drobno

Lamarida.pl
Sałatka z podgrzybkami i szynką. 143

wielkości ugotowanych w mundurkach ziemniaków 1 średnia cebula  1 pomidor około 1/2 szklanki śmietany 18 %  3-4 łyżki dobrego majonezu pęczek świeżej natki pietruszki sól pieprz czarny mielony Sposób wykonania :   O górek i ziemniaki obierz ze skórki, pokrój w małą kostkę. Szynkę i marynowane grzybki pokrój w cienkie paski. Pomidora umyj ( możesz zdjąć skórkę ), pokrój

Przepisy i porady kulinarne
Szpinakowe pierogi z farszem z wątróbki drobiowej i sosem koperkowym 150

masła 1 łyżka kwaśnej śmietany 18% 3 łyżki wrzątku 1 jajko Na farsz: 300 g wątróbki z kurczaka 1 cebula 1 łyżka masła 2 niewielkie ogórki konserwowe sól, świeżo mielony pieprz Na sos: 1 pęczek koperku 330 g kwaśnej śmietany 18% WYKONANIE Farsz: Wątróbkę umyć, odciąć błony i pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać i posiekać w drobną kostkę

Passions hobbies life
Sernik z brzoskwiniami i bezą 315

szklanki (225 g) mąki pszennej 50 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 125 g masła (schłodzonego) lub margaryny Kasi 3 żółtka Masa serowa: 500 g mielonego białego sera 125 g masła (miękkiego) 1/2 szklanki cukru 1 budyń śmietankowy (bez cukru) 1 całe jajko Beza: 3 białka 1/3 szklanki cukru pudru (do bezy) Dodatkowo: puszka brzoskwiń w syropie

Świat Ciasta
Pasta paprykowo-orzechowa idealna do grzanek 204

czego tylko lubicie dodawać takie pasty. Spróbujcie koniecznie! :) Składniki: 2 papryki czerwone 3 łyżki pestek słonecznika 3 łyżki orzechów (użyte nerkowce) 1 łyżeczka soli 1/3 łyżeczki pieprzu mielonego 1 płaska łyżeczka papryki słodkiej 1/3 łyżeczki papryki ostrej Przygotowanie: Paprykę oczyszczamy z pestek, drobniej kroimy i miksujemy na tzw. papkę.  Pestki słonecznika oraz orzechy miksujemy (ale pestki i orzechy

Gotuj z Mąką
Krem z pietruszki 205

zamiast ziemniaków czy ryżu. Składniki: 500 g pietruszki około 10 cm białej części średniej grubości pora około 1 litr wody 50 g masła 1 łyżka oliwy sól i świeżo mielony pieprz do smaku dodatkowo: groszek ptysiowy lub drobne grzanki 200 ml słodkiej śmietanki Pietruszkę obrać lub oskrobać. Opłukać i pokroić w średniej wielkości kostkę. Pora wypłukać pod bieżącą zimną

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pumpkin pie czyli tarta dyniowa 180

masę dyniową: 430g puree dyniowego (jak zrobić puree dyniowe przeczytasz tutaj ) 400g mleka skondensowanego słodzonego z puszki 2 jajka łyżeczka cynamonu pół łyżeczki gałki muszkatołowej szczypta soli szczypta mielonych goździków bita śmietana (opcjonalnie) Wykonanie tradycyjne: Wykonanie ciasta: Rozpuścić masło. Dodać do niego cukier, olej i sól. Podgrzewać aż składniki się połączą. Dodać mąkę i wymieszać z resztą składników

Mania Wypiekania
Sernik z palonym masłem na spodzie z bułki tartej 157

przekonajcie się dlaczego... Pooolecam! (Tortownica o średnicy 22 cm) Spód: 50g masła  100g bułki tartej (u mnie firmy Mamut ) 2 łyżki cukru  1szczypta soli Masa: 500g mielonego twarogu (polecam z Wielunia ) 3 jajka  100g cukru  20g/2 łyżki budyniu śmietankowego/waniliowego 150g masła Ponadto u mnie: beziki do dekoracji (u mnie Mamut )  Przygotować spód

Di gotuje
Papryki faszerowane 220

jest podstawowa, można go dowolnie modyfikować, dodając grzyby lub ulubione warzywa. Zamiast czerwonej papryki użyć możecie także żółtej lub zielonej. Składniki: - 4-5 dużych papryk - 0,5 kg mięsa mielonego - woreczek ryżu - 1 duża cebula - koncentrat pomidorowy - starty żółty ser do posypania - tymianek, bazylia, oregano - czosnek granulowany - słodka papryka - sól, pieprz - olej do smażenia Zaczynamy od ryżu - standardowo należy

Kulinarne zapędy Kokosa
Korzenny kisiel wiśniowy 187

mniej, jeśli wolimy mniej słodko ) 200 ml wody + do rozrobienia mąki 2 pełne łyżeczki mąki ziemniaczanej 7-8- gożdzików 5-6 ziaren kardamonu kawałek cynamonu lub szczypta cynamonu mielonego   Dodatkowo: gęsty jogurt naturalny listki mięty kilka rozmrożonych wiśni Przygotowanie: W rondelku umieścić mrożone wiśnie - bez konieczności uprzedniego rozmrażania. Dodać cukier i zalać wodą. Dodać także przyprawy: goździki

kolorowotorcikowo
ZIELONY KOKTAJL 176

Następnie łodygi selera myję i kroję na pół dodaję do kubka. Natke pietruszki myję również dodaję do kubka. Wyciskam 3 łyżki soku z cytryny. Na koniec dodaję 2 łyżeczki mielonego jęczmienia. Dodaję wodę. Blenduję do połączenia składników i powstania jednolitej konsystencji. Piję od razu

Gotowanie Patki
Carbonara po Włosku! 209

porcje: 230 g makaronu spaghetti 150 g wędzonego boczku ser parmezan lub grana padano - 4 łyżki 2 jajka + 1 żółtko 2 łyżki drobno posiekanej pietruszki czarny pieprz - świeżo mielony 2 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy Przygotowanie: Makaron ugotuj w osolonej wodzie al`dente - ok. 10 minut. Boczek pokrój w kosteczkę i podsmaż na patelni z rozgrzaną oliwą. Czosnek obierz

Alutka-Gotuje
Nadziewane mięso mielone czyli oszukane zrazy 207

Bardzo lubię zrazy, najlepsze robi oczywiście moja mama. Ostatnio na kilki blogach widziałam przepisy na zrazy z mięsa mielonego. Spodobał mi się ten pomysł i postanowiłam zrobić swoją wersję i podałam je z pure ziemniaczanym. Składniki 500 g mięsa wołowego 1 mała cebula mały kawałek boczku musztarda rosyjska 1 mała sucha bułka 1 jajko 1/2 czerwonej papryki (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Delusional Trine
Kotlety z indyka nadziewane marchewką w sosie pomidorowym 157

szczególnie za marchewką )  nie przepada, więc muszę kombinować tak, żeby je nieświadomie jadł :)  Udało się, zajadał aż mu się uszy trzęsły :)   Składniki : 0,5 kg mięsa mielonego z indyka 2 średnie marchewki Sól, pieprz , Szczypta czosnku granulowanego 1szkl mleka Mąką do obtaczenia Olej Sos: 2 pomidory 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego Szczypta oregano 2 ząbki czosnku

Domowa Kuchnia u Mamy