mrozimy na czas zimowy, ale co świeże to świeże!. Składniki na jedną keksówkę 12x25 cm. Składniki: - 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej - 3 jajka - 1 szklanka cukru - wanilia mielona lub cukier waniliowy - 10 dag roztopionego masła - 1/2 szklanki mleka - 3 łyżki naturalnego kakao - 2 pełne łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: - 2 szklanki malin 1. Masło roztapiamy i lekko
Apetyczna babeczkaszklanka, olej rzepakowy 1/2 szklanki, cebula 4 sztuki, jabłka 2 sztuki, przyprawa do wieprzowiny 1/2 opakowania, woda 1-2 szklanki, majeranek 1 łyżka, sól - ile potrzeba, pieprz czarny mielony - ile potrzeba wątróbkę oczyścić z błon i żyłek, opłukać i na ręczniku papierowym osuszyć do worka foliowego wsypać mąkę, włożyć watróbkę, zawiązać i dobrze mąką w worku wątróbkę obsypać
W Mojej Kuchni Lubięsłodko dla wielu osób. Do tej zapiekanki używam takiego makaronu tagliatelle z cynamonem. Jeśli takiego nie dostaniecie, użyjcie zwykłego tagliatelle i po ugotowaniu i zalaniu masłem, dodajcie łyżeczkę cynamonu mielonego (najpierw wsypcie pół łyżeczki, wymieszajcie i spróbujcie – jeśli makaron będzie mało cynamonowy, dajcie więcej). Pamiętać należy, że do makaronu dojdzie cała micha innych składników, które „rozrzedzą
Moja Delicjakurek - mały pojedynczy filet z kurczaka - średnia cebula - 200 ml śmietanki 30% - 5 jajek - pęczek natki pietruszki - 80 g sera Pecorino Romano - łyżka masła - sól i grubo mielony pieprz do smaku ciasto: - 200 g mąki - 120 g masła - łyżka zimnej wody - 1 żółtko - szczypta soli Zaczynamy od przygotowania kruchego ciasta, żeby miało czas choć na chwilę wylądować w lodówce
Cook&Lovebulionu warzywnego po kilka łyżek posiekanej natki pietruszki i koperku (według uznania) nierafinowana sól, przyprawy i zioła: 1 duży liść laurowy, kilka kulek ziela angielskiego, po 1/2 łyżeczki kurkumy, mielonej kolendry, kozieradki i suszonego lubczyku (opcjonalnie), czarny pieprz i gałka muszkatołowa do smaku Marchewkę pokroić na średniej grubości plasterki lub półplasterki, pora na półplasterki, czosnek na cienkie plasterki, fasolkę
Even Better Foodłyżka miodu 1 łyżeczka soli 100 g płatków żytnich pełnoziarnistych 200 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 150 g mąki pszennej pełnoziarnistej 2 łyżki oleju z pestek winogron 2 łyżki mielonego ostropestu 3 łyżki słonecznika 1 łyżka mleka do posmarowania
Kolorowa kuchnia Elkiduży ząbek czosnku sól pieprz Sposób przygotowania przepisu: 1. Śmietanę wymieszać z majonezem , zetrzeć na drobnej tarce czosnek i ogórki kiszone. Doprawić wszystko solą i świeżo mielonym pieprzem
W królestwie smaków BeatyGaleo Sos: – oliwa z oliwek lub ulubiony olej tłoczony na zimno – miód – ocet winny biały – sok z cytryny – przyprawa do sałatek Galeo – świeżo mielony pieprz Przygotowanie: 1. Ananas i brzoskwinie obieramy, a gruszkę myjemy i pozostawiamy w skórce. 2. Wszystkie owoce kroimy w plasterki, a następnie w ćwiartki. Posypujemy je przyprawą Grill ognisty
Podwójnaporcjadelikatny smak. To idealne rozwiązanie dla osób na diecie bezglutenowej. SKŁADNIKI 500 g pomidorków koktajlowych 2 pełne garście świeżej bazylii 1/2 szklanki oliwy + 2 łyżki sól, świeżo mielony pieprz 500 g makaronu bezglutenowego spaghetti Sam Mills WYKONANIE Liście bazylii umyć i przełożyć do misy blendera. Wlać pół szklanki oliwy i włączyć urządzenie. Zmiksowaną bazylię przelać do głębokiej patelni
Passions hobbies lifemała cukinia (u mnie wypadło na kawałek dużej ;-)) -ząbek czosnku -ok. 4 cm białej części pora -ok. 30 dag szpinaku -po 1/4 łyżeczki kurkumy, kardamonu, chilli, kminu rzymskiego, słodkiej mielonej papryki -1/2 szklanki bulionu warzywnego -2 pomidory -olej -sól Przygotowanie Ciecierzycę osączyć. Cukinię i pomidory umyć, obrać i pokroić w kostkę. Czosnek obrać i posiekać. Szpinak umyć, osuszyć
Zielona Kuchniałyżek oleju -2 szklanki cukru -szklanka i 4 łyżki mąki tortowej -20 dag margaryny lub masła -2 łyżeczki proszku do pieczenia -1,5 łyżki kakao -2 łyżki kawy mielonej -1,5 szklanki mleka -10 dag wiórków kokosowych Przygotowanie Jajka umyć, oddzielić żółtka od białek. Żółtka zmiksować lub utrzeć ze szklanką cukru, olejem i 3 łyżkami ciepłej wody
Zielona Kuchniadługo, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Szpinak opłukać, pokroić na kawałki, dodać do zupy. Gotować jeszcze 5 minut. Ugotowaną zupę lekko schłodzić i zmiksować na gładko. Przyprawić świeżo mielonym białym pieprzem i gałką muszkatołową. Fasolkę szparagową opłukać, strąki oczyścić, pokroić na duże kawałki. Wrzucić do posolonego wrzątku ze szczyptą cukru, poczekać aż woda ponownie zawsze, po czym zmniejszyć płomień
Zielona Kuchniafirmy Valfrutta doszłam do wniosku, że może czas spróbować? W ten oto sposób, pomimo chłodu i szarugi za oknem, w mojej kuchni zapachniało włoską kuchnią. Składniki -500 dag mięsa mielonego -ok 6-8 płatów lasagne -olej -puszka pomidorów -1 cebula -4 łyżki koncentratu pomidorowego - ok. 200 g żółtego sera -bazylia -oregano -ząbek czonsku -sól, pieprz
Zielona Kuchnianastępnie ogrzaną już masę żółtkową przelać do barszczu. wymieszać. Do barszczu dodać pokrojone białka. Na samym końcu dodać chrzan i wymieszać. Wyjąć kiełbasę z piekarnika, barszcz doprawić solą i mielonym białym pieprzem. Zagotować. Na dno talerza wyłożyć kiełbasę i cebulę, zalać barszczem razem z ziemniakami, skwarkami. Na wierzch dodajemy świeży majeranek. Smacznego
Zielona Kuchniacebule -4 ząbki czosnku -1 puszka pomidorów w zalewie -1 puszka mleka kokosowego -1 łyżeczka płatków chilli lub 2 ostre papryczki -1 łyżeczka kminu rzymskiego -2 łyżeczki kolendry mielonej -1/2 łyżeczki kurkumy -1 łyżczka soli -1 łyżeczka czarnuszki -sok z 1/2 cytryny -1 łyżka masła Przygotowanie Ciecierzycę namoczyć na noc, a następnie ugotować do miękkości. Cebulę pokroić
Zielona Kuchnia