porcje. Składniki -300 g tofu naturalnego (wędzone również się nadaje) -100 g pieczarek -100 g szpinaku -1 por -2 ząbki czosnku -1 łyżeczka curry -1 łyżeczka chilli -1 łyżka mielonej kolendry -sól i pieprz -75 g podsuszonego startego chleba razowego (można zastąpić tartą bułką) -oliwa Przygotowanie Pora drobno posiekać, podsmażyć na oliwie z wyciśniętym czosnkiem. Szpinak poddusić oddzielnie przez
Zielona Kuchniaczerwona cebula -2 ząbki czosnku -1 jajko -2 łyżki niesolonych orzechów ziemnych -bułka tarta -1 łyżeczka przyprawy garam masala -1/2 łyżeczki chilli w proszku -1 łyżeczka kminku mielonego -1 łyżeczka kurkumy -2 łyżeczki soku z cytryny -sól, pieprz -olej do smażenia Przygotowanie Paprykę i cebulę drobno pokroić. Orzeszki posiekać. Soczewicę ugotować razem z papryką, cebulą, orzeszkami, zmiażdżonym czosnkiem
Zielona Kuchniarobię te klasyczne pulpeciki. Szybkie w wykonaniu, niedrogie i smaczne. Miła odmiana od pomidorowych sosów. Świetnie komponują się zarówno z gotowanymi ziemniakami, jak i frytkami. Składniki -500 g mięsa mielonego (zazwyczaj używam wieprzowego) -1 cebula -3-4 łyżki bułki tartej -1 jajko -mała pietruszka -1 marchewka -sól i pieprz -listek laurowy, ziele angielskie -2 łyżki mąki pszennej Przygotowanie Pietruszkę
Zielona KuchniaOstatnio robiłam sajgonki bezmięsne, na dzisiaj wersja z mięsem. Zapraszam, papier ryżowy jest bardzo łatwy w użyciu, nie ma się czego obawiać. Składniki 200 g mielonego mięsa wołowego 50 g tartego sera 1 łyżka sosu worcestershire 2 łyżki ketchupu 1/2 dużej papryczki cebuli mała czerwona cebula (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Cebulę i papryczkę siekamy w kosteczkę. Podsmażamy razem z mięsem
Delusional Trinetheme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Sandacz na risotto z kalafiora z chorizo Składniki: Sandacz – filet 150g Kalafior – ¼ główki Chorizo – 20g Koperek Śmietana 36% - 50ml Kminek mielony, sól, masło, olej, sok z cytryny Wykonanie: Kalafiora kroimy na drobne kawałki. Na rozgrzanej patelni smażymy chorizo pokrojone w plasterki, tak aby zrobiły się z niego chrupiące kawałki. Następnie
Kuchnia Bon AppetitPodawać gorące na mizerii.:)) Składniki 500gr. ogórki zielone 130ml śmietany 1/2łyżeczki czarny pieprz mielony sól do smaku 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki ocet jabłkowy Wykonanie Ogórki umyć ,obrać .Zetrzeć na plasterki na tarce sałatkowej. Posolić i odstawić do zmięknienia Odcisnąć . Śmietanę doprawić pieprzem
w mojej kuchniSkładniki: 700 g cukinii (530 g po obraniu = 3 szklanki) 3 jajka 1 duża cebula 2 ząbki czosnku ¼ szklanki oleju 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka vegety Przygotowanie: Cukinię obrać ze skórki, wydrążyć miąższ ze środka i zetrzeć na tarle o grubych oczkach. Przełożyć
KuchniaWeDwoje.plpapryka około 10 sztuk pomidorków koktajlowych (mogą być zwykłe lub passata) 2 ząbki czosnku 1 mała czerwona cebula łyżeczka słodkiej papryki kurkuma (tak na czubek łyżeczki) kmin rzymski mielony (tak na czubek łyżeczki) sól pieprz masło klarowane natka pietruszki listki bazylii 1. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, czosnek drobno siekamy, szynkę kroimy w kostkę, paprykę również. Pomidorki
kruche babeczkibardzo ograniczony - najczęściej na talerzach ląduje to, co da się szybko przygotować. Pamiętajcie jednak, że szybko wcale nie oznacza nudno albo źle. Szybko nie oznacza też schabowego albo mielonego, choć też nie mam nic przeciwko... Wystarczy odrobina wyobraźni, pomysł ... I danie w mniej niż 30 minut gotowe! Mam dziś dla Was taki właśnie przepis, a co najważniejsze
Garniec Magalie200g) 1 czerwona papryka 1 mała czerwona cebula 1 mały gruntowy ogórek ząbek czosnku pół pęczka natki pietruszki kilka gałązek mięty sok z połowy cytryny sól pieprz czarny świeżo mielony 3 łyżki oliwy Kaszę ugotować na sypko w lekko osolonej wodzie, ostudzić. Pomidor, ogórek, paprykę pokroić w kostkę. Cebule i czosnek drobno posiekać. Natkę pietruszki i mięte posiekać. Oliwę
Obiad gotowyosób na diecie ponieważ nie zawiera zbędnego tłuszczu. Spaghetti to jest też bardzo smaczne, więc osobom bez żadnych przeciwskazań żywieniowych także powinno przypaść do gustu. 250 g mięsa mielonego woda do jego gotowania + sól 2-3 pomidory obrane ze skórki pół cebuli drobno posiekanej 1 marchewka 3 łyżeczki passaty pomidorowej 2/3 łyżeczki cukru sól pieprz oregano bazylia Mięso ugotować
cukrem pudrem posypaneJeśli nie uda się Wam kupić grzybów pioppino, możecie je zastąpić innymi, sezon w pełni :) Składniki: 2 szklanki ugotowanej quinoy 2 garście grzybów proppino 1 mała cukinia 300 gram mielonej wołowiny 1 cebula 3 łyżki oliwy z oliwek świeży rozmaryn suszony tymianek pieprz sól Wykonanie: Cebulę kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzaną patelnię, na oliwę z oliwek
Quinoa Raz!końca. Ciągły brak czasu, praca, dom, dziecko powoduje, że zdarza nam się popełnić trochę grzeszków, a wolny czas spędzić na fajnym filmie. Zresztą lubimy od czasu do czasu zjeść mielonego lub placki ziemniaczane, a na deser kawałek pysznego ciasta własnej roboty. Niemniej jednak świadomość co jest zdrowe i co nam służy, a co szkodzi – jest, i dzięki niej
Moja DelicjaKochamy zapiekanki:). W dzisiejszej znajdziemy makaron, szpinak, sery i śmietanowy sos. Takiego połączenia smaków nie trzeba specjalnie zachwalać - trzeba spróbować:). 300g makaronu 500g mrożonego szpinaku 2 cebule 500g mięsa mielonego 100g sera camembert 100g sera cheddar 100g sera gouda 200ml śmietany 12% 3 ząbki czosnku sól, pieprz, gałka muszkatołowa 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę
Szefowa kuchniplasterkami papryczki jalapeño. Serwowane z sałatą lodową, pico de gallo, guacamole oraz śmietaną. Stadium twisters, to z i emniaczane spiralki polane wyśmienitym sosem serowym z dodatkiem mielonej wołowiny, posypane chrupiącym bekonem, papryczkami jalapeño, pico de gallo i pietruszką. Całość udekorowana domowym ketchupem z mieszanką przypraw oraz kwaśną śmietaną. Veggie quesadillas, to p s zenna
Kulinarne przygody Gatity