mielone - 47549 przepisów (strona:1561/3170)

Kotlety czy też placki warzywne po raz pierwszy i nie ostatni. Cieciorka wlatuje na stół! 166

nieprzyzwoitą ilością soli...tylko co do nich? Składniki:   puszka cieciorki duża marchewka ziemniak wielkości pięści pół cebuli 2ząbki czosnku 1jajko łycha koncentratu pomidorowego Przyprawy:   pieprz czarny mielony sól papryka słodka sproszkowane chili zioła prowansalskie czubryca łagodna szczypta cynamonu Co i jak począć...z tym wszystkim na kuchennym blacie by uzyskać ooo tooo co widzimy poniżej: 1.Ziemniaka obrać

U Fiolki
Biała zupa krem (Pietruszka,seler,ziemniaki) 184

selera · 4 średnie sztuki ziemniaków · 50 g (1/2) serka topionego typu Gouda · 100 ml kwaśnej śmietany 12% · Przyprawy · 1 łyżeczka oleju · 2 łyżki Vegety · 1/4 łyżeczki świeżo startej lub mielonej gałki muszkatołowej · szczypta cukru · 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu Dodatki · 3 gałązki natki pietruszki · 1 mała marchew · na grzanki : · 1 bułka grahamka · 2 łyżki oliwy z oliwek

wyjątkowa kucnia
Czekoladowo-orzechowe ciasto z kaszy jaglanej 253

sobotnie jak znalazł. Tylko czy dotrwa do soboty? Czekoladowo-orzechowe ciasto z kaszy jaglanej składniki: 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej 3 jajka 200 ml mleczka kokosowego 120 g mielonych orzechów laskowych 3 łyżki miodu 2 łyżki gorzkiego kakao 6 łyżek mąki owsianej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1/3 łyżeczki cynamonu 150 g malin wykonanie: Kaszę jaglaną

Przysmaki Karolki
Schabowe roladki w sosie kurkowo kremowym z kaszą gryczaną 204

papryką capresi, 2-3 ogórki konserwowe np. o smaku chili, 100 % oleju rzepakowego, sos kurkowo kremowy: 400 g świeżych małych kurek, 1 mała główka czosnku, ½ cytryny, pieprz czarny grubo mielony do smaku, 400 ml słodkiej śmietanki 30%, 150 ml wody, sól do smaku, 1 łyżka masła, 1 łyżka 100% oleju rzepakowego, ½ łyżeczki przyprawy grama salama, pęczek świeżego szczypiorku, ponadto

Moniki Smakołyki
Paella z kurczakiem i konkurs Ballarini 200

Paella z kurczakiem i krewetkami Składniki: na 4-6 porcji 250 g ryżu aborio 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy 2 pomidory 0,5 g szafranu, mielonego 125 ml białego wina wytrawnego 2 piersi z kurczaka 300 g obranych krewetek, gotowanych 150 g groszku 800 ml bulionu 2 łyżki pokrojonej natki pietruszki sól i czarny pieprz

codojedzenia
kotlety schabowe z prawdziwkami... 191

Składniki: 4 porcje schabu bez kości o 3 cm grubości każdy, jajka 2 sztuki, kucharek 1 łyżeczka, pieprz mielony 1/2 łyżeczki, maślanka 1/2 szklanki, olej Wielkopolski rzepakowy - ile potrzeba, mąka pszenna+tarta bułka - ile potrzeba, prawdziwki 50 dag, cebula 1 sztuka, kucharek 1 łyżeczka, papryczka pepperoni 1 mała, śmietana gęsta 2 łyżki, frytki domowe - w opisie, mizeria - w opisie

W Mojej Kuchni Lubię
Drobiowe pulpeciki w sosie grzybowo-śmietanowym 207

rzeczy idealnie podkreślają naturalny smak "zdobyczy". Dawno nie gotowałam nic z wykorzystaniem grzybów, ale w końcu też musiałam ulec tej wszechobecnej magii...  Składniki (ok. 4 porcje) -500 g mielonego mięsa drobiowego (najlepiej z indyka) -500 g leśnych grzybów mieszanych (poza sezonem można użyć mrożonych) -200 ml słodkiej śmietanki UHT 18% -1 jajko -4-5 łyżek bułki tartej

Zielona Kuchnia
wieprzowa wątróbka z shoarmą na smaczny obiad... 193

kg/wieprzowa, mąka pszenna 8 łyżek, olej rzepakowy - ile potrzeba, przyprawa Shoarma Royal Brand 2 łyżki, cebula 3 sztuki, jabłka 1 sztuka, majeranek 1 łyżka, sól - ile potrzeba, pieprz czarny mielony - ile potrzeba, woda 1 szklanka, ziemniaki ugotowane 1 kg, surówka - w opisie, koperek 1./2 pęczka z wątróbki wieprzowej usunąć błony, żyłki, pokroić na mniejsze kawałki, opłukać, włożyć

W Mojej Kuchni Lubię
Pesto z bazylii. Pesto bazyliowe. 174

zależności czy chcemy czuć kawałki orzeszków blendować krócej – a jeśli chcemy totalnie gładkie pesto – blendować dłużej. Na koniec doprawić pesto solą i pieprzem (najlepiej świeżo mielonym). Pesto idealnie pasuje do wszelkich makaronów, grzanek, sałatek itp. Pamiętajcie, że pod wpływem wysokiej temperatury bazylia może zrobić się gorzka, więc pesto dodawajcie do lekko przestudzonego makaronu. Polecam również przepis

Kulinarne Przeboje
Zupa cukiniowo porowa z musztardowymi grzankami 204

średnia cukinia pół cebuli litr bulionu warzywnego 2 łyżki posiekanej bazylii 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 0/5 łyżeczki posiekanego oregano łyżka kwaśnej śmietany łyżka masła klarowanego 0/5 łyżeczki grubo mielonego pieprzu szczypta soli grzanki: 4 kromki chleba musztarda dijon 100 g startej mozzarelli gałązka rozmarynu Pora i cebulę myjemy i kroimy w piórka. Cukinią szorujemy i bez obierania kroimy

Mienta blog
Fasolka po Bretońsku - Najlepszy Tradycyjny Przepis 3310

być także z puszki) 2 duże cebule  przecier pomidorowy przyprawy: 2 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego kilka ziaren pieprzu cząber, majeranek, słodka papryka, ostra papryka, sól, pieprz mielony Fasolka po Bretońsku - Sposób przygotowania: Groch płukamy i zalewamy zimna wodą - odstawiamy na 12 godzin. Następnie odlewamy wodę, groch przekładamy do dużego garnka i zalewamy świeżą wodą

Słodka Strona
Sałatka z tortellini 171

puszkę kukurydzy, 3-4-cm kawałek zielonej części pora, 15-20 dag ulubionej szynki, opakowanie trzykolorowego tortellini z szynką, 3-4 łyżki majonezu, 1-2 łyżki jogurtu naturalnego, pieprz mielony. Puszki otwórz. Kukurydze przełóż na sitko, aby odsączyć ją z zalewy. Brzoskwinie przełóż na sitko i odsącz go z syropu (syrop wykorzystaj w inny sposób). Tortellini ugotuj według przepisu

blog.moje-pasje.info
Bażant po węgiersku 136

Danie z kuchni węgierskiej  Składniki 2 sprawione bażanty 1 kg pomidorów 2 kg zielonej papryki pół łyżeczki mielonego pieprzu 1 łyżeczka czubata papryki w proszku 100 g smalcu 300 g cebuli sól     Przygotowanie   Bażanty włożyłem do garnka, zalałem wodą. Gotowałem do miękkości. Następnie oddzieliłem mięso od kości, pokroiłem na kawałki ( 40-50 g ). Równocześnie podrumieniłem

R'n'G Kitchen
Boczniaki sauté i gremolata – jak smażyć grzyby żeby nie puszczały wody? 306

przystawkę 500g boczniaków 150g masła 82%tłuszczu (podzielone na 4 równe części) 1,5 płaskiej łyżeczki Vegety Natur (albo sól – do smaku, na pewno nie w tej ilości) świeżo mielony pieprz ½ dużego pęczka pietruszki 1 średnia dojrzała cytryna 3 średnie ząbki czosnku bagietka wino

Karo in the Kitchen
Jesienna lasagne z dynią 200

cukinie to  jesienne prezenty od natury, dlatego ja wyczarowałam dla Was jesienną lasagne, bo kto powiedział,  że zawsze musi to danie kojarzyć się z mięsem mielonym  i sosem pomidorowym ? Spróbujcie mojej warzywnej wersji i zobaczcie, że bez mięsa może być równie smacznie i szybko. Korzystajmy z tego co dała nam jesień……Jest tyle kulinarnych możliwości! #lubelloveinspiracje

Wanilia i Kardamon