pory zawsze robiłam klasyczne serniki na zimno, czyli mielony serek z wiaderka ucierałam czy też mieszałam z dodatkiem - zależnie od wersji - serka mascarpone, jogurtu naturalnego czy śmietanki kremówki. Ostatnio w jednej z gazet kulinarnych wypatrzyłam taki oto słodko-słony sernik i postanowiłam go przetestować w mojej kuchni. Troszkę zmieniłam proporcje - 3/4 puszki słodzonego mleka to dla mnie
Kulinarne przygody Gatitybędzie do kitu, albo będzie hit. Okazał się hitem. Skradł serca całej mojej rodziny. Zapraszam Was po przepis na mój autorski sernik. Składniki: ciasto: 1 kg sera - trzykrotnie mielony lub twaróg sernikowy z wiaderka- u mnie President 250 g sera mascarpone 3 jajka 110 g cukru puszka brzoskwiń w syropie pół puszki syropu z brzoskwiń 2 opakowania
Z Majeczką w kuchnitaką pastą. Spróbujcie. Składniki: około 80-85 g sera żółtego gouda 3 jajka M 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku bez chemii – polecam od Skworcu 2-3 łyżki majonezu czarny mielony pieprz do smaku – polecam Skworcu Przygotowanie: Ser ścieramy na tarce na drobnych oczkach. Doprawiamy go granulowanym czosnkiem, mieszamy. Następnie dodajemy pokrojone w kosteczkę jajka (używam sitka do warzyw
Słodkie okruszkiwysokość ok. 7 cm: spód kruchy: 100 g Toruńskich Pierników „Uszatki”, 100 g łuskanego słonecznika, 50 g miękkiego masła, masa serowa: 500 g twarogu sernikowego mielonego, 200 g słodkiej śmietanki 30%, 40 g cukru pudru + 1 łyżka, 1 opakowanie żelatyny –fix deserowej do serników na zimno (60 g), ponadto: 250 g malin, 1 opakowanie galaretki o smaku winogronowej
Moniki Smakołykićwiartki wzdłuż. obok wrzuć kilka plastrów żółtego sera. Na wierzchu połóż kilka pomidorków koktajlowych w połówkach. Obok łyżka majonezu, plus łyżeczka musztardy i łyżeczka chrzanu. Na koniec sypiemy świeżo mielonym pieprzem - tak dla draki, by było fajnie i ładnie. Chrzan, musztardę i majonez mieszamy kawałkiem cebuli dzięki czemu oszczędzamy na myciu widelca. Jak komuś nie będzie
Dieta Rozdzielna i Zdrowiezdrowy wypiek! Cenne produkty takie jak mąka arachidowa czy mix ziaren możecie znaleźć pod znakiem Bakal 😍 Składniki (śr: 18cm): Ciasto marchewkowo-orzechowe -160g mąki orkiszowej pełnoziarnistej drobno mielonej -100g mąki arachidowej Bakal -100g mix 4 ziaren Bakal - ½ szkl. ksylitolu - ¾ szkl. gładkiego musu ze słodkich jabłek - ½ szkl. oleju kokosowego -1 ½ szkl. drobno startej marchewki -płaska łyżeczka proszku
Candy Pandasszparagowej 1 kg cebuli zalewa 3/4 szklanki octu 10 % 1/2 szklanki oleju 2 szklanki cukru 200 g koncentratu pomidorowego, u mnie koncentrat Reypol 4 łyżki soli 1 płaska łyżeczka mielonego czarnego pieprzu Fasolkę szparagową dokładnie umyć i osączyć. Odkroić końcówki. Gotować w osolonym wrzątku ok 15-20 minut aż fasolka będzie prawie miękka. Osączyć i wystudzić. Ogórki obrać
Monia miesza i gotujełodygi selera naciowego z liśćmi 2 łyżki oleju do smażenia 25 pomidorków koktajlowych 150 ml octu 10 % (użyłam octu śliwkowego ) 2 łyżki brązowego cukru płaska łyżka soli łyżeczka mielonego pieprzu Zdjąć skórki z pomidorów i usunąć stwardniałe piętki. Pokroić na kawałki. Cebule obrać i pokroić w kostkę. Z cukinii pozbyć się nasion i "waty". Skórki nie trzeba wycinać. Pokroić
Weekendy w domu i ogrodzieprosty i szybki w wykonaniu sos kurkowo śmietanowy. Spróbujcie :) Składniki: 0,5 kg kurek 100 ml śmietanki (najlepiej słodkiej 30%) średnia cebula ząbek czosnku łyżeczka soku z cytryny świeżo mielony pieprz sól do smaku świeża bazylia i natka pietruszki 2 łyżki masła 1/2 kostki serka topionego śmietankowego (ok 50g) Przygotowanie Kurki oczyścić. Cebulę i czosnek obrać
ChilliJemyzerknijcie również na SPAGHETTI Z ZIOŁOWYMI KLOPSIKAMI Składniki (2 porcje): 2 ciabatty 2 pomidory malinowe 4 łyżki oliwy extra vergine 2 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanej bazylii sól świeżo mielony pieprz Dodatkowo: świeże listki bazylii do dekoracji Przygotowanie: 1) Wymieszać 3 łyżki oliwy z 1 ząbkiem czosnku przeciśniętym przez praskę. 2) Ciabatty przekroić na połowy, skropić przygotowaną oliwą
Fitsweet.mesztuki, cukier 1 łyżka, kostka rosołowa 2 sztuki, bazylia otarta 1 łyżeczka, pomidory 1,5 kg/dojrzałe,miękkie, woda 1 szklanka, jogurt naturalny 250 ml, pieprz czarny grubo mielony - ile potrzeba zamiast świeżych pomidorów można użyć dobry sok pomidorowy = w garnku na maśle klarowanym podsmażyć pokrojoną cebulę posypaną cukrem, gdy zacznie cukier brązowieć dodac czosnek, kostki rosołowe bardzo dojrzałe
W Mojej Kuchni LubięSKŁADNIKI -groch połówki -ziemniaki -marchew -cebula -wędzona kiełbasa,boczek i skóra wieprzowa - kulki z mięsa mielonego przyprawione jak na kiełbasę np;białą PRZYPRAWY -majeranek -sól -pieprz czarny -ziele angielskie -liść laurowy Wykonanie Do garnka wlewamy wodę do połowy wrzucamy skórę wieprzową wędzoną,listki laurowe,ziele angielskie oraz sól i gotujemy. Kiełbasę i boczek kroimy w kostkę i podsmażamy
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.klarowanego lub oleju (np. ryżowego, z pestek winogron) nierafinowana sól, przyprawy i zioła: 1 liść laurowy, kilka kulek ziela angielskiego, 1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki, po 1/2 łyżeczki kurkumy, mielonej kozieradki i kolendry, szczypta cynamonu, czarny pieprz do smaku, po 1/2 łyżeczki suszonego lubczyku i pietruszki (opcjonalnie) 30 g makaronu ryżowego vermicelli , niewymagającego gotowania natka pietruszki do podania Cebulę
Even Better Foodbabci na pyszny sernik z brzoskwiniami. Potrzebna 1 puszka brzoskwiń. Blacha do pieczenia 25 na 35 cm. Masa serowa – te składniki utrzeć na masę: • 0,5 kg sera białego mielonego • 1 jajko • 1 budyń śmietankowy • ½ szklanki cukru pudru • ½ kostki masła Spód – z tych składników wyrobić ciasto: • 3 szklanki mąki • 1 kostka margaryny • 5 żółtek • 3 łyżki cukru • 2 łyżeczki
Królestwo Deserówzupa szpinakowa z cukinią, porem i ziemniakiem z dodatkiem mleka kokosowego Author: cookinf for emily Serves: 4 Ingredients 2 łyżki oleju kokosowego (albo masła) ½ łyżeczki curry ½ łyżeczki mielonego kminku rzymskiego 1 por 2 ząbki czosnku 2 ziemniaki 1 spora cukinia ½ litra wywaru warzywnego 1 puszka mleka kokosowego (400 ml) 300 g szpinaku garść bazylii sól, pieprz
Cooking for Emily