zupa krem z pasternaku i jabłek 500-600 g pasternaku 1 l bulionu pasta curry 150 g mleka kokosowego 3 jabłka szara reneta 1 średni ziemniak cebula kmin rzymski mielony pieprz i sól kolendra olej do smażenia Przepis – zupa krem z pasternaku i jabłek Pasternak, jabłka, ziemniaka i cebulę kroimy w kostkę. Do garna wlewamy olej
Kuchennyviral.plminut, by puścił sok. Idealnie byłoby gdybyśmy tak zasypane jagody pozostawili na całą noc. Po wspomnianym czasie do garnka dodajemy laskę wanilii, a także trzy kory cynamonu. Nie dodajemy mielonego cynamonu, bowiem będzie on tworzył zawiesinę i osad w naszym likierze, co będzie nie najlepiej estetyczne. Dodam tylko, że korę cynamonu możemy kupić już za 3-4 zł. Nasz
Kuchennyviral.plupieczeniu. Gotowi? Zatem zabieramy się za tę pyszną potrawę. Polecam wam także inne moje przepisy – zapiekanka ziemniaczana – 4 składniki , albo wypróbujcie także propozycję na kolorową pieczeń z mięsa mielonego . Zobacz wcześniej koniecznie film z przygotowania Składniki – Pasztet z cukinii jedna duża cukinia 4 jajka 200 g sera żółtego 2 średnie marchewki 1,5-2 szklanki bułki tartej
Kuchennyviral.plcurry. Zobacz mój film z przygotowania potrawy Składniki – Pierś z kurczaka w sezamie podwójna pierś z kurczaka 150 g sezamu 150 g mąki pieprz, sól, papryka mielona ostra i słodka kurkuma 1 jajko Przepis – Pierś z kurczaka w sezamie Pierś z kurczaka dokładnie myjemy i kroimy na ok. 3 cm kawałki. Całość wkładamy do pojemnika
Kuchennyviral.plSkładniki 500 g karkówki wieprzowej 500 g boczku wieprzowego 1 łyżeczka soli 50 g przyprawy do salcesonu Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Karkówkę mielimy na najmniejszych oczkach. Z boczku odcinamy skórę, mielimy na średnich oczkach. Do mięsa dodajemy przyprawę, sól i szklankę wody, dokładnie wyrabiamy. Przekładamy do worka, wkładamy do szybkowaru i gotujemy
R'n'G Kitchenobjawy. Potrzebujemy: 0,5 litra miodu wielokwiatowego 4 cm imbiru obranego 10 goździków 1 gwiazdkę anyżu 2 laski cynamonu 8 ziarenek czarnego pieprzu 2 cm świeżej kurkumy lub łyżeczka mielonej dobrej jakości 1 cytryna sparzona i pokrojona w plastry. Przygotowanie: W słoiku litrowym układamy plastry cytryny. Na małej i suchej patelni prażymy wszystkie przyprawy, do momentu aż zaczną mocno
ladykitchenHarirę . Zróbcie koniecznie! Składniki: 1 puszka ciecierzycy (425 ml) 2 pełne łyżki pasty tahini 2 ząbki czosnku 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego sól pieprz Dodatkowo: natka pietruszki do dekoracji oliwa z oliwek Przygotowanie: Ciecierzycę odsączyć z zalewy i przełożyć do pojemnika blendera. Dodać resztę składników i zmiksować na gładką
Oryginalny smakpodsmażą i odparują dodajemy posiekana paprykę. Przesmażamy jeszcze około 2 minut aż papryka nieco zmięknie. Powinna pozostać lekko chrupiąca. Jajka wybijamy do miseczki i bełtamy z dodatkiem soli, świeżo mielonego czarnego pieprzu i ziołami prowansalskimi. Jajka dodajemy na patelnie i mieszamy do czasu ścięcia. Serwujemy na ciepłych tostach z dodatkiem rukoli
Pyry na Gazskładzie i łatwa w przyrządzeniu. Słodko-słona w smaku i najlepiej smakuje na ciepło. Polecam! Składniki: 1/2 kg marchewek 2 łyżki oleju 1 łyżeczka cukru 1/4 łyżeczki pieprzu mielonego 1/4 – 1/2 szklanki wody 1 łyżka sosu tamari lub sojowego sól do smaku Wykonanie: Marchewki obieramy, myjemy pod bieżącą wodą i ucieramy na wielkich oczkach tarki albo używamy tarczy
Lamarida.plSkładniki 500 g ugotowanych ziemniaków po obraniu 150 g śliwek kalifornijskich 100 g wiórków kokosowych 1/3 łyżeczki imbiru w proszku 2 łyżeczki cynamonu mielonego 100g rodzynek 1 czubata łyżka kakao 75 g oleju kokosowego posypka , u mnie: puder z malin ,wiórki kokosowe i kawa cappuccino posypkę z suszonych i zmiksowanych malin uzylam wcześniej tutaj Wykonanie Obrać ziemniaki
w mojej kuchnikardamonu smakują znakomicie. Idealnie pasują do przekładania ciast czy jako nadzienie do naleśników - ja już trzy ciasta z nimi zrobiłam...wkrótce przepisy 😉 Składniki: 4 duże cytryny 1 łyżeczka mielonego kardamonu 1,5 kg twardych gruszek 600 ml niesłodzonego soku jabłkowego 1 kg cukru żelującego Wykonanie: Cytryny sparzamy, osuszamy, ścieramy z nich skórkę i wyciskamy sok. Skórkę cytrynową
Kuchnia MagdaLenyczęści i wytrybowałam 2 ząbki czosnku 1 łyżka soku z cytryny 1,5 łyżki przyprawy garam masala (najlepsza jest ze specjalistycznych, orientalnych sklepów) 1 duża cebula 1 łyżeczka słodkiej, mielonej papryki 1/4 łyżeczki cynamonu 1 duży pomidor 1 łyżka przecieru pomidorowego (ewentualnie) 100 ml śmietany 30% 1 łyżka masła olej rzepakowy sól cukier świeża kolendra do posypania Udka należy
Ze smakiem bez glutenumarchewki 3 jajka mały pęczek szczypiorku sos: 4 lekko czubate łyżki dobrej kwaśnej śmietany lub naturalnego jogurtu 2 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy francuskiej spora szczypta soli świeżo mielony pieprz do smaku opcjonalnie 1 mała papryczka chilli Ziemniaki i marchewkę ugotować do miękkości. Wystudzić i obrać ze skórek. Pokroić w średniej wielkości kostkę. Jajka ugotować na twardo, obrać
Codzienna kuchnia niecodziennarazie ;-). Pulpeciki wyszły delikatne, idealne dla dzieci, nie są smażone, tylko gotowane w bulionie warzywnym. Młoda wcięła jednego, bardzo jej smakowały :-) Miłego piątku Wam życzę :-))) Składniki: 500 g mięsa mielonego u mnie z indyka 1 czerstwa kajzerka 1 jajko L 2 ząbki czosnku 1 większa marchewka natka pietruszki 1/2 łyżeczki słodkie papryki szczypta kurkumy sól pieprz pęczek koperku
kruche babeczkiszklanka, gorąca woda 1,5-2,5 szklanki, masło 1 łyżka/miękkie, sól 1 łyżeczka FARSZ : ziemniaki ugotowane 80 dag, twaróg 25 dag, majeranek 2 łyżki, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, kucharek 2 łyżeczki, cebula podsmażona 8 łyżek OKRASA: cebula 8 sztuk, smalec domowy ze skwarkami 5 łyżek, kucharek 1 łyżeczka, wędzona papryka w proszku 1 łyżeczka DODATKI
W Mojej Kuchni Lubię