mielone - 47549 przepisów (strona:1548/3170)

Lekki krem z fioletowej marchwi 145

fioletowej marchwi 1 mała cebula 2 duże ząbki czosnku 2-3 szklanki wody 2 łyżki oliwy 1 łyżka miodu 3 łyżki soku z cytryny sól i świeżo mielony pieprz do smaku Marchew obrać i pokroić w średniej wielkości kostkę. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Czosnek obrać i posiekać. W garnku rozgrzać oliwę i na średnim ogniu zeszklić cebulę

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ciasto ucierane z dynią 234

dyni  200 g mąki (ok. 2 szklanki)  75g cukru (ok. 3/4 szklanki)  4 jajka  200g miękkiego masła  łyżeczka proszku do pieczenia  2 łyżeczki mielonego cynamonu  2 łyżeczki domowego cukru waniliowego PRZYGOTOWANIE  |   PREPARATION Wymieszaj dynie z cynamonem i cukrem waniliowym tak by przyprawy dokładnie oblepiły jej cząstki. Utrzyj masło z cukrem

Better Life By Auntie Ju
Drożdżówka z makiem i orzechami – kuchnia podkarpacka 626

ciasta szybko ciemnieje, przykrywamy go lekko folią aluminiową. Wystudzone ciasto polewamy lukrem przygotowanym z 1/2 szklanki cukru pudru i odrobiny wrzątku. Możemy też polać je polewą czekoladową i posypać mielonymi orzechami. Drożdżówka z makiem i orzechami - kuchnia podkarpacka Zapraszam do zakładki KUCHNIA PODKARPACKA po przepisy na inne tradycyjne drożdżówki i nie tylko :) Przepis bierze udział w akcji „Kuchnia krajów

Trzeci talerz
Pulpety w sosie pomidorowym. 183

wystarczy? W zeszłym roku zrobiliśmy 30 kilo i w kwietniu już nie było :) Zobaczymy czy w przyszłym roku nie trzeba będzie dojść do pięćdziesiątki. Składniki: 500 g. mięsa mielonego ( ja miałam z szynki) 1 bułka 1 jajko 1 łyżka cebuli prażonej sól, pieprz,papryka słodka, majeranek, czosnek granulowany 1 łyżka majonezu bułka tarta do obtoczenia pulpetów olej do smażenia

Agusiowe smakołyki
Szybka zupa z świeżych grzybów 235

masło klarowane i szklimy pokrojona w drobną kostkę cebulkę i ząbek czosnku posiekany w cienkie plasterki. Dodać oczyszczone, opłukane i ewentualnie pocięte na mniejsze kawałki grzyby. Doprawić solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem i roztartym w dłoni oregano. Smażyć 2-3 minuty aż zaczną puszczać płyn. Podlać winem i gotować jeszcze kolejne 2-3 minuty. Po tym czasie wlać bulion

Pyry na Gaz
Węgierska zupa gulaszowa 173

papryki. Przy jej smażeniu musimy tylko uważać, żeby się nie przypaliła, jeśli tak się stanie, będzie gorzka. Do naszych dań możemy też wykorzystać pastę paprykową, która tak samo jak mielona papryka występuje w dwóch wersjach: łagodnej i pikantnej. ------------------------------------------------------------- Węgierska zupa gulaszowa Czas przygotowania: ok 120 minut Składniki: 600 g wołowiny na gulasz 1 duża cebula pokrojona w kostkę

Kulinarne przygody Gatity
Co jem w ciągu dnia - zdrowa dieta, na wynos :) 463

kolejnych wpisów. Dodatkiem był pomidor posypany mieszanką liofilizowanych ziół. OBIAD ⇨ Łosoś z batatem + sałatka Batata ugotowałam na parze z odrobiną soli himalajskiej. Łososia posypałam także solą oraz świeżo mielonym pieprzem, podsmażyłam z dwóch stron, a następnie dusiłam na patelni. Natomiast sałatka, to zwyczajne połączenie miksu różnych sałat (w tej wersji miałam jeszcze marchewkę i kapustę) oraz czerwonej papryki

Zdrowie na języku :P
PIECZARKOWE RISOTTO / MUSHROOM RISOTTO 99

porcje): 150 g ryżu do risotto 250 g pieczarek 1 średnia cebula 200 g jogurtu greckiego 100 g sera typu Lazur 1 pęczek natki pietruszki 500 ml bulionu świeżo mielony czarny pieprz 2 łyżeczki tymianku 1 łyżka oleju INGREDIENTS (3 portions): 150 g risotto rice 250 g mushrooms 1 medium onion 200 g Greek yogurt 100 g blue cheese

Martyna Cooks
FETTUCINE Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM / SMOKED SALMON FETTUCINE 139

makaronu (u mnie fettucine) 150 g wędzonego łososia 1/2 czerwonej cebuli 8-10 pomidorków koktajlowych 200 g jogurtu greckiego 50 g sera typu cheddar 3 ząbki czosnku swieżo mielony czerwony pieprz oregano (lub inne ulubione zioła) 1 łyżeczka oleju INGREDIENTS (3 portions): 200-250 g pasta (fettucine this time) 150 g smoked salmon 1/2 red onion 8-10 cherry

Martyna Cooks
ZAPIEKANE CANNELLONI / CANNELLONI CASSEROLE 119

świeżego szpinaku 150 g łososia wędzonego 1/2 średniej czerwonej cebuli 200 g jogurtu greckiego 1 jajko 50 g cheddara 1 kulka mozzarelli (ok. 125 g) 6 rurek cannelloni świeżo mielony pieprz, ulubione zioła INGREDIENTS: approx. 200 g fresh spinach 150 g smoked salmon 1/2 medium red onion 200 Greek yogurt 1 egg 50 g cheddar 1 mozzarella ball (approx

Martyna Cooks
GNOCCHI W KURKACH / GNOCCHI WITH CHANTERELLES 160

calorie diet. Your daily values may be higher or lower depending on your calorie needs. To już koniec gotowania – nakładaj na talerz, posyp świeżo mielonym pieprzem i jedz! Ja z tej ilości składników mam trzy obiady, ale znam takich co by zjedli wszystko na raz It’s the end of cooking – put a portion

Martyna Cooks
PASTA Z WĘDZONEJ MAKRELI / SMOKED MACKEREL PASTE 147

minutes. All you need is literally three ingredients and taste for mackerel. SKŁADNIKI (4 porcje): 150 g wędzonej makreli 250 g chudego białego sera 50 g czerwonej cebuli świeżo mielony pieprz (1 łyżka jogurtu – opcjonalnie) INGREDIENTS (4 portions): 150 g smoked mackerel 250 g low fat white cheese 50 g red onion freshly grounded pepper (1 tablespoon yogurt

Martyna Cooks
CARBONARA 162

dietetyczne, ale przepyszne, raz na jakiś czas można sobie na nie pozwolić Ja dla dekoracji kroję sobie kilka pomidorków koktajlowych, żeby talerz ciekawiej wyglądał i posypuję wszystko odrobiną swiżo mielonego pieprzu. Smcznego! PS. Kieliszek Prosecco idealnie tutaj pasuje… The dish isn’t dietary, but it’s delicious, every once in a while you can have

Martyna Cooks
salatka z fasolka i batatami na zime 163

Składniki zalewy 2 słoiki po 200g koncentratu pomidorowego 1 szklanka oleju 1 łyżka miodu ,lub cukru 1 łyżka octu jabłkowego,lub zwykłego 1 łyżka soli-płaskie 1 łyżka papryka mielona słodka 6-8 ziaren pieprzu 6-8 ziaren ziele angielskie Wykonanie Fasolkę szparagową umyć odciąć końce ,pokroić na mniejsze 2-3 cm kawałki,ugotować w lekko osolonej wodzie

w mojej kuchni
SERNIK NA MURZYNKU Z KAJMAKIEM + FILMIK 761

sera wiaderkowego, mielonego 5 jajek 1 szklanka cukru 1/2 szklanka mleka 2 cukry waniliowe 2 budynie waniliowe, bez cukru po 40 g                                                               POLEWA KAJMAKOWA

Kulinarne Fantazje Marioli