mielone - 47549 przepisów (strona:1542/3170)

Makaron z pieczarkami w sosie mascarpone 172

domu makaron na obiad. Serwuję go w różnych wersjach, pomidorowych, serowych, warzywnych (tych jest najwięcej wersji do wyboru, do koloru!), z kurczakiem, wersji czosnkowej z parmezanem lub mięsem mielonym. Dziś wersja wege z warzywami. Dużo pieczarek, cukinia i lubczyk, który podkreśla smak grzybów. Wszystko aromatyczne, doprawione, podane z makaronem i świeżo posiekaną natką pietruszki. Makaron z pieczarkami i cukinią

Zasmakuj Kuchni
Karminadle z szynką, camembertem i pomidorami 150

Klasyczne karminadle to potrawa kuchni śląskiej, czyli kotlety z mielonej wieprzowiny. Urozmaiciłam je dodając małe kawałki aromatycznej szynki gotowanej, delikatnego klasycznego sera camembert wraz ze świeżo skrojonym czerwonym pomidorem w towarzystwie bazylii i chili. Karminadle z szynką, camembertem i pomidorami Składniki: 500 g mięsa zmielonego wieprzowego 1 jajko 1 średni pomidor 4 plastry szynki gotowanej (lub innej Waszej ulubionej

Zasmakuj Kuchni
Przepis z jagnięciny – marokański tagine 179

Dzisiaj proponuję przepis z jagnięciny, marokański tagine. Przepis z jagnięciny -tagine Składniki: 800 g jagnięciny, karkówka 1 cebula 1 czosnek solo ½ łyżeczki suszonych chili płatków po 1 łyżeczce kurkumy, mielonej kolendry, cynamonu i kminu rzymskiego 2 łyżki pomidorowego przecieru 50 ml jabłkowego octu 300 ml wywaru z kurczaka lub warzyw 150 g ciecierzycy, waga sucha 100 g rodzynek

codojedzenia
Vanilliekipferl - kruche rogaliki waniliowe 190

jakie mamy w zwyczaju przygotowywać w Polsce. Ciasteczka adwentowe to ciastka kruche. Składniki na ca. 50 sztuk: 190 g mąki orkiszowej - typ 630 140 g zimnego masła 60 g mielonych migdałów 40 g ksylitolu/cukru 1 laska wanilii dodatkowo: cukier puder/zmielony ksylitol do posypania + cukier wanilowy Wykonanie: mąkę, masło, migdały, ksylitol  i ziarenka wyskrobane z laski wanilii zagnieść

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Filet z karpia w panierce. 155

porcji 1 i 1/2 kg filetów z karpia 2-3 jajka 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki bułki tartej sól pieprz mielony około 1/2 szklanki oleju do smażenia Dekoracja : kilka plasterków cytryny zielona natka pietruszki Sposób wykonania :   F ilety opłucz, pokrój na porcje, osusz, natrzyj solą i oprósz pieprzem. Wstaw do lodówki na około 1 godzinę. Jajka wbij

Przepisy i porady kulinarne
Klopsy z kaszą bulgur i dyną 106

Składniki Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 1 szklanka kaszy bulgur 1 cebula 2 łyżki oleju 1 jajko 200 g miąższu z dyni natka pietruszki 250 g wieprzowego mielonego mięsa  sól, pieprz       Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kaszę gotujemy na sypko. Odcedzamy, studzimy, przekładamy do miski. Posiekaną cebulę smażymy z pokrojonym

R'n'G Kitchen
Kalendarz przygotowań Świątecznych 662

znam z rodzinnego domu zawsze musiały być „charakterne”, mieć wyrazisty i dobrze wyczuwalny smak. Dlatego do farszu zawsze dodawaliśmy sera pleśniowego oraz dużą ilość świeżo mielonego pieprzu i odrobinę gałki muszkatołowej. Jeśli nie mamy pod ręką francuskiego roquefort€™a możemy użyć naszego rodzimego rokpola lub innego sera z niebieską pleśnią

kuron.com.pl
Wegańskie pasty kanapkowe 125

Wegańska pasta z burakiem:   Składniki: 200g ugotowanej fasoli typu Jaś 1 ugotowany burak (130g) 20g oleju kokosowego około 50 ml wody lub wywaru warzywnego 1 łyżeczka kolendry mielonej 1 łyżeczka kminu rzymskiego 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki listków mięty 2 cm świeżego imbiru ½ łyżeczki miodu szczypta płatków chilli 1 łyżeczka soli   Sposób przygotowania

kuron.com.pl
Zapiekanka makaronowa z klopsikami (bezglutenowa) 149

bezglutenową. Jesienne chłody to najlepsza pora na takie gorące, parujące i aromatyczne dania. Bardzo polecam :-) * * * Składniki (proporcje dla 4-osobowej rodziny): 300 g bezglutenowego makaronu (np. świderki) 500 g mielonego mięsa 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 jajko ok 100 g bezglutenowej bułki tartej lub 100 g orkiszowej kaszki manny 500 g passaty pomidorowej 2 puszki pomidorów (ja używam

Kawa z mlekiem
Zupa krem brokułowa (wegańska i bezglutenowa) #10 167

warzywnego sól, pieprz, oregano, kmin rzymski, koperek oliwa do smażenia prażony słonecznik do dekoracji ewentualnie Wykonanie: 1. Kroimy cebulę w kosteczkę i smażymy na oliwie wraz z oregano i mielonym kminem rzymskim, gdy cebula się zeszkli - dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. 2. Następnie dodajemy pokrojone w kosteczkę marchewkę i pietruszkę. 3. Następnie dodajemy pokrojone w kosteczkę ziemniaki. Smażymy

Kawa z mlekiem
Gulasz cukiniowo-paprykowy z makaronem (wegański i bezglutenowy) #12 170

cebule 3 ząbki czosnku 1 marchewka 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1 papryczka chili 1/2 puszki mleka kokosowego (200 ml) 1 puszka pomidorów sól, pieprz, oregano, bazylia, papryka mielona słodka, suszona papryka chili jalapeno, odrobina cukru 250 g makaronu bezglutenowego Wykonanie: 1. Cebule kroimy w drobną kosteczkę i smażymy na oliwie wraz z oregano i bazylią. Gdy cebula

Kawa z mlekiem
Wegańskie kotleciki z czerwonej soczewicy #18 196

bułka tarta (do smażenia ale też do wypełnienia kotletów, jeśli okazują się zbyt mokre i nie da się formować kotletów) garść słonecznika sól, pieprz, majeranek, oregano, przyprawa do kotletów mielonych, kmin rzymski tłuszcz do smażenia (u mnie tym razem oliwa z wytłoczyn) Przygotowanie: 1. Zaczynamy od ugotowania soczewicy, gotujemy ją około 20 minut, aż całkiem zmięknie (wrzucamy

Kawa z mlekiem
Karp smażony ( z chrupiącą skórką ). 147

rosty przepis na karpia. Doskonały na wigilijny stół i nie tylko.  Składniki : 1 kg karpia 1 łyżka masła 1/2 szklanki mąki sól pieprz mielony 1/4 szklanki oleju do smażenia kilka gałązek natki pietruszki do dekoracji ( opcjonalnie ) Sposób wykonania :   K arpia umyj, oczyść, wypatrosz, odetnij głowę i płetwy. Pokrój na porcje w dzwonka. Każdy kawałek ryby posól, popieprz

Przepisy i porady kulinarne
Tortille ze szpinakiem i suszonymi pomidorami 179

występują w różnych wielkościach) Opakowanie szpinaku mrożonego (zazwyczaj 450g) 1 cebula 2 ząbki czosnku ½ słoika suszonych pomidorów w oleju z pieprzem marynowanym (polecamy firmy Ole! ) ½ opakowania fety Przyprawy: świeżo mielony pieprz Rozgrzewamy patelnię wraz z  olejem ze słoika z suszonymi pomidorami. Cebulę kroimy w paski i podsmażamy na złoty kolor. Pod koniec smażenia dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek

Kolizje Smaków
MAKOWIEC ŚNIEŻNY 198

cukrem,dodać powoli żelatynę i dokładnie wymieszać. Gotową masę śmietankową wyłożyć na zimną masę makową,wyrównać. Masa orzechowa:   20 dag masła 10 dag cukru pudru 15 dag mielonych orzechów 1/2 szklanki mleka 3 żółtka 2 łyżki spirytusu  Zagotować mleko i zalać nim zmielone orzechy,wymieszać. Utrzeć masło z cukrem pudrem,dodać żółtka,przestudzone orzechy i spirytus. Gotową

Niespełnione zdolności kulinarne