dzień wcześniej włożyliśmy drobno pokropiony w kosteczki czosnek). Ponieważ ostatnio jestem fanem musztardy, to posmarowałem wszystko musztardą i posypałem ziarnami słonecznika. Na koniec dla fanu jeszcze raz pieprze grubo mielonym pieprzem, by było ładniej i bardziej ostro. Zabrakło mi bazylii w jakiej kolwiek postaci, ale gorąco polecam jeszcze kilka listków świeżej bazylii i będzie już full wypas
Dieta Rozdzielna i Zdrowierybę: 1 kg filetów ryby ze skórką np. miruna, dorsz 2 niepełne szklanki mąki pszennej + trochę do otaczania płaska łyżeczka proszku do pieczenia płaska łyżeczka słodkiej papryki mielonej sól i pieprz 2 jajka 250 ml jasnego piwa olej do smażenia plasterki cytryny do podania. Składniki na sos tatarski: łyżka soku z cytryny kilka ogórków konserwowych słoiczek
Poezja Smaków - blog kulinarnyprzygotowaniu, lekkie i pyszne. Idealne danie obiadowe dla całej rodziny. Dziś polecam pulpety z indyka z marchewką , natką pietruszki oraz serem . SKŁADNIKI NA 16 sztuk: 500 g mięsa mielonego z indyka 1 cebula np. Czerwona 2 marchewki 1 pęczek natki pietruszki 1 jajko 3 łyżki bułki tartej Przyprawy:sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka czosnku 1 łyżeczka
Gotowanie PatkiSoczyste, pyszne kotlety z mielonej wołowiny, warzywa i świeża bułka. Uwielbiam burgery, a Wy? Miłośnikom ziemniaków i burgerów bez mięsa gorąco polecam burgery z placków ziemniaczanyc
AniaGotuje.plagawy, 2 łyżki masła z orzechów nerkowca, (można zrobić samemu); 1/2 łyżki ekstraktu z wanilii, 1/2 łyżeczki soku z limonki, Wykonanie: Składniki do bazy wrzucić do blendera, i mielić do momentu aż dobrze się połączą. Potem należy je przełożyć do foremek i włożyć do lodówki przynajmniej na 30 minut. Krem: Orzechy i mango mielimy w blenderze, dodajemy przyprawy
Smaki Przyprawy i Koloryproszku 6-8 ziaren jałowca liść laurowy sól pieprz 2-3 łyżki oleju W przeddzień duszenia królika podzielić go na części i polać oliwą. Każdy kawałek posypać solą, grubo mielonym pieprzem oraz paprykami w proszku. Włożyć pod przykryciem do lodówki na dobę. W połowie czasu przekręcić, by olejem nasączyła się cała tusza. Kawałki królika obsmażyć na rumiano
Weekendy w domu i ogrodzieużyć ananasa z puszki, jednak ten z puszki nie ma już takiego aromatu i smaku. Składniki: (foremka 23 cm x 33 cm x 7 cm) Masa serowa: 1 kg mielonego sera białego 250 g serka mascarpone 1 szklanka cukru pudru 100 g wiórków kokosowych 100 - 150 ml mleka 1 łyżka soku z limonki 1 łyżka cukru z wanilią
Kuchcik gotujepożywnego. Polecam! Składniki: 1 kg moczonej fasoli 8 szklanek wody 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżki suszonego majeranku 2 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego (lub 1/2 łyżeczki mielonego) 2 marchewki 4 średnie ziemniaki 4 kiełbaski wegańskie (250 g) – opcjonalnie 1 łyżka oleju sól i pieprz do smaku Wykonanie: Warzywa obieramy i myjemy. Cebulę kroimy w piórka
Lamarida.plzmiksować na dowolny stopień rozdrobnienia. W razie potrzeby dolać więcej wody i ponownie chwilę miksować. Koktajl wzmacniający: 1 jabłko 1 brzoskwinia 1 gruszka 1 łyżka łuskanego słonecznika spora szczypta mielonego cynamonu pasta z kurkumy na czubku noża ok. 200 ml wody Słonecznik lekko podprażyć na suchej patelni. Wystudzić. Jabłko i gruszkę przekroić, usunąć gniazda nasienne i ogonki. Pokroić
Codzienna kuchnia niecodziennaobiadu lub po prostu do chleba. Rydze na maśle z czosnkiem i śmietaną Składniki: około 200 g świeżych rydzów 2 łyżki masła ząbek czosnku 1 łyżka śmietany 18% świeżo mielony pieprz sól Rydze oczyszczamy i obcinamy nóżki. Najłatwiej oczyścić je za pomocą pędzelka. Później płukamy je szybko pod bieżącą wodą i wycieramy dokładnie ręcznikiem papierowym. Duże kapelusze dzielimy
PatiGotujeplasterki. Piekarnik nastawić na 190 stopni C. Dużą płaską blaszkę pokryć papierem do pieczenia. Ciasto wyjąć z lodówki i rozwałkować na kształt koła, przenieść na blaszkę i posypać środek mielonymi migdałami, zostawiając około 3 cm margines. Na podsypanym cieście ułożyć plasterki śliwek tak, aby na siebie nachodziły. Posypać owoce 2 łyżkami cukru i cynamonem. Brzegi ciasta zawinąć
wyzwania kuchennejuż na zimę. Wystarczy tylko je pokroić :) Dodamy cebulkę, ewentualnie rzodkiewkę i jeśli dysponujemy miętą lub koperkiem ( natką pietruszki) to posypujemy z wierzchu sałatkę. Można oczywiście posypać jeszcze mielonym pieprzem i polać oliwą
Proste Potrawytrochę inny sposób, bo bez smażenia. Gotowy sos zblendowałam a następnie dodałam do niego pulpety i udusiłam. Są dzięki temu zdecydowanie lżejsze niż w smażone. Składniki: 1 kg mięsa mielonego wołowo – wieprzowego 2 łyżki bułki tartej cebula, pokrojona w drobną kostkę 2 ząbki czosnku, posiekane oregano, tymianek, bazylia, czerwony pieprz, sól, 3 opakowania pomidorów w puszcze olej Przygotowanie
Życie ze smakiemplastry schabu, mała papryka czerwona (opcjonalnie), 1/2 pęczka posiekanej natki pietruszki, 330 g śmietany 30%, łyżka oleju, 2 ząbki czosnku, 500 ml bulionu, oregano, majeranek, ostra papryka, świeżo mielony pieprz, sól, 15 dag tartego sera żółtego. Przygotowanie: Mięso kroję w bardzo cienkie paseczki, czosnek siekam, paprykę w nieduże kawałki. Na oleju podsmażam mięso z dodatkiem czosnku oraz przypraw
JejKuchniapapryki 1 żółta papryka 2 zielona papryki 1 duży bakłażan kawałek jakiejkolwiek dyni, z Hokkaido nie ściągamy skóry dwie lub trzy garście świeżychlistków bazylii łyżeczka kurkumy pół łyżeczki mielonej kolendry sól morska lub różowa himalajska do smaku oliwa z oliwek duża czerwona cebula opcjonalnie bułka do grzanek czosnek ile chcesz Rozgrzej patelnię do grilla. Pokrój umyte warzywa
Z Kuchni Do Kuchni