cudownego i smakowitego Nowego Roku 🍸💗. Imprezowe roladki szpinakowe last minut Czas przygotowania: 50 minut Składniki: 1 opakowanie szpinaku mrożonego Poltino 1 duży ząbek czosnku 4 kopiaste łyżki białego sera mielonego (takiego z wiaderka) garść orzechów włoskich + orzechy do dekoracji 4 łyżki uprażonych pestek dyni sól pieprz 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej opakowanie ciasta francuskiego mleko do smarowania ciasta Wykonanie
Kulinarne przygody GatitySkładniki na tortownicę o śr 26 cm Czas przygotowania: 120 min + chłodzenia Spód 300 g kruchych ciasteczek korzennych 80 g masła Masa twarogowa 500 g sera twarogowego trzykrotnie mielonego 500 g sera mascarpone 3 łyżki skrobi ziemniaczanej lub ryżowej 1 szklanka drobnego cukru 1 łyżeczka naturalnego ekstraktu waniliowego lub nasionka z 1 laski wanilii 5 jajek 2 żółtka
Słodki Kompromisjest sezon na brukselkę ja użyłam mrożonej z Poltino . Brukselka zawijana w boczek 40 dkg brukselki mrożonej Poltino 30 plasterków boczku surowego wędzonego pieprz do smaku świeżo mielony Brukselkę wyciągamy z opakowania na talerz i pozwalamy się jej rozmrozić. Włączamy piekarnik na 200 C Boczek kroimy na cienkie nie za szerokie plasterki. Każdą brukselkę owijamy boczkiem. Układamy
Kuchnia na wzgórzułyżki kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Wszystkie składniki połączyć, wyrobić ciasto i włożyć do zamrażarki na min. 30 min lub całą noc. Masa serowa: 1 kg białego mielonego sera (najlepiej półtłusty) 1/2 szkl. cukru trzcinowego lub ksylitolu 1 szkl. mleka (u mnie bez laktozy) 2 budynie waniliowe bez cukru 5 jaj 2 łyżki cukru waniliowego (opcjonalnie
Czarnawisienkanajlepiej plastikową lub szklaną, bo drewniana wciągnie łososiowy aromat) i posiekać bardzo drobno ostrym nożem. Białe części szalotek pokroić w drobniutką kosteczkę i dodać do posiekanego łososia. Doprawić świeżo mielonym pieprzem i dokładnie wymieszać. Z masy uformować 12 niewielkich kuleczek, ułożyć na półmisku i w każdej kulce zrobić wgłębienie (jak w kluskach śląskich). Ogórki obrać ze skórki i pokroić
Dietologłopatki) 2 kiełbasy np. śląskie 1 cebula 2 ogórki kiszone 2 łyżki koncentratu pomidorowego 3-5 suszonych grzybków 1/4 szklanki mąki 1,5 – 2 szklanki wody przyprawy: sól, mielony pieprz, ziele angielskie- 3kulki, majeranek, liść laurowy olej do smażenia *** Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w dużą kostkę i oprószamy solą oraz pieprzem *** *** Kiełbasę kroimy w plasterki
Blog z Apetytemlubi, 1 puszka cieciorki bez zalewy (ok. 200 g), ½ papryki chili (do smaku), 3 łyżki oleju rzepakowego, 3 - 4 garście świeżego szpinaku, sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, 1 łyżeczka całego kminku, świeża zielona pietruszka. Przygotowanie: Przygotowujemy wszystkie składniki. Paprykę opalamy nad gazem, aż cała skórka będzie czarna. Następnie zawijamy w folię aluminiową na kilka
Moniki SmakołykiŻałuje tylko, że ciasto tak szybko się rozeszło, ale święta rządzą się swoimi prawami. Tort makowo-serowy z wiśniami składniki na ciasto: 4 jajka 100 g ksylitolu 100 g mielonych migdałów 100 g sypkiego maku 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka maki owsianej szczypta soli Wykonanie: Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy razem z ksylitolem i szczyptą soli
Przysmaki Karolkimasła klarowanego 70 g cebuli 4 ząbki czosnku 400 g pomidorów krojonych lub przecieru pomidorowego 100% 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżeczka suszonego oregano sól himalajska świeżo mielony pieprz szczypta chili 1 łyżka posiekanej natki pietruszki opcjonalnie 100 g pokruszonego sera feta (dla osób, które nie unikają laktozy) Używając świeżych krewetek należy je umyć, oddzielić głowy, obrać pancerze
Ola la LCHFświetny kompan dla barszczyku.Zapraszam. O.5 kg.maleńkich buraków lub duże pokroić w kawałki 2 litry wody 1 butelka zakwasu na barszcz kawałek trawy cytrynowej 2cm.imbiru świeżego lub 1 łyżeczka mielonego 1 grzybek mun 1 łyżeczka granulowanego czosnku 1 łyżka octu 1-2 łyżka miodu 1 łyżka wódki 1 czerwona papryczka chilli 1 listek laurowy 3 ziela angielskiego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiłyżki musztardy Dijon 2 łyżki musztardy stołowej 1 łyżka majonezu 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka miodu (wielokwiatowy, gryczany) duża szczypta czosnku suszonego szczypta białego pieprzu szczypta gałki muszkatołowej mielonej szczypta curry Przygotowanie: Musztardę Dijon mieszamy z oliwą. Dodajemy miód, mieszamy. Następnie mieszamy z musztardą stołową i majonezem. Dodajemy wszystkie przyprawy. Mieszamy. Sosik gotowy. Z nuggetsami z kurczaka
Kuchnia po mojemużółtek WYKONANIE: 1.Wszystkie składniki dokładnie wyrobić. 2. Ciasto podzielić na 3 części, 2/3 - wyłożyć na spód blaszki, 1/3 zamrozić na kilka minut. SER: SKŁADNIKI: 1 kg sera 3razy mielonego 1/2 margaryny 1 budyń śmietankowy 1 szkl cukru kryształu 2 całe jajka WYKONANIE: 1.Margaryną utrzeć z cukrem, dodać jajka, budyń i ser. Całość dokładnie wymieszać. 2. Wyłożyć na ciasto
Dziś Ja gotujemoże zamiast tradycyjnego bigosu ... Składniki : mała kapusta pekińska 1 marchew cebula ok. szklanka soku jabłkowego tłuszcz do smażenia, łyżka mąki sól, cukier, pieprz mielony, kilka kropel maggi koperek lub natka Przygotowanie: Kapustę kroimy nie dość grubo- myjemy, wrzucamy na wrzątek, chwilę gotujemy, odcedzamy na sicie i gotujemy dalej w soku jabłkowym, dodajemy przesmażoną pokrojoną cebulę, stratą marchewkę Gotujemy
Proste PotrawyFARSZ : 500 g mięsa mielonego 1 cebula 3 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka papryki 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczka pieprzu
Kulinarne Fantazje Mariolianalogicznie, jak z pierwszym. 4. Na samą górę połóż ostatni blat ciasta i pokryj wierzch oraz boki torciku pozostałą masą mascarpone. 5. Ozdób ciasto świeżymi plastrami pomarańczy i oprósz mielonym cynamonem. Smacznego! Festive poppy seed cake with oranges and mascarpone for a small springform pan Ingredients: Cake: 150g flour 1/2 cup of dry poppy seeds 125g of sugar
Kuchnia w Słońcu Skąpana