więc trzeba korzystać :-) Jako dodatek u mnie była kasza orkiszowa, ale możecie zrobić z czym tylko lubicie np. ziemniakami, czy ryżem :-) Miłego dnia :-) Składniki na pulpeciki: 500 g mięsa mielonego z indyka (może być inne) 1 czerstwa bułka kajzerka 1 jajko 1/2 łyżeczki papryki słodkiej natka pietruszki sól pieprz Sos: 700 ml buliony warzywnego lub drobiowego 1,5 szklanki
kruche babeczkiporcji: 1 dynia piżmowa o wadze ok. 1,2 kg, obrana ze skórki i pokrojona w dużą kostkę (waga po obraniu ok. 970 g) 3 łyżki oliwy 1 łyżeczka mielonego cynamonu 70 g pasty tahini 120 g jogurtu greckiego 1 duży ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę 1 łyżeczka sezamu, zmieszanego czarnego i białego lub tylko białego
Chilli Czosnek i OliwaLubella #ŚwiatowyDzieńMakaronu #ŚwiatowyDzieńMakaronu2017 #świetujzlubellą #makaronlubella #lubellauwielbiam Składniki: makaron lasagne - ok. 9 płatów 3 duże marchewki 3 duże jabłka 2 garście żurawiny lub rodzynek 3-4 łyżeczki miodu 50 dag mielonego białego twarogu 2 jajka 1 budyń śmietankowy 5 łyżek cukru kostka masła Sposób przygotowania: Płaty makaronowe gotujemy według przepisu na opakowaniu. Przelewamy zimną wodą. Układamy obok siebie, żeby się
Pobite gary Barbarycebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka mąki pszennej 1 szklanka bulionu warzywnego lub drobiowego 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% 1/2 słoiczka suszonych pomidorów 1/2 łyżeczki suszonego tymianku pieprz czarny mielony sól masło klarowane świeża natka pietruszki Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Boczniaki oczyścić i pokroić w paseczki. Na patelni rozgrzać niewielką ilość masła
https:KKuchniaMniamSkładniki: 600 g szynki bez kości pokrojonej na porcje Marynata: 3 łyżki oleju suszony majeranek szczypta chilli słodka mielona papryka pieprz Do sosu: 2 ząbki czosnku 1 cebula sól, pieprz liść laurowy ziele angielskie kminek 2 łyżki musztardy chrzanowej 2 łyżki musztardy francuskiej 2 łyżki koncentratu pomidorowego bulion mąka, zimna woda i śmietana do zagęszczenia Sposób wykonania
Kuchnia domowa Anikarkówki wieprzowej bez kości 50 dag pieczarek 4 duże cebule pół puszki kukurydzy konserwowej 4 kopiaste łyżki koncentratu pomidorowego 2 kopiaste łyżki ketchupu pikantnego sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku 2 łyżki oleju 2 płaskie łyżeczki marynaty do mięs klasycznej odrobina gorącej wody Wykonanie: 1. Mięso oczyszczamy, myjemy i dokładnie osuszamy, kroimy w plastry, powinno nam wyjść
IzabelawkuchniSKŁADNIKI: Ciemne Ciasto: 80g czekolady gorzkiej 4 jajka 5 łyżek mąki pszennej 1 płaska łyżeczka do pieczenia 3 łyżki cukru Masa Serowa: 1kg sera białego 3 razy mielonego 5 jajek 1,5 szkl. puree z dyni 200g cukru kryształu 250ml śmietany 30% 6 łyżek mąki pszennej pół łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki cynamonu POLEWA: 400g śmietany
Dziś Ja gotujeprostu rozpłyniecie 😍. Składniki: farsz Ziemniaki z obiadu ok. 25 dag twarogu 1 czerwona papryka 2 duże cebule Ser żółty w plastrach (ilość wedle uznania) Pęczek szczypiorku Sól Pieprz czarny mielony Pieprz cayenne ciasto na pierogi Mąka Woda ciepła ok. pół szkl. oleju jajko (ilość jajek wedle uznania) Wykonanie: Wyrobić ciasto na pierogi. Ziemniaki zmielić z twarogiem i przełożyć
Ukojenie Podniebieniaustach puree ziemniaczanym. W tradycyjnej zapiekance pasterskiej używało się mięsa jagnięcego. Ja natomiast zawsze przygotowuję wersję z mięsem wołowym lub mieszanym wołowo-wieprzowym. Składniki (6 porcji) -600 g mielonego mięsa wołowego -1 kg ziemniaków -2 duże cebule -3/4 szkl. mleka -2 ząbki czosnku -2 łyżki masła -1 łyżka oleju rzepakowego -1 łyżka koncentratu pomidorowego -1 jajko -tymianek -gałka
Zielona KuchniaSKŁADNIKI~~ ryba dorsz świeży (filety) 3 szt. ( 350 g.) makaron Lubella pióra 1/2 opakowania szpinak świeży 250 g. czosnek 3 ząbki masło 2 łyżki sól, pieprz świeżo mielony do oprószenia ryby + do doprawienia sosu wg. gustu śmietanka kremówka 30 % 250 ml. serek topiony 1 trójkąt smak śmietankowy lub ziołowy ser mozzarella starta na tarce 4 łyżki
Kuchnia PaulettesRIGATE Barilla, 1 duża biała cebula, 1 mała cukinia, ok. 50 g cienkich kabanosów, szczypta cukru, 3 łyżki oleju rzepakowego, sól do smaku, mieszanka przypraw włoskich, pieprz czarny świeżo mielony, świeże kiełki, dowolne np. brokułów, rzodkiewki, ser parmezan. Przygotowanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente i odcedzamy. W ty czasie przygotowujemy pozostałe składniki. Cebulę kroimy
Moniki SmakołykiSkładniki: 250 g makaronu spaghetti (u mnie pełnoziarnisty) 1/2 czerwonej papryki 1 czerwona cebula 1 ząbek czosnku papryka ostra mielona 120 g pesto bazyliowego parmezan do dekoracji Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu, paprykę oraz cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na odrobinie oliwy (naprawdę odrobinka). Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do warzyw na patelnię razem
Moje-pitraszeniesuszonego rozmarynu albo 1 duża gałązka świeżego 1 pełna łyżeczka suszonego tymianku albo 5-6 łodyżek świeżego 6-8 łyżek smalcu (lepiej!) lub oleju rzepakowego do smażenia drobna sól mielony pieprz
Karo in the Kitchensoku z cytryny 20 g musztardy Bio 100 ml delikatnej w smaku oliwy z oliwek 20 ml rozpuszczonego oleju kokosowego 30 ml oleju MCT sól himalajska pieprz czarny świeżo mielony Jajka umyć i sparzyć wrzątkiem. Oddzielić żółtka i umieścić je w wysokim naczyniu (najlepiej blenderze kielichowym). Rozpuścić i przestudzić olej kokosowy by był ciekły ale nie ciepły. Do żółtek
Ola la LCHFpurée z dyni 125 ml mleka roślinnego + 2 łyżki naturalnego octu jabłkowego 1 łyżeczka sody oczyszczonej garstka suszonej żurawiny (opcjonalnie) szczypta soli, po 1/2 łyżeczki cynamonu i imbiru, szczypta mielonych goździków i gałki muszkatołowej (lub więcej przypraw, jeśli muffiny mają być bardziej korzenne) do ozdobienia muffinek: 4 – 5 kostek rozpuszczonej gorzkiej czekolady, 2 łyżki posiekanych orzechów, kilka owoców suszonej
Even Better Food