Moja mama zawsze powtarzała, iż prawdziwe pierogi są z ciasta na bazie ziemniaków. Ja jednak tego lata postanowiłam lekko unowocześnić znany wszystkim przepis na knedle. Dodając półtłusty twaróg zamiast ziemniaków otrzymałam nieco lżejsze ciasto, a co za tym idzie zdrowsze. Po ugotowaniu knedli na obiad moja mama uznała, iż stanowią świetna alternatywę dla knedli ze śliwkami. Mam nadzieję, że i wam zasmakują. Składniki: 500 ml wody 200 g truskawek 200 g twarogu półtłustego(nie mielonego) 150 g mąki pszennej 20 g cu...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...
Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...
To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...
W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.
Czytaj dalej...Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.