sól pieprz Z tuńczyka odlewamy zalewę, wrzucamy go do miski. Dodajemy do niego pokrojone w drobną kostkę pomidory, poszatkowaną rukolę, jogurt, majonez, sok z cytryny, sól i świeżo mielony pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy
Kardamonovywrzucamy na patelnię i smażymy do lekkiego zrumienienia. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, liść laurowy, ziele angielskie, smażymy 3 minuty. Wszystko zalewamy bulionem, dodajemy rozmaryn, sól i świeżo mielony pieprz, gotujemy na wolnym ogniu jakieś 10 minut. Makaron gotujemy al dente. Pod koniec gotowania zupy, dodajemy do niej poszatkowane zioła i większość sera, gotujemy chwilę, do rozpuszczenia sera
Kardamonovylekkie, delikatne i na pewno szybko zniknie ze stołu. Budyń pomarańczowy ze świeżych pomarańczy jest przepyszny. biszkopt makowy: 4 jajka wielkość M 4 łyżki cukru trzcinowego 50 g maku mielonego 3 łyżki płaskie mąki tortowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia masa pomarańczowa: 1 litr soku z pomarańczy świeżo wyciśnięty /około 1,70 kg owoców/ 3 budynie waniliowe
wesoła kuchniaczubate łyżeczki proszki do pieczenia 2 łyżeczki przyprawy do pierników 1 jajko Przygotowanie: Płatki wraz z siemieniem lniany zmiel na mąkę. Możesz użyć gotowej mąki owsianej i mielonego siemienia lnianego. Do tego miksu dodaj proszek do pieczenia i przyprawę do pierników. W garnku podgrzej, tylko do rozpuszczenia olej, miód, aromat waniliowy oraz masło orzechowe. Teraz połącz suche
Zdrowie na języku :Ppora olej rzepakowy tłoczony na zimno Woj-len 2 ogórki konserwowe sól do smaku – u mnie cebulowa Skworcu pieprz do smaku – u mnie czarny mielony i mała szczypta bałkańskiego Skworcu Przygotowanie: Do miseczki przekładamy kukurydzę, pokrojoną w kostkę paprykę, posiekany por i pokrojone w kostkę ogórki. Całość doprawiamy do smaku solą cebulową i pieprzem. Polewamy
Słodkie okruszkisię na świątecznym stole. Polecam. Składniki: ( na tortownicę o śr. 24 cm ) Spód: • 50 g masła • 180 g herbatników kakaowych • 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej Masa serowa: • 75 dag twarogu mielonego • 2/3 szklanki drobnego cukru • 4 jajka • 200 ml śmietanki 30% • budyń śmietankowy ( proszek ) • 2/3 szklanki likieru Advokat • 100 g czekolady śmietankowo-kawowej (polecam z Lidla) Wierzch ciasta
W mojej kuchnizabrakło mi czasu i musiały zaczekać na swoją realizację, aż rok :) Ciasteczka warszawskie, znane również pod nazwami aspirynki lub słoneczka - to dwa niezwykle kruche ciasteczka, przełożone masą budyniową, obtoczone mielonymi orzechami lub wiórkami kokosowymi i zwieńczone cieniutką warstwą bezy z obu stron. Ciasteczka są wyjątkowo mało słodkie i niestety dosyć pracochłonne. Z podanych składników wychodzi około 50 sztuk
Świat CiastaZamiast tradycyjnych roladek zawijanych polecam roladki z mięsa mielonego. Są łatwe i szybkie w przygotowaniu a do tego bardzo smaczne. Danie jest proste ale dodatek aromatycznych suszonych grzybów nadaje mu niezwykłego smaku dlatego też roladki takie możemy przygotować na świąteczny obiad. Suszone grzyby przecież królują w potrawach podczas Świąt Bożego Narodzenia. skadniki: 1 kg karkówki 1 cebula sól,pieprz
Monia miesza i gotujepolecam na kanapki śniadaniowe - smakuje idealnie w połączeniu z rukolą i ulubionymi warzywami. Składniki: - 1 cebula - szklanka zielonej soczewicy - 5 łyżek oliwy - 15 suszonych pomidorów - sól morska - pieprz świeżo mielony - oregano Sposób przygotowania: - doprawioną wyżej wymienionymi przyprawami i pokrojoną cebulę podsmaż na patelni na łyżce oliwy, - soczewicę namocz uprzednio ok. 2 godziny, następnie gotuj aż zmięknie na wolnym ogniu
MintTastedziesiątkę. Do tego tylko jogurt naturalny i mamy kompletne wegetariańskie danie. Palce lizać! Składniki: 2 bataty 100 g soczewicy czerwonej 1/2 szkl. passaty pomidorowej cebula 2 ząbki czosnku łyżeczka mielonego kuminu szczypta chilli sól, pieprz oliwa dodatkowo: świeża kolendra jogurt naturalny Piekarnik nastawić na 200 stopni C. Bataty dokładnie
wyzwania kuchennesmak... mocno uzależnia. Zawsze jestem zmuszona do podwojenia ilości składników, ponieważ sporo masy znika już podczas formowania kuleczek. Pychota! Koniecznie spróbujcie! (około 15-16 sztuk) 200g twarogu mielonego 200g mąki z orzechów nerkowca (*) 50-60g cukru pudru (zmieliłam ksylitol ) 1-2 łyżki soku z cytryny 1 szczypta soli (solidna) Ponadto: wiórki kokosowe do obtaczania (**) Wszystkie składniki
Di gotujefilety śledziowe marynowane w oleju 200 g serka wiejskiego 3 łyżki śmietany 18% 2 łyżki ketchupu łagodnego Kotlin 1/2 cebuli białej 1 łyżka siekanej natki pietruszki sól pieprz czarny mielony 1 opakowanie krakersów Serek wiejski wymieszać z gęstą śmietaną i ketchupem. Cebulę pokroić w drobną kostkę i dodać do serka razem z pokrojonymi filetami śledziowymi. Można też wykorzystać śledzie
https:KKuchniaMniamAmaretto. Składniki na spód sernika: 180 g ciasteczek digestive 70 g masła 4 łyżki migdałów w płatkach 5 łyżeczek kakao Masa sernikowa: 0,7 kg twarogu na sernik (trzykrotnie mielonego) 0,5 kg serka mascarpone 0,1 kg drobnego cukru 4 łyżki skrobi ziemniaczanej (płaskie) 50 ml kawy espresso 200 g śmietanki kremówki (36%) 6 jajek 4 łyżki likieru
Codziennik Kuchenny