Składniki: Naleśniki: 1,5 szklanki mąki 4 jajka 2 szklanki piwa 1 łyżka oleju pęczek natki pietruszki sól Farsz: 500 g mielonego mięsa (łopatka wieprzowa) 1 papryka 1 cukinia 1 cebula 3 ząbki czosnku sól, pieprz ziołowy olej ketchup Sposób wykonania: W misce miksujemy składniki ciasta. Pod koniec dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki. Na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki. W rondlu
Qchnia po prostuwstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C . Zapiekać około 20 minut, aż jajko się zetnie. Smacznego To też może Cię zainteresować: Parmigiana di melanzane Pieczona kapusta Cukinia faszerowana mielonym mięsem, czarnymi oliwkami i serem lazur Zapiekanka z cukinią, figami i kozim serem (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Oryginalny smakfarszami eksperymentuję. Tym razem spróbowałam z wołowiną na ostro. Składniki (ok 35szt) -500 g mąki pszennej -1 jajko -1 szkl. ciepłej wody -4 łyżki oleju rzepakowego -800 g mielonego mięsa wołowego -4 papryczki chilli -1 cebula -1 ząbek czosnku -2 łyżki oleju do smażenia -pół łyżeczki sosu piri piri lub tabasco -pół łyżeczki słodkiej papryki -sól, pieprz -zioła prowansalskie
Zielona KuchniaSkładniki : 10 dkg mielonego kminku 1/2 szklanki miodu pszczelego 1 l czystej wódki 40 % Sposób wykonania : K minek wsyp do słoja, zalej wódką , słój szczelnie zamknij i odstaw na miesiąc w ciepłe miejsce. Co kilka dni wstrząśnij słojem. Po tym czasie przefiltruj nalewkę przez filtr lub gazę dodaj miód, wymieszaj, aby miód się rozpuścił. Rozlej trunek
Przepisy i porady kulinarnewędzonego morszczuka i oto co powstało ok 200 g wędzonego morszczuka (waga po obraniu) 2 jajka ugotowane na twardo 1 średnia czerwona cebula 2 łyżki majonezu sól świeżo mielony pieprz 2 łyżki posiekanego szczypiorku Morszczuka starannie obrać z ości i rozdrobnić. Jajka i cebulę drobniutko pokroić. Wymieszać razem rybę,jajka,cebulę, szczypiorek i majonez,przyprawić do smaku solą
Kolorowa kuchnia Elkiząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka vegety domowej 0,5 l bulionu warzywnego kilka listków świeżej mięty 1 łyżeczka tymianku sól i pieprz 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki sos pomidorowy Wykonanie: Najpierw ugotowałam ryż. Do dużego rondla wlałam wodę. 1 l wody na każde 100 g ryżu. Posoliłam i dodałam 1 łyżkę oliwy. Ryż opłukałam
Kuchnia u Krysilubicie takie połączenia smakowe? #Lubella #ŚwiatowyDzieńMakaronu #ŚwiatowyDzieńMakaronu2017 #świetujzlubellą #makaronlubella #lubellauwielbiam Składniki: 200 g makaronu pióra Lubella 2 łyżki oliwy 3 ząbki czosnku sól morska Prymat czarny pieprz mielony Prymat 1 łyżka sera gorgonzola kilka listków świeżej bazylii 4 łyżki kukurydzy 3-4 plasterki szynki parmeńskiej pokrojonej na mniejsze kawałki drobno starty parmezan do posypania z wierzchu Przygotowanie
Gotuj z MąkąSkładniki: ziemniaki mączyste 1,5 kg, jajka 2 sztuki "M", mąka tortowa 1 czubata łyżka, kucharek 2 łyżeczki, ząbki czosnku 2 sztuki, pieprz mielony 3/4 łyżeczki, olej rzepakowy - ile potrzeba obrane ziemniaki zetrzeć w robocie na tarczy do tracia ziemniaków lub ręcznie na tarce do ziemniaków starte ziemniaki dać na sito z drobnymi oczkami, lekko łyżką naciskać aby płyn
W Mojej Kuchni Lubięoctu jabłkowego 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka pieprzu 2 łyżki musztardy Sposób przygotowania: Pomidory myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mielenia mięsa na sitku o grubych oczkach. Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy. Pozostałe warzywa obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, ja starłam warzywa
Bajeczna Kuchniauporem maniaka rozpoczynała pieczenie ciasta drożdżowego i serników, jak na polu zaczynało być powyżej 30 stopni ciepła. Jej synuś, a mój ówczesny narzeczony, pasjami wymagał ode mnie smażenia mielonych, jak były tropiki za oknem. To się musiało skończyć tragicznie, czyli trzasnęłam drzwiami aż farba z futryny poleciała. Na szczęście Najcierpliwszy nie wymaga ode mnie gotowania jak jest upał
ladykitchenobjawy. Potrzebujemy: 0,5 litra miodu wielokwiatowego 4 cm imbiru obranego 10 goździków 1 gwiazdkę anyżu 2 laski cynamonu 8 ziarenek czarnego pieprzu 2 cm świeżej kurkumy lub łyżeczka mielonej dobrej jakości 1 cytryna sparzona i pokrojona w plastry. Przygotowanie: W słoiku litrowym układamy plastry cytryny. Na małej i suchej patelni prażymy wszystkie przyprawy, do momentu aż zaczną mocno
ladykitchendodatkiem lekko słodkich batatów i czerwonej papryki. Składniki na 2 porcje: 500 g polędwiczki wieprzowej duża cebula 3 łyżki koncentratu pomidorowego duży batat papryka czerwona sól, pierz, mielona papryka słodka i chilli kilka ziaren ziela angielskiego, 2 liście laurowe natka pietruszki 2 łyżki oleju Polędwiczkę, batata i paprykę pokroić w grubą kostkę, a cebulę posiekać. Mięso oprószyć
wyzwania kuchennetradycyjnym schabowym. Najpopularniejsza jest chyba panierka z bułki tartej, ale dobrze sprawdzają się też płatki kukurydziane (opcja bezglutenowa). Aby trochę urozmaicić smak standardowej panierki, można dodać sezamu, mielonych migdałów czy nawet wiórek kokosowych. Przygotowanie Przygotowanie wege schabowego przebiega podobnie jak w przypadku tego tradycyjnego. Gdy mamy gotową bazę naszego kotleta, obtaczamy ją w mące, następnie w mieszance
wegujemyswój sposób, stąd musisz spróbować ich wszystkich! Na co czekasz? Do roboty! Składniki na 4 porcje: – 4 nektarynki – 1 banan – 60g mąki owsianej (bezglutenowej) – 50g mielonych orzechów włoskich – 3 łyżki wody – 1,5 łyżki zimnego masła/oleju kokosowego – 1 łyżka wiórków kokosowych – 2 łyżeczki brązowego cukru – 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
Be Fit Be Strongząbki czosnku - 1 plaster imbiru - 1 szalotka - 150 ml śmietanki 12% (zamiennie mleko) - sól - łyżka miodu - 1/3 świeżej papryczki chili - 7-10 łyżek oliwy z oliwek - opcjonalnie: możesz dodać mielonej kolendry, szczyptę cynamonu, kuminu do smaku - chleb na grzanki - prażone migdały na suchej patelni (zamiennie orzechy laskowe, nerkowca) W rondlu o grubym dnie, zeszklij czosnek, szalotkę i pokrojoną
SMYKWKUCHNI