Zupa krem z pieczonych buraków

Zupa krem z pieczonych buraków

Zupa krem z pieczonych buraków

Zupa z buraków? Najpopularniejsza to czerwony barszczyk. Ja jednak postanowiłam wykorzystać całe bulwy tych różowych warzyw i przygotować zupę krem. Upiekłam buraki zawinięte w folię aluminiową w piekarniku i z upieczonych warzyw powstała gęsta, różowa zupa. Efekt zdecydowanie przeszedł moje oczekiwania! Powstała aksamitna i delikatna w smaku zupa krem z pieczonych buraków ćwikłowych. Pieczenie warzyw pozwala na wyciągnięcie z nich ukrytego potencjału i bogatego smaku. Zupa jest wegańska, bo zamiast śmietany użył... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dietolog

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję