mak - 12131 przepisów (strona:223/809)

Szarlotka z bitą śmietaną 199

Przepisy Thermomix. Przepis na Thermomix TM31, Thermomix TM5, Thermomix TM6 Składniki: Szarlotka z bita śmietaną 3 jajka 40 g cukru 80 g maki pszennej 20 g maki ziemniaczanej szczypta soli Składniki na masę jabłkową: 1 kg jabłek szara reneta 1 galaretka cytrynowa Składniki na masę: 200 g śmietany 30% 200 g sera mascarpone 10 g cukru pudru Dodatkowo: wiórki czekoladowe

Themo przepisy
Drożdżowe z makiem, śliwkami i figami 94

Słodkie, miękkie i puszyste, czyli drożdżowe z makiem, śliwką i figą

Z Hrabiną w kuchni
Figi zapiekane z serem pleśniowym 115

Smakowita jesienna przystawka ze świeżych fig . Zapieczone, zawsze są pyszne . I nie są to figi z makiem, tylko figi z serem pleśniowym

Stare Gary
Piersi z kurczaka z wolnowaru 222

Dawno nie dodawałam nic na bloga, za co bardzo Was przepraszam i już wyjaśniam dlaczego tak się stało. Zaczęłam prowadzić budżet domowy i gotować oszczędnie. Pomyślałam

kuchnia doski
Muffiny mechaniczna po... truskawka... 158

zamrażarce, na silikownowych tackach do kostek lodu, i sprawdza się dość dobrze, jako dodatek lekkiego mechanicznego posmaku do koktajli owocowych.  Składniki: (na 12 sztuk) suche 2 szklanki maki z proszkiem do pieczenia (self-raising), albo 2 szklanki maki + szczypta soli + 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki drobnego cukru 1/2 szklanki groszków z białej czekolady mokre 1 szklanka mechanicznego

Lejdi of the house
Płaski chleb z płatkami owsianymi i siemieniem lnianym 247

kroić w kwadratowe bułeczki. Dodatek siemienia lnianego i płatków owsianych nie zmienia smaku a wprowadza odrobinę zdrowia Składniki: 200 ml platków owsianych 3 łyżki siemienia lnianego 800 ml maki pszennej 500 ml wody 100 ml mleka lub wody 30 ml oleju rzepakowego 50g świeżych drożdży 1 łyżka soli 1 łyżka miodu lub 1 łyżeczka cukru Wykonanie: Płatki owsiane i siemię(...)lniane zmielić w blenderze na mąkę Drożdże, miód cukier i łyżkę maki wymieszać w cieplej wodzie. Przykryć folia spożywcza lub ściereczką. Zostawić do spienienia. Połączyć wszystkie składniki i wyrobić ciasto około 10 minut Wyrobione ciasto przykrywamy folią/ściereczką i odkładamy na około 1,5 h do podwojenia objętości. Wyrośnięte ciasto przekładamy na blat chwile wyrabiamy. Ciasto przekładamy do formy

Mohiella
Kotleciki Pokusa 162

jajka ·        2 łyżki ketchupu ·        Papryka ostra ·        4 łyżki maki pszennej ·        4 łyżki maki ziemniaczanej ·        Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1.    Wszystkie składniki przekładamy do jeden miski a więc

Kulinarna Chwila
Pychotka na krakersach 946

mleka 2 śnieżki 1 margaryna 250 gram puszka masy kajmakowej 3/4 szklanki soku z czarnej porzeczki 1 galaretka brzoskwiniowa 100 gram wiórków kokosowych 3/4 szklanki cukru 2 łyżki maki pszennej 2 łyżki maki ziemniaczanej 2 opakowania krakersów po 175 gram (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Jedna szklankę mleka zagotować z cukrem i wiórkami kokosowymi, do miseczki wlewamy szklankę mleka, dodajemy

Blog kulinarny S9.PL
Bułki drożdżowe na piwie 100

świeżych drożdży (lub 12 g suchych) 70 g roztopionego masła  1,5 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru Dodatkowo: 1 jajko roztrzepane z 1 łyżką mleka do posmarowania bułek mak, sezam lub inne ziarna do posypania (u mnie mak, czarny i biały sezam) Przygotowanie: Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie z dodatkiem cukru, zostawić aż ruszą i zaczną się pienić

Kocham..lubię..gotuję..
Ciasto jabłkowe z makiem 145

mąka pszenna – 20 dag mak mielony - 20 dag proszek do pieczenia – 2 łyżeczki cukier puder – 20 dag masło – 5 dag jajka – 4 szt jabłka – 40 dag mleko – 200 ml tłuszcz do formy polewa czekoladowa Żółtka oddzielić od białek. Miękkie masło utrzeć z cukrem i żółtkami. Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych otworach. Jabłka połączyć z masą(...)maslano – jajeczną i wymieszać łyżką. Przesianą mąkę z proszkiem dodać do masy, wsypać mak i mleko, dobrze wymieszać, na końcu dodać ubitą pianę z białek. Całość delikatnie przemieszać i przełożyć ciasto do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tarta bułką formy keksowej. Piec 45 minut w 160stC. Przestudzone ciasto polać polewą

ciasta i desery czyli na słodko
Przegląd zdrowych batonów 124

Vicia Faba), banan 8%, kakao 8%, masło kakaowe, marchew ▸ CZERWONA POMARAŃCZA  s uszone daktyle, orzechy laskowe 9%, kakao 6%, olej kokosowy, ekstrakt z pomarańczy gorzkiej 3 % ▸ ŚLIWKA&MAK   suszone daktyle, suszone śliwki 24,5%, mieszanka białek Vega Profusion 20% (białko grochu, białko ryżu, białko z bobu - Vicia faba), olej kokosowy, kakao, ziarno maku 3,5%, masło kakaowe

zdrowo i aktywnie
Lunchbox dla przedszkolaka 158

różyczka brokuła (tylko sparzona wrzątkiem), plaster papryki Zapraszam po inspiracje na bułeczki domowe: Słodkie bułeczki – przepis Drożdżówki z serem i malinami Drożdżówki z ananasem Drożdżówki piernikowe Proste drożdzówki z makiem Drożdżówki z dżemem Dzień 3: makaron penne pełnoziarnisty ugotowany al dente ( przepis ) szynka domowa ( przepis ) – grube plastry wycięte foremka w kształcie serca banan pomidorki ser żółty wycięty foremką

Dorota Smakuje
Chleb z płatkami owsianymi 165

wyrobić 3m/interwał .Przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wysypanej na spodzie otrębami [ u mnie blaszka wysmarowana  magiczną pastą ].Wyrównać mokrymi dłońmi wierzch, można posypać makiem lub sezamem i zostawić na około 20 min ,a w tym czasie rozgrzać piekarnik do 220 stopni.Przed wstawieniem chleba spryskać piekarnik wodą.Piec 55-60 min bez termoobiegu czyli

Moje domowe kucharzenie