względu na dodatek przyprawy Szeherezada ..polecam.., bo warto mieć taką przyprawę .. 50 dkg mięsa mielonego 1 jajko 1 duża cebula 2 – 3 łyżki bułki tartej sól, pieprz koperek przyprawa Szeherezada Do mięsa dodać drobno pokrojoną cebulkę,jajko, bułkę tartą oraz przyprawy. Wyrobić na jednolitą masę.Uformować niewielkie kulki. Wlać wodę do pojemnika bazowego, klopsiki ułożyć w koszyku parowym
Moje domowe kucharzeniepowrocie do domu wystarczy kotleciki usmażyć...do tego ziemniaki..jakaś surówka ..i obiad gotowy.. 30 dkg ryżu 50 dkg ryby morskiej 2 jajka sól morska , pieprz przyprawa rosołowa koperek lub natka pietruszki bułka tarta i jajka do panierowania olej do smażenia Ryż ugotować w osolonej wodzie.Rybę również ugotować w osolonej wodzie,osączyć z wody i rozdrobnić.Do ostudzonego
Moje domowe kucharzeniewędzonego boczku 3 - 4 ziemniaki marchewka pietruszka kawałek selera cebula 2 pomidory lub łyżeczka koncentratu łyżka maggi łyżka majeranku łyżka smalcu łyżka mąki posiekana natka pietruszki lub koperek pieprz i sól 2 litry wody Fasolę umyć i namoczyć w zimnej wodzie na noc. Można też ją zalać gorącą wodą i odstawić na 2-3 godziny. Następnie odcedzić ją na sicie
Moje domowe kucharzeniepuszki.Dusić aż mięso będzie miękkie.W razie potrzeby dolać wody.Pod koniec sos można zagęścić 1-2 łyżkami mąki rozrobionymi w zimnej wodzie i zagotować.Dodać śmietanę i koperek. Przyprawa do wieprzowiny to mieszanka przyprawowa, wzbogacająca smak i aromat mięsa wieprzowego. Powstaje na bazie ziół i przypraw i nie zawiera glutaminianu sodu ani sztucznych barwników. W skład mieszanki
Moje domowe kucharzenieminut w osolonym wrzątku. Odcedzone wymieszać z olejem i przyprawami, pokrojoną w kostkę cebulą. Przełożyć do żaroodpornego naczynia i piec piekarniku aż ładnie się zarumienią.Pod koniec dodać posiekany koperek
Moje domowe kucharzeniePyszny sosik ..oczywiście też z pieczarkami.. 20 dkg pieczarek 1 cebula 2-3 łyżki śmietany 18% 1 szkl. bulionu sól, pieprz koperek Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę i smażyć na patelni do zarumienienia. Następnie do pieczarek i cebuli dodać bulion, śmietanę. Wszystko wymieszać, doprawić do smaku
Moje domowe kucharzeniepieczarek 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki majonezu 5 dkg żółtego sera 3 jajka sól ,pieprz, wegeta przyprawa do kurczaka koperek, rzeżucha lub szczypiorek Pierś z kurczaka, cebulę i żółty ser pokroić w kostkę, pieczarki zetrzeć na tarce.Dodać pozostałe składniki i wymieszać, doprawić do smaku.Tak przygotowane ciasto schłodzić. Na rozgrzaną patelnię z olejem
Moje domowe kucharzeniezmieściło się w naczyniu żaroodpornym...i tak oto jest fasolka podsmażana w bułce tartej..pomysł gdzieś podpatrzyłam w necie.. ugotowana fasola bułka tarta masło sól pieprz koperek Ugotowaną fasolę odcedzić. Na patelni roztopić masło, dodać fasolę, bułkę tartą i wymieszać wszystko razem. Doprawić do smaku
Moje domowe kucharzenietylko mamie.. skrzydełka , udka lub porcje rosołowe 2 marchewki 1 cebula (opalona w całości nad płomieniem kuchenki gazowej 1 por [biała część] sól, wegeta liście laurowe ziele angielskie koperek Marchewkę obrać, cebulę opalić ,kurczaka umyć.Wszystkie składniki umieścić w dużym garnku i zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć ogień do minimum .W trakcie gotowania zbierać "szumowiny".Doprawić
Moje domowe kucharzeniesumie obiad prawie gotowy.. 80 dkg mięsa wieprzowego 1 marchew 1 cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz majeranek ziele angielskie, listek laurowy 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego koperek Mięso pokroić w kostkę , obtoczyć w mące i podsmażyć na patelni .Przełożyć do garnka , dodać cebulę, marchewkę, wodę , koncentrat pomidorowy, przyprawy i gotować do miękkości.Pod koniec w razie potrzeby
Moje domowe kucharzenieniedzieli zapraszam na konkurs..zaglądajcie ...bo warto..fajna nagroda będzie do wygrania.. 1 szkl. ryżu parboiled Kupiec kostka rosołowa 20 dag pieczarek cebula 2 jajka sól,pieprz, wegeta koperek bułka tarta do panierowania Ryż ugotować z dodatkiem kostki rosołowej na sypko.Pieczarki i cebulę pokroić i podsmażyć do miękkości.Przestudzony ryż wymieszać z pieczarkami, jajkami .Doprawić do smaku.Formować kotlety
Moje domowe kucharzenieRobiłam gołąbki..został kawałek nieparzonej kapusty..urwałam kilka młodych marchewek , trochę zieleniny i wczoraj do rybki była taka oto surówka. kawałek białej kapusty 1 cebula 2 marchewki szczypiorek, koperek, natka pietruszki sól,cukier, pieprz sok z cytryny olej kujawski ze smakiem bazylia Kapustę i cebulę pokroić. Marchewki zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Wymieszać, skropić sokiem z cytryny. Dodać sól
Moje domowe kucharzeniedość często robi taką sałatkę..ilość składników ..wedle gustu..a ocet , oliwa i przyprawy do smaku.. pomidory ogórki czerwona cebula ser feta lub inny sałatkowy szczypiorek, koperek ocet winny sól, pieprz olej kujawski ze smakiem pomidory, czosnek, bazylia Pomidory ,ogórki i ser pokroić w dużą kostkę.Cebulę pokroić w cienkie półtalarki,sałatę porwać, dodać do warzyw
Moje domowe kucharzeniemałym ogniu. Rybka ma bardzo delikatny smak, w steku nie ma ości, więc jak dla mnie bomba ;) Do rybki bardzo pasował mi ryż smażony z warzywami z dodatkiem świeżego koperku
Emcia PichciSkładniki: kromka razowego chleba 1/4 czerwonego pomidora, obranego ze skóry garść ugotowanego i obranego bobu 1/2 ząbka czosnku zioła: koperek, natka pietruszki i szczypiorek Przygotowanie: W piekarniku, na grillu lub patelni grillowej opiekamy z obu stron kromkę razowego chleba. Bób kroimy w paski, obranego pomidora siekamy. Na grzance układamy pomidora, bób
Moja smaczna kuchnia