zagotować :) i zalać nim kostki ze składnikami. Każde masełko może być inne jedno z sola morską, drugie z czosnkiem, trzecie z pietruszką, czwarte z bazylią, piąte z koperkiem, i tak dalej co tylko chcesz. To świetny pomysł w połączeniu z ciepłą grzanką no i na imprezę :) goście lubią coś nowego i ciekawego
Niezły Młynekpowalają. Składniki na placki: 750 g obranych ziemniaków 1 cebula 2 jajka 100 g mąki pszennej sól, pieprz Składniki sos: ok 400 g świeżych kurek 1 cebula pęczek koperku 2 łyżki masła 100 ml wody 200 g śmietany 18% Przygotowanie placków: Ziemniaki pokroić w kostkę podobnie jak cebulę i zblendować. Dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Masę gotową smażyć
Niezły Młynekplasterki dwie średnie marchewki, pokrojone w plasterki puszka pomidorów krojonych łyżka koncentratu pomidorowego olej do smażenia przyprawy: słodka papryka (pół łyżeczki), ostra papryka, sól, pieprz, szczypta oregano, świeży koperek (łyżka) ewentualnie: 3 łyżki mąki owsianej do zagęszczenia Przygotowanie: Wszystkie świeże warzywa przesmażyłam partiami na patelni i przełożyłam do garnka. Zalałam wszytko ok. litrem wody, poddusiłam ok. 15 minut. Dodałam puszkę
Kulinarny PamiętnikJest to moja wersja tego popularnego sosu sałatkowego. Dzięki nucie cytryny sałatki zyskują bogatszy smak. Składniki - 6 łyżek oliwy lub oleju - 6 łyżek wody - 3 łyżeczki suszonego koperku - 2 łyżeczki ziół prowansalskich - ½ łyżeczki suszonej natki pietruszki - ½ łyżeczki suszonego szczypiorku - ½ łyżeczki soku z cytryny - sól, pieprz Drogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone na tej stronie uważasz za ciekawe i chciałbyś
Świat Smakugulaszu , leczo, do dań mięsnych . 19. Caffe de Paris Zastosowanie: Do dipów oraz sosów, masła ziołowego, sałatek, pieczonej i grillowanej ryby. Skład: Skórka i trawa cytrynowa, pietruszka nać, koperek, cebula, szczypiorek, sól, papryka czerwona, pieprz czarny, czosnek granulowany. 20. Kardamon charakteryzuje się łagodnym aromatem o eukaliptusowej i cytrusowej nucie. W smaku jest gorzki i niezwykle intensywny . Jego zapachem
Słodkości i nie tylkostarłam na tarce. Kalafiora ugotowałam w lekko osolonej wodzie, ale nie do całkowitej miękkości. Wystudziłam na durszlaku, aby pozbyć się nadmiaru wody. Zmacerowałam i dodałam do ziemniaków. Papkę przyprawiłam koperkiem, pieprzem, chili. Słonecznik rozwałkowałam na drobny proszek. Z masy uformowałam kotlety, które obtoczyłam w słonecznikowej panierce. Całość smażyłam na dobrze rozgrzanej oliwie na rumiano. Jeśli macie dobre, kleiste ziemniaki
bastalenaMłode ziemniaki umyte i wyszczotkowane, ugotowane w mundurkach (oczywiście zjedzone bez łupinek). Surówka z zielonego ogórka, pomidora (oczywiście bez skóry) i kiełków rzodkiewki. Gotowane pulpeciki z mięsa mielonego z koperkiem. Wszystko w akompaniamencie koperkowego sosu na bazie jogurtu. K olacyjnie Hicior ostatnich dni: sałatka z buraków, wędzonego twarogu i kaszy gryczanej . Wyrazisty wędzony ser, gryzący smak kiełków rzodkiewki, kojący
bastalenamarchewka 5 szklanek rosołu z kostki 10 dag zacierek lub drobniutkiego makaronu typu "zacierki" [ u mnie makaron tarte Czaniecki ] garść posiekanej zieleniny (natka pietruszki, szczypiorek, tymianek, koperek) 1-2 łyżki oleju lub margaryny 1 listek laurowy 2-3 ziarna ziela angielskiego 3-4 ziarna pieprzu, sól śmietana Grzyby oczyścić, umyć, pokroić w paseczki
Moje domowe kucharzeniewłoskie lub arachidowe) [nie dałam] 3 łyżki oliwy lub dobrego oleju sok z cytryny lub ocet winny Jamar sól, cukier, pieprz garść posiekanej natki pietruszki [koperku] Marchewkę i jabłka obrać, zetrzeć na tarce z dużymi otworami, od razu obficie skrapiając sokiem z cytryny. Wymieszać z orzechami, posiekaną natką i oliwą, doprawić do smaku solą i cukrem
Moje domowe kucharzeniekilka minut] .. skrzydełka , udka lub porcje rosołowe 2 marchewki 1 cebula (opalona w całości nad płomieniem kuchenki gazowej 1 por [biała część] sól, wegeta liście laurowe ziele angielskie koperek 3-4 łyżki kaszy kuskus Kupiec Marchewkę obrać, cebulę opalić ,kurczaka umyć.Wszystkie składniki umieścić w dużym garnku i zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć ogień do minimum .W trakcie
Moje domowe kucharzeniejakiś farsz.. skrzydełka , udka lub porcje rosołowe 2 marchewki 1 cebula (opalona w całości nad płomieniem kuchenki gazowej 1 por [biała część] sól, wegeta liście laurowe ziele angielskie koperek naleśniki pomidorowe 120 ml mleka 1 jajko 50 g mąki 1 łyżka koncentratu pomidorowego Pudliszki sól, natka pietruszki 1 łyżka oleju Wszystko składniki na naleśniki razem wymieszać .Odstawić na chwilę
Moje domowe kucharzeniezdjęcia nie udało mi się lepszego zrobić....ale uwierzcie była smaczna... 1 kg filetów z dowolnej ryby 1 szkl.mleka sól, pieprz przyprawa do ryb mąka 1 szkl.śmietany koperek 2 łyżki sera żółtego 1 duża cebula Filety [ nie rozmrożone] namoczyć na 1/2 godz.w mleku [ w między czasie pokroiłam na kawałki].Mąkę wymieszać z przyprawami , obtoczyć w niej
Moje domowe kucharzeniewiększą.Na patelni rozgrzać olej, zeszklić cebulę, dodać marchew, a następnie kurczaka, a na końcu dynię i pokrojone pieczarki.Zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem do miękkości.Dodać koperek i w razie potrzeby doprawic
Moje domowe kucharzenieoleju.Przełożyć do naczynia żaroodpornego , zalać sosem [ z przecieru i wody], dodać susz i przyprawy. i piec lub gotować.[ u mnie były pieczone] .Na koniec dodać śmietanę i mąkę, koperek
Moje domowe kucharzenieobiad gotowy prawie w kilka minut.. pierś z kurczaka lub mięso gulaszowe z kurczaka 1 cebula 2-3 marchewki kawałek kapusty sól, pieprz, wegeta listek, ziele koperek sos Worcestershire Do pokrojonego mięsa dodać przyprawy [ według gustu], podsmażyć na oliwie.Cebulę pokroić w kostkę i lekko zeszklić, dodać marchewkę startą na grubej tarce i poszatkowaną kapustę, Chwilę razem przesmażyć
Moje domowe kucharzenie