koperek - 3011 przepisów (strona:156/201)

Ziemniaczana sałatka z bobem i świeżymi ziołami 179

Składniki:  200 g bobu, ugotowanego i obranego ze skórek  5 młodych ziemniaczków, ugotowanych w osolonej wodzie  pomidor  kabanos  2 łyżki posiekanego koperku  1 łyżka posiekanego szczypiorku  Przygotowanie:  Bób przekładamy do miski, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i pomidora, plasterki kabanosa i zioła, delikatnie mieszamy, podajemy lekko schłodzone

Moja smaczna kuchnia
Filety z piersi kurczaka z awokado i orzeszkami ziemnymi 167

awokado na sos 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka cukru 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki octu z wina 4 łyżki oleju 3 łyżki drobno posiekanych ziół (szczypiorek, koperek) sól i pieprz do smaku Wykonanie: Kurczaka opłukać, polać cytryną, oprószyć solą i świeżo zmielonym pieprzem i odstawić na 2 godziny do lodówki. Po wyciągnięciu z lodówki piersi obsuszyć, rozgrzać olej

Gorący kąsek
Schab duszony w kapuście 182

słodko na blogu, dlatego dla przełamania słodyczy mam dla Was przepis na pyszny obiad. Bitki schabowe duszone w kapuście kiszonej z papryką. Wspaniale smakują z dodatkiem młodych ziemniaczków i koperku. Polecam... Składniki: 700g schabu bez kości,  500g kiszonej kapusty,  2 cebule,  1/2 czerwonej papryki,  1 i 1/2 szklanki bulionu,    łyżka miodu

Z miłości do słodkości
Mizeria słodko-kwaśna 884

cukier się nie rozpuści) i sporą ilość pieprzu (jeśli nie chcemy by był widoczny dodajemy biały pieprz). Śmietanę dodajemy do odciśniętych ogórków, mieszamy. Możemy mizerię posypać siekanym szczypiorkiem lub koperkiem, ale nie jest to konieczne. Mizeria jest doskonałym dodatkiem do wszelakiego mięsa lub do jajek sadzonych i młodych ziemniaków.   The post Mizeria słodko-kwaśna appeared first on Damsko-męskie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka z serkiem wiejskim 839

dodatkiem serka wiejskiego. Zjedzona wraz ze świeżą bułeczką będzie stanowić syte śniadanie lub pożywny lunch. Inspiracja:  klik Składniki: ½ czerwonej papryki 1 pomidor 1 czerwona cebula Pęczek szczypiorku lub koperku 1 długi ogórek 200g serka wiejskiego 5 dużych rzodkiewek Sól Pieprz Przygotowanie: Ogórka obrać, pokroić wraz z papryką, czerwoną cebulą i rzodkiewką w kostkę. Pomidora sparzyć, pokroić drobno, szczypiorek posiekać

Fabryka pomysłów
CHŁODNIK Z OGÓRKA I AWOKADO. 212

jogurtem, wrzucam do wysokiego naczynia i miksuję za pomocą blendera. Doprawiam octem, solą i pieprzem. Można dodać nieco ksylitolu (lub zwykłego cukru) dla zbalansowania. Podaję z pokruszonym pumperniklem, świeżym koperkiem i odrobiną oleju lnianego. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Surówka kalafiorowo-brokułowa 145

cukru 1/2 łyżeczki soli 2 szczypty pieprzu 1,5 łyżki majonezy 1 łyżka jogurtu naturalnego Kalafior,brokuł i cebulkę możemy drobniutko posiekać albo poszatkować w blenderze.  Dodajemy posiekany koperek. Jabłko obieramy , ścieramy i skrapiamy sokiem z cytryny. Pomidora kroimy w kostkę i dodajemy do sałatki. Przyprawiamy solą, cukrem i pieprzem. Majonez łączymy z jogurtem naturalnym, polewamy nim całość

Olikowa kuchnia
Pulpeciki rybne z mintaja i cukinii - DIETA NISKOKALORYCZNA 174

dzienny. Składniki na pulpeciki: - 400 g mintaja (293kcal) - średnia cukinia około 600g (90 kcal) - 1 łyżka zmielonych płatków owsianych (35 kcal) - 1 jajo (78kcal) - 1 łyżka mąki (41kcal) - pęczek koperku (4kcal) Jeden pulpecik to około 34 kcal. Porcja to 4 sztuki (136 kcal) Za pomocą blendera miksujecie pokrojoną w kostkę cukinię, solimy, odstawiamy na 5 minut, wyciskamy w dłoniach masę

SMYKWKUCHNI
Szaszłyki warzywne z łososiem, CYKL DIETA NISKOKALORYCZNA 182

Dzień 8 - 2 wafle ryżowe, 80 g serka wiejskiego, pomidor, herbata zielona - kawa z mlekiem, 1/2 banana - placuszki owsiane z mango - jabłko - 1 kromka chleba razowego, plasterek wędzonego łososia, koperek, ogórek zielony, herbata zielona Pamiętajcie, o 2 litrach płynów dziennie, jak i o tym o czym pisałam w pierwszym poście dotyczącym diety, że każdy ze względu na płeć, wiek, masę

SMYKWKUCHNI
Sałatka z brokułami i paluszkami krabowymi 250

brokułami. Banalnie prosta w wykonaniu! A przede wszystkim niskokaloryczna ;-) składniki: - ugotowane brokuły - zielony ogórek - paluszki o smaku krabowym - przyprawa do sałatek Prymat - sól, pieprz sos : jogurt naturalny, świeży koperek, sól Smacznego

SMYKWKUCHNI
Łosoś norweski w marynacie chińskiej podany ze staropolską kaszą i karmelizowanym jabłkiem z miodem eukaliptusowym! 156

norweskiego - 6 łyżek słodkiego- ciemnego octu ryżowego - 3 łyżki sosu sojowego - 1 łyżka sosu z tamaryndowca KASZA: - 3 opakowania kaszy gryczanej - 2 plastry surowego wędzonego boczku - nowalijki: natka pietruszki, koperek, dymka JABŁKA: - 2 kwaskowate jabłka - 3 łyżki masła - 3 łyżki miodu eukaliptusowego  - świeże gałązki rozmarynu - 2 łyżki soku z cytryny - 1 łyżka soku z limonki WYKONANIE: - rybę marynujemy

SMYKWKUCHNI
SAŁATKA Z MAKARONEM I TUŃCZYKIEM - HIT NA IMPREZY OKOLICZNOŚCIOWE! 5298

przepyszna w smaku, tak mogę w skrócie opisać tę sałatkę. Wspaniale nadaje się na imprezy okolicznościowe, czy na kolację. Serdecznie polecam! SKŁADNIKI: - 6 ugotowanych jajek - puszka tuńczyka - łyżka posiekanego koperku - paczka drobnego makaronu (najlepiej włoskiego lub z mąki durum) - 3 łyżki kaparów - sól, pieprz kolorowy - majonez (w wersji dietetycznej użyjcie jogurtu greckiego) Jajka kroimy w kostkę, tuńczyka odcedzamy, makaron gotujemy

SMYKWKUCHNI
ŚNIADANIE FIT! Jajko poszetowe ("w koszulce") z sałatką z botwinką! 262

cały poranek. Smaczne, zdrowe i pożywne. Dostarczające odpowiednią dawkę witamin, składników mineralnych i białka. Zapraszam! Jajka poszetowe z sałatką z botwinką i grzankami! SKŁADNIKI: - pomidor - garść rukoli - garść botwinki - koperek świeży  - liście bazylii - łyżka jogurtu Greckiego light - na dressing: 1/2 łyżeczki miodu, 1 łyżeczka wody, sól, pieprz - 2 jajka ekologiczne - odrobina oliwy z oliwek do skropienia - bagietka - rumienimy

SMYKWKUCHNI
Dobrze przyprawiony kurczak z papryką 151

tworzy pyszne danie obiadowe dla całej rodziny. Spróbujecie?  Składniki : * podwójny filet z kurczaka * 2 czerwone papryki  * przyprawa do kurczaka po staropolsku Prymat * sól, pieprz do smaku * garść koperki i bazylii * łyżka oleju rzepakowego  Przygotowanie : Kurczaka pokroić w większe kawałki, dobrze natrzeć przyprawami. Rozgrzać olej, przesmażyć kurczaka. Paprykę pokroić w paski, dodać do mięsa. Całość dusić do miękkości

Magiczne Życie Marty
Kalarepki faszerowane wg Buni 202

tylko na blogu się nie pojawił ( pochodzi sprzed czasów kiedy zaczęłam prowadzić blog).A , że lubimy faszerowane warzywa lubimy to często mam ,, powtórkę z rozrywki ,,. Takie kalarepki w towarzystwie koperku i marchewki to po prostu pycha . Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni