liscie laurowe. Gotujemy wywar ok 45 min Po 45 min wyciagamy mieso Wrzucamy pokrojone ziemniaki w kostke i gotujemy 20 min Teraz dodajemy pokrojony drobno koperek i jeszcze gotujemy 10 min Na koniec dodajmey smietane i zupa gotowa Smacznego
Klaudynkowa kuchniaryż z cukinią, czosnkiem i cebulą w natce pietruszki Sałatka z grillowanej cukinii z mozzarellą i pomidorkami cherry Kasza jęczmienna perłowa z grillowanymi zielonymi warzywami z dodatkiem natki i koperku lekko pikantna Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Kolorowe penne z cukinią i kalafiorem z dodatkiem czosnku, cebuli i bazylii Mini penne z żółtą fasolką szparagową
Moja smaczna kuchniawodę i chwilkę dusimy aż płyn się zredukuje i powstanie pyszny sos. Na talerzu układamy po dwa usmażone placki ziemniaczane, gulasz podajemy obok placków w osobnym naczyniu, dekorujemy świeżym koperkiem i połówkami marynowanych pieczarek. Smacznego! The post Gulasz Barbecue z plackami ziemniaczanymi appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmamy pole do popisu :)Tak mi zostało do dzisiaj, mogę zjeść samą fasolkę i nie potrzebuję do niej żadnego dodatku, no może jajko sadzone i młode ziemniaki z koperkiem . Do gotowania fasolki oprócz soli dodaję również cukier, co zdecydowanie poprawia jej smak. Klasyczna wersja podania fasolki: Fasolka szparagowa z bułką tartą jest wg mnie najsmaczniejsza i najprostsza w wykonaniu. Składniki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięłyżeczki oleju z obu stron, odwracamy za pomocą łopatki, smażymy szybko (ok 30 sekund z 1 strony) bo naleśniki szybko się smażą. Studzimy. - 50 g łososia wędzonego z koperkiem - 2 łyżki jogurtu greckiego - mix sałaty z buraczkami - 2 łyżki serek kanapkowy - chili w młynku Naleśnik smarujemy serkiem wymieszanym z jogurtem i chili. Układamy liście sałaty i 2 plastry łososia, które
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięgarść makaronu farfalle/ kokardki 1 łyżeczka oliwy 4 pomidory koktajlowe kopiasta łyżka ugotowanego groszku zioła włoskie w młynku Kotanyi chili w młynku świeży tymianek 3 plastry wędzonego łososia z koperkiem 2 jajka ugotowane na twardo Przygotowanie: Gotujemy makaron al dente z solą ok. 12 minut. Makaron odcedzamy, przelewamy zimną wodą. Umyte pomidorki kroimy na pół, doprawiamy ziołami włoskimi i listkami
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękurczakiem, trawą cytrynową, świeżą kolendrą i dodatkiem cukinii. Jeśli lubicie kuchnię azjatycką, to tak przygotowana zupa kurkowa będzie wam smakować. Na blogu jest kilka przepisów: zupa kurkowa z koperkiem zupa krem z ryżem Zupa kurkowa po tajsku: - 1 litr bulionu drobiowego – 1 pierś z kurczaka – świeża kolendra – 1/2 cukinii – szczypta cury – 1/2 ostra papryczka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięoliwą. Z serka, który wisiał 3 dni i był bardziej zwarty zrobiłam małe kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtoczyłam każdą kulkę serową siekaną trybulą, ale może to być też pietruszka, koperek czy też inne zioło, ułożyłam w słoiku i zalałam zalewą oliwną z czosnkiem, która pozostała mi z suszonych pomidorów. Kulki serowe w zalewie oliwnej leżały ok. 2 tyg. były świetnym
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniędużą ilością warzyw, to ten przepis jest dla Was! Zupa pieczarkowa egzotyczna z warzywami jest przepyszna. Zupy grzybowe często gotujemy, np. zupy grzybowe , albo taka czyli zupa pieczarkowa z koperkiem, czy też ze śmietaną jest rewelacyjna. Do przygotowania tej zupy korzystałam wyjątkową kompozycję najlepszych chrupiących warzyw, takich jak marchew, papryka, por, cebula, kiełki fasoli Mung, grzyby chińskie,pędy bambusa
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPodczas duszenia mięsa tworzy się pyszny, aromatyczny , pieczeniowy sos. Jest pyszny. Tym sposobem właśnie przygotowałam zrazy wołowe zawijane na nasz świąteczny stół, do nich podałam kulki z ziemniaków z koperkiem i buraczki. Tym zrazom wołowym zawijanym nikt się nie oprze. The post Przepis na zrazy wołowe zawijane appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięUwielbiam kefir, często piję koktajle warzywne na jego bazie. Bardzo często dodaję do koktajli siekany koperek i tartą rzodkiewkę- przepis . Również ogórek jest doskonałym składnikiem koktajli warzywnych. Bardzo lubię też dania ze szpinakiem . Tym razem miałam całą paczkę świeżego szpinaku, który jest umyty i przebrany, nie trzeba już z nim nic robić. Polecam więc przygotować zdrowy, zielony koktajl, który
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniętylko apetycznie wygląda, ale też doskonale smakuje. Polecam również: Koktajl warzywny ze szpinakiem ze świeżego szpinaku. Zielony chłodnik z grzankami Chłodnik z botwinki na jogurcie Koktajl warzywny z koperkiem 100 ml jogurtu naturalnego, 1 dojrzałe avocado, garstka rukoli, sok z ½ cytryny, 50 ml wody gazowanej, Sól i pieprz, 1 łyżeczka pikantnego sosu chili natka pietruszki Przygotowanie: Do pojemnika blendera wkładamy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniębędzie wraz z kolejnymi postami. :) Pstrąg gotowany na parze w liściach Jarmużu SKŁADNIKI: - 2 pstrągi - 1 pęczek Jarmużu - 6 ząbków czosnku - pęczek natki z pietruszki - mały pęczek koperku - 2 plasterki cytryny - 1 łyżka estragonu, tymianku, pieprzu cytrynowego, ziół prowansalskich - sól -pieprz PRZYGOTOWANIE: Najpierw czyścimy pstrągi pod bieżącą wodą z łusek. Następnie odcinamy płetwy, łby
Zainspiruj się kuchniąKoperek/szczypiorek Wykonanie: Umyj wszystkie warzywa i od rzodkiewek odetnij to co niejadalne Zetrzyj rzodkiewkę i ogórka na tarce na najmniejszych oczkach Posiekaj koperek lub szczypiorek Ser rozbełtaj widelcem i dolej 3 łyżki śmietany Dodaj po kolei warzywa i wszystko wymieszaj Troszkę popieprz i posól Wstaw do lodówki na 20min Nałóż na chleb
Bonapetit2xMSmacznego! Ps Taka rybka zawsze najbardziej mi smakuje z ryzem i kapusta kiszona. Oczywiscie dobra jest rowniez z ziemniakami. Polecam posypac usmarzonego dorsza koperkiem
Klaudynkowa kuchnia