mieszając . Dodać masło. Włożyć odsączoną fasolkę i smażyć przewracając delikatnie przez 5 minut tak by się lekko obrumieniła. Lekko oprószyć mielonym pieprzem. Ja podałam z ziemniakami z wody posypanymi koperkiem i maślanką
Buniabaje w kuchnirumiano. W sezonie kiedy są młode małe ziemniaki specjalnie obieram ich więcej i gotuje by potem obsmażać na maśle w całości. Doprawiam je na różny sposób - kminkiem, rozmarynem, koperkiem, a ostatnio tymiankiem. Na prawdę są dobre i jako dodatek do II Dania i jako samodzielne danie np. z chłodnikiem do popicia. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchnigroszek , który trzeba wyłuskać ze strąków. Ja lubię taki , który da się zjeść cały. . Gotuje go albo na parze , albo w osolonej wodzie , albo duszę na zrumienionym maśle z koperkiem. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchniwielu osób ta metoda gotowania ziemniaków jest doskonale znana. Ale pewnie są też tacy , którzy o niej nie słyszeli - tym ją polecam. bo kto nie lubi młodych ziemniaczków z koperkiem ? Chyba zgodzimy się, że można je w sezonie jadać same ( tylko jeszcze zsiadłe mleko do tego). No ale co jak już skończyło się lato, za oknem szaruga , a ziemniaki
Buniabaje w kuchnijakoś wyszło , że dodałam trochę tego kwaśnego ( jeszcze nic do niego nie dodawałam) rabarbaru do kapusty by ją zakwasić. Moim zdaniem super jarzynka - naturalny kwas z rabarbaru i koperek i kapusta jest doprawiona tak jak trzeba. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchnibiała * gęsta śmietana Przygotowanie : Ugotować bulion. Wyciągnąć mięso. Wrzucić fasolkę i ziemniaki . Gdy będą miękkie dodać starte buraczki. Pogotować. Wlać rozrobioną z ciepłą zupą śmietanę. Wymieszać. Zagotować. Posypać koperkiem. Jeszcze mała informacja dla Was. Mam już zaplanowany urlop od 16 sierpnia. Wyjeżdżam na 2 tygodnie do Gdyni. Trzeba odpocząć troszkę by wrócić z nowymi i ciekawymi przepisami. Przez
Magiczne Życie Martybulion i dusić do miękkości grzybów. Całość przyprawić do smaku. W śmietanie rozprowadzić mąkę, dodać kilka łyżek sosu, wymieszać i dodać do garnka. Zagotować. Można dodać posiekany świeży koperek
Magiczne Życie Martymożna kogoś tak znać! Szkoda, że Święta tak szybko zawsze mijają Trzeba już kosić trawniki Cebula, marchewka i pietruszka już w ziemi, w sobotę dosialiśmy buraczki i koperek, a S obowiązkowo słonecznik :) Moje uprawy doniczkowe też mnie zaskoczyły i rosną Relaks i pyszna kawka Nagroda od Gazety Lubuskiej za barszcz biały i drobiowe galaretki Czekolada zawsze dobra
Magiczne Życie Martysmaku * 2 łyżki masła * łyżka mąki pszennej Przygotowanie : Kapustę drobno posiekać i obgotować do miękkości. Przyprawić do smaku. Masło rozpuścić, zrumienić mąkę. Dodać do kapusty, zagotować. Można dodać świeży koperek
Magiczne Życie Martyposiekanego szczypiorku 1/2 szklanki posiekanego kopru sól, pieprz 2 łyżki octu cukier do smaku Sałatę opłukałam, przebrałam, porwałam na drobne kawałki. Wymieszałam z solą, pieprzem, octem, łyżką cukru, koperkiem i szcypiorkiem. odstawiłam na kwadrans. Następnie wlałam kefir, wymieszałam dokładnie. Doprawiłam do smaku. Podałam. Smacznego
W kuchni Karmel-itkiwstawiłam do rozgrzanego pieca. Zapiekałam przez około godziny w 180 stopniach. Podałam z sosem tzatziki. SOS TZATZIKI. (kuchnia grecka;) 2 zielone ogórki 1 grecki jogurt naturalny łyżka koperku 2 ząbki czosnku sól, biały pieprz Ogórki obrała, pokroiłam w cienkie plasterki (w oryginale ogórki tarte są na grubych oczkach). Czosnek przepuściłam przez praskę. Dodałam do ogórków wraz
W kuchni Karmel-itkiwww.jak-to-zrobic.pl Tym razem postawiłam na urozmaicenie. Coś sycącego, ale lekkiego. ZIOŁOWA JAJECZNICA Z POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI. (autorski;) 4 jajka cebula szklanka pomidorków koktajlowych zioła (suszone lub świeże), np. koperek, bazylia, oregano itd. sól, pieprz łyżeczka czosnku granulowanego Jajka rozbełtałam z solą, pieprzem i posiekanymi ziołami oraz granulowanym czosnkiem. Pomidorki oczyściłam z szypułek, przepołowiłam. Cebulę drobno posiekałam
W kuchni Karmel-itkioswojone, miejskie gołębie.. ******************************** ZIOŁOWE MIELONE Z SIEMIENIEM LNIANYM I OTRĘBAMI. (znów autorski;) 300g mięsa mielonego jajko 1/2 szklanki otrąb 1/2 szklanki siemienia lnianego mielonego łyżka "jarzynki" majeranek, czosnek, koperek, suszona mięta, oregano pieprz olej lniany do smażenia Mięso połączyłam ze wszystkimi składnikami tak, by masa była zwarta i lepka, ale nie znowu przesadnie. Doprawiłam do smaku. Smażyłam
W kuchni Karmel-itkimałe pomidorki mała główka sałaty 150g sera żółtego (u mnie plastry) 150g wędliny drobiowej (u mnie plastry) pęczek szczypiorku kilka rzodkiewek 3 łyżki majonezu 4 łyżki ketchupu suszone zioła: koperek, czosnek, tymianek, sól, pieprz do smaku * kilka kropel soku z cytryny + do podania grzaneczki (u mnie niestety gotowe) *jeżeli ktoś nie boi się glutaminianu sodu i innych E-składników
W kuchni Karmel-itki