śledź - 8598 przepisów (strona:155/574)

Śledź w oleju z oliwkami i kaparami 97

Filety śledziowe pokrojone w cienkie paski i zatopione w oleju razem z oliwkami, kaparami i suszonymi pomidorami. ŚLEDŹ W OLEJU SKŁADNIKI 200 gramów śledzi a’la matjas; 2 cebule; garść czarnych oliwek; kilka suszonych pomidorów w oleju; 1-2 łyżki kaparów; 3 liście laurowe; 4-5 ziarenek ziela angielskiego; 1 łyżeczka suszonych płatków chilli; olej rzepakowy najlepiej nierafinowany;... Artykuł Śledź

Kuchnia Tomka
Śledzie opiekane w zalewie octowej 101

Tuszki śledziowe smażone a następnie marynowane w aromatycznej zalewie octowej z przyprawami. ŚLEDZIE OPIEKANE W ZALEWIE OCTOWEJ SKŁADNIKI 700 gramów surowych śledzi (tuszki); ocet spirytusowy; 3 listki laurowe; trochę pieprzu w ziarnach; 2 posiekane ząbki czosnku; pół łyżeczki ziaren kolendry; 5 ziaren ziela angielskiego; pół łyżeczki gorczycy; 1 łyżka cukru; sól; mąka pszenna; 2 duże... Artykuł Śledzie opiekane w zalewie

Kuchnia Tomka
Śledzie z ananasem i papryką 113

Śledzie z lekko słodką i pikatną nutą: ananas + papryka w pomidorach. Składniki: 800 g filetów śledziowych, puszka ananasa w syropie, papryka czerwona, pomidory krojone w puszce,  łyżeczka oleju, 2 łyżki pikantnego ketchupu   Przygotowanie: Śledzie moczymy w wodzie, aby odsączyć z nadmiaru soli - co 30 minut wymieniamy wodę. Powtarzamy min. dwa razy - przed krojeniem sprawdzić czy są odpowiednio słone(...)Paprykę kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka - podsmażamy na łyżeczce oleju. Dodajemy ananasa pokrojonego w kostkę, pomidory w puszce, ketchup. Mieszamy, podgrzewamy przez 3-4minuty. Studzimy, dodajemy do śledzi. Całość mieszamy, odstawiamy na noc do lodówki

Lena Gotuje
Burger ze śledziem bałtyckim 111

BURGER ZE ŚLEDZIEM SKŁADNIKI 10 surowych filetów śledziowych; kilka liści sałaty lodowej; 2 duże, miękkie bułki z sezamem; 1 posiekana czerwona cebula; garść ogórków z sałatki szwedzkiej (ogórki ze słodko-kwaśnej zalewy); pęczek świeżego koperku; 200 gramów surówki coleslaw; mąka pszenna; olej do smażenia; sól, pieprz; przepis na burger ze śledziem bałtyckim Artykuł Burger ze śledziem bałtyckim pochodzi z serwisu

Kuchnia Tomka
Śledzie pod buraczaną pierzynką 107

Oczywiście na świątecznym stole, i nie tylko, nie może zabraknąć śledzi. Nie chodzi tylko o samo stwierdzenie, że "rybka lubi pływać". Po prostu musi, i już! Ta "rybka jest szybka" w przygotowaniu i smakuje obłędnie. Polecam.             Składniki:       5 matiasów 4 ugotowane ziemniaki 2 średniej wielkości ugotowane buraki 3 ogórki kiszone(...)czerwona cebula 2 łyżki majonezu 1 łyżka kwaśnej śmietany pieprz     Przygotowanie:       Śledzie kroimy na 2 cm paski (poprzecznie). Ziemniaki, ogórki i buraki w kostkę. Cebulę siekamy i sparzamy. Studzimy. Rybę, ziemniaki, ogórki i cebulę łączymy z majonezem i śmietaną. Do smaku doprawiamy pieprzem. Układamy na dno naczynia do serwowania. Na wierzch kładziemy pokrojone buraki. Schładzamy

R'n'G Kitchen
Tatar ze śledzia 163

dzień, od święta i chyba od zawsze – śledź króluje na polskich stołach. I dobrze, bo jest pyszny i zdrowy! Swoje szczególne miejsce, pod wieloma postaciami, znajduje przede wszystkim na wigilijnym stole. A co powiecie na tatar ze śledzia? Tak naprawdę bardziej przypomina […] Artykuł Tatar ze śledzia pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni

Wędrówki po kuchni
Kanapeczki ze śledzikiem i kremowym serkiem 178

Efektowne kanapeczki ze śledziem ala matias i rozetką z kremowego serka barwionego naturalnie sokiem z buraka. To jedna z najpiękniej prezentujących się przystawek jaką ostatnio udało mi się zrobić. Świeża bagietka, odrobina masła, liść chrupiącej sałaty, śledzik w oleju i kremowy serek. Przystawkę tą robi się dość szybko a wygląda naprawdę imponująco. Do wykonania rozetek z kremowego serka potrzebujesz koniecznie(...)serek kremowy z Piątnicy ma tak przyjemną konsystencję że wyciska się bezproblemowo i co najważniejsze ładnie zachowuje pożądany kształt na dłuższy czas. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Imprezowe kanapki ze śledziem 5 z 1 głos Autor: Paweł Clad Danie: Przystawka Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość około 20 sztuk Przygotowanie 30 min. Chłodzenie 10 min. Kalorie 290 kcal Efektowne mini kanapeczki imprezowe

ProstePesto.pl

Proponowane wyszukiwania