Śledzie z lekko słodką i pikatną nutą: ananas + papryka w pomidorach. Składniki: 800 g filetów śledziowych, puszka ananasa w syropie, papryka czerwona, pomidory krojone w puszce, łyżeczka oleju, 2 łyżki pikantnego ketchupu Przygotowanie: Śledzie moczymy w wodzie, aby odsączyć z nadmiaru soli - co 30 minut wymieniamy wodę. Powtarzamy min. dwa razy - przed krojeniem sprawdzić czy są odpowiednio słone. Paprykę kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka - podsmażamy na łyżeczce oleju. Dodajemy ananasa... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...