Witajcie kochani w tym słonecznym dniu. Ostatnio testuje przepisy na sernik więc dzisiaj też będzie.Sernik ten znalazłam na stronie SŁODKO-SŁODKA . Jest bardzo smaczny,delikatny i z dużą ilością sera :).Pasuje jak najbardziej na Święta. Już zaczęłam się zastanawiać który z przepisów przetestowanych na sernik upiec na te Święta i muszę przyznać że to trudna(...)decyzja-wszystkie są smaczne. To przepis na kolejny sernik z 1kg sera z wiaderka i dodatkowo jeszcze 250g twarogu mielonego :). Zapraszam :) !! SKŁADNIKI paczka herbatników 1kg sera z wiaderka 250g twarogu mielonego 8 jaj szczypta soli 200 ml śmietanki 30% 2 budynie śmietankowe aromat cytrynowy 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1,5 szklanki cukru Polewa 100g masła 1,4 szklanki cukru
Mała w garnku mieszakąpieli wodnej w temperaturze 170 stopni przez ok 1 h. ( Blaszkę z ciasto wkładam do większej blaszki lub naczynia żaroodpornego. Do większej blaszki wlewamy gorącą wodę do połowy wysokości sernika. Wkładamy bo nagrzanego piekarnika i pieczemy tak przez ok. 60 minut). Jeśli sernik w trakcie pieczenia zacznie się mocno rumienić przykrywamy folią aluminiową. Po tym czasie studzimy sernik przy uchylonym lekko piekarniku przez 30 minut. Po tym czasie wyjmujemy blaszkę z wodą zostawiając sernik w piekarniku do całkowitego przestudzenia. Gotowy sernik posypać pudrem lub przygotować polewę. Smacznego! Sernik można piec bez kąpieli wodnej w takiej samej temperaturze. Należy jednak pamiętać, że wtedy szybciej zacznie się przypiekać, a konsystencja sernika może być troszkę inna. Przygotowanie
Kulinarne przygodyMożna jeść i jeść i nigdy się nie znudzi, tak orzekli wszyscy smakując kremowy sernik z Podzamcza. Było to latem na Jurze, podczas wypadu do Olsztyna i innych atrakcji na szlaku Orlich Gniazd. Zostaliśmy poczęstowani tym sernikiem przez naszą znajomą mieszkającą prawie pod samym zamkiem. Stąd też nazwa tego delikatnego i orzeźwiającego sernika . Sernik jest na pysznym, kruchym(...)trudno się oprzeć kolejnej porcji. Ciasto doskonale sprawdzi się na święta i rodzinne uroczystości. Będzie bez wątpienia idealnym dodatkiem do kawy i herbaty. Zapraszamy więc na przepis! KREMOWY SERNIK Z PODZAMCZA Składniki: Na ciasto kruche: mąka : 2,5 szklanki żółtka: 5 szt. cukier: 2 czubate łyżki masło: 200 g proszek do pieczenia: 1/2 łyżeczki Masa twarogowa: twaróg
Kuchnia Na Wypasiestarcie kęs białej czekolady a na finiszu chrupkość maślanych herbatników. Nie za słodki o kremowej konsystencji otulony kwaskowym musem, sernik z malinami i malinowym musem. Sernik z malinami na herbatnikowym maślanym spodzie ukryty w indywidualnych szklaneczkach pod pysznymi malinami. Lekkości i puszystości nadaje mu ubita, pyszna śmietana a po schłodzeniu wgryza się w niego jak w lodowe chmurki(...)JABŁKOWA NALEŚNIKI Z KARMELIZOWANYMI GRUSZKAMI STEK Z BURAKA Z MALINAMI TARTA Z JAGODAMI I MASCARPONE SZARLOTKA FAWORKI KLASYCZNE SERNIK Z MALINAMI I MALINOWYM MUSEM – Nie za słodki – O kremowej konsystencji – Z białą czekoladą i maślanymi herbatnikami – Szybki deser w indywidualnych szklankach – Idealny kiedy przychodzi ochota na coś słodkiego
globuskulinarnySerniki to zdecydowanie moja bajka! Uwielbiam je piec i raczyć nimi moich gości. Tym razem do masy serowej dodałam pastę pistacjową i wodę różaną. Spód powstał ze zmielonych ciasteczek owsianych i masła orzechowego. Całość smakowała tak, jak to sobie wyobrażałam. Sztos! Przypomniał mi się smak lodów pistacjowych z chałwą z mojej ulubionej szczecińskiej lodziarni Marczak. I już po fakcie(...)przyszedł mi do głowy pomysł, że można by do masy serowej dodać pokruszoną chałwę, ale to pomysł na przyszłość, albo podpowiedź dla was, jeśli skusi Was przepis na ten sernik. Doskonałe masła, a w zasadzie pasty orzechowe i pastę pistacjową znajdziecie na stronie Krukam.pl . To moje niedawne odkrycie i bardzo Wam je polecam, bo mają skład marzenie, czyli
Smakowity Blog Kulinarnyzajmuje mi dwa razy więcej czasu. Dziś jednak postanowiłam sobie, że będzie nowy wpis, choćbym miała nad nim spędzić 2 godziny :) Zapraszam Was na pyszny, delikatny i kremowy sernik z kwaskową nutą. Rozpływa się w ustach i jest naprawdę smaczny! Tortownica o śr. 23cm Spód: 180g herbatników kakaowych 100g masła Sernik: 4 jajka 250g(...)przygotowania Spód: Herbatniki kruszymy i łączymy z roztopionym masłem. Wysypujemy na spód tortownicy wyłożony papierem do pieczenia, wyrównujemy, dociskamy i wstawiamy na 10 minut do piekarnika. Temperatura 180ºC/10 minut. Sernik: Wszystkie składniki na sernik wyciągnąć minimum 2 godz. przed pieczeniem. Wkładamy wszystko do jednej miski: jajka, cukier, cukier waniliowy, śmietankę, ser, przestudzone roztopione masło oraz budyń
Kuchnia w czekoladzieSerniki należą do moich ulubionych wypeików, chociaż o pierwsze miejsce konkurują z czekoladowym brownie. Uwielbiam zarówno klasyczny sernik jak i różne jego wariacje, sernik nowojorski, sernik dyniowy lub sernik amaretto na którego przepis znajdzi Artykuł Sernik amaretto pochodzi z serwisu DoGarow.pl
Do Garów!Jeden ze smaczniejszych i bardziej popularnych serników to sernik krakowski, nie może go zabraknąć również w te święta. Jeśli jeszcze nie robiliście to wrzucam przepis. Zapraszam. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sernik krakowski Składniki Składniki na ciasto: 350 g mąki pszennej szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g cukru 170 g zimnego masła 2 żółtka 1 całe(...)gładkie ciasto. Jeśli macie malakser to wszystkie składniki wkładamy do malaksera i miksujemy na gładkie ciasto. Owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na pół godziny. Wszystkie składniki na sernik powinny mieć temperaturę pokojową. Ser: Jajka miksujemy z cukrem na jasną puszystą masę, dodajemy masło i miksujemy, aż składniki się połączą. Następnie łyżka po łyżce dodajemy biały ser, przesianą
To co lubię - gotuję i polecamKolejny przepis w którym możecie wykorzystać zapas mrożonych owoców. Tym razem wiśnie, sernik ten możecie zrobić z wiśniami mrożonymi, a w sezonie z wiśniami świeżymi. Jest kremowy, orzeźwiający i dla miłośników serników mocno uzależniający. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sernik z wiśniami i bezową pianką na kruchym spodzie .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Składniki(...)godziny. Piekarnik (góra-dół). Najlepiej smakuje na drugi dzień, kiedy masa serowa dobrze stężeje. Uwagi Jeśli szukacie przepisów na inne pyszności z wiśniami to zapraszam : Ciasto czekoladowe z wiśniami Sernik z wiśniami Beza Pavlova z frużeliną wiśniową Kruche ciasto z wiśniami Nalewka wiśniowa Wiśniowe bułeczki z serem Sernik z wiśniami i bezową pianką na kruchym spodzie
To co lubię - gotuję i polecamSernik zebra, bo o nim mowa to pyszny, puszysty z delikatną nutą wyczuwalnej czekolady dwukolorowy sernik. Jest to kolejny przepis na sernik, z którym dzielę się z Wami. Bo był już Sernik z bezą kokosową Wiedeński Sernik czekoladowy czy Seromak
magiczna kuchnia KasiDzisiaj mam dla Was HIT! Pieczony sernik kawowy z pianką ajerkoniakową . Połączenie kawy i ajerkoniaku to strzał w dziesiątkę. Sernik jest przepyszny, aksamitny, po prostu rewelacja! Idealny na wszelkie uroczystości, ale tylko dla dorosłych Jeśli jesteście fanami kawowych wypieków, musicie spróbować Składniki: Spód: 180 g ciastek kakaowych 70 g masła Masa serowa: 500 g mielonego twarogu 2 jajka(...)wlać ajerkoniak i wymieszać. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem. Kilka łyżek dodać do ajerkoniaku z żelatyną (nie odwrotnie!), wymieszać i całość dodać do pozostałej masy. Przełożyć na ostudzony sernik, wyrównać i wstawić do lodówki, aż stężeje. Udekorować pokruszonymi ciasteczkami. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Sernik czekoladowy z musem malinowym → Tort ajerkoniakowy → Tarta
Oryginalny smakprzy drugim (czasami trzeba ciastka dopasować i ułamać), następnie wylewamy gorącą jeszcze masę serową, a na nią ponownie układamy ciastka maczane w mleku. Ciasto zostawiamy do wystygnięcia. Na wystudzony sernik przygotowujemy polewę czekoladową: 1/2 kostki masła 6 łyżek cukru 2 łyżki kakao 1 łyżka mleka Wszystko umieszczamy w niewielkim garnuszku i rozpuszczamy, a następnie polewamy sernik. Można też(...)rozpuścić czekoladę, dodać do niech trochę słodkiej śmietanki 36% i łyżkę miodu (świetnie nadaje polewie połysk). Sernik wstawiamy do lodówki i cierpliwie czekamy, najlepiej kilka godzin (to jest najtrudniejszy etap:)) Efekt? Zobaczcie poniżej: Smacznego Artykuł Sernik gotowany pochodzi z serwisu Słodki sentyment
Słodki sentymentmyślę. Rabarbarowy sernik z migdałami i czekoladą powstał z potrzeby zjedzenia wszystkiego naraz A jak się dobrze pokombinuje, to „wszystko” razem może smakować rewelacyjnie. Polecam ten sernik na ciepłe dni, bo nie wymaga piekarnika . Składniki na spód: ½ (100g) masła 100 g biszkoptów 1 łyżka cukru (jeśli biszkopty są niesłodzone) Składniki na sernik: 3 garście drobno pokrojonego(...)połamaną czekoladę i miód. Odstawiam na chwilę, aż czekolada się rozpuści. Następnie mieszam do uzyskania jednolitej masy. Polewę odstawiam do przestygnięcia. Na koniec wylewam polewę delikatnie na biszkopty i sernik ponownie wstawiam do lodówki. Po kilku godzinach sernik jest gotowy do jedzenia. Smacznego Artykuł Rabarbarowy sernik z migdałami i czekoladą pochodzi z serwisu Słodki sentyment
Słodki sentymentcukrem pudrem, nadal ucierając dodajemy ser, budyń z proszkiem do pieczenia i na koniec powoli śmietankę, mieszamy do połączenia składników gotową masę wylewamy na spód z ciastek, powoli Sernik wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do blaszki z wodą, obniżamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy 90minut. Po tym czasie wyciągamy, najlepiej na kratkę żeby odwinąć folię i zobaczyć(...)dostała się woda. Po ostygnięciu wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Jak jesteśmy pewni, że sernik jest zupełnie zimny możemy robić mus wiśniowy, Odsączamy wiśnie, ze 150ml kompotu robimy galaretkę, jak ostygnie mieszamy ją z wiśniami i jogurtem, wstawiamy do lodówki, jak zaczyna gęstnieć to wylewamy na sernik, wstawiamy ponownie do lodówki i robimy galaretkę na wierzch
Wypieki Renekrótko miksuję, tylko do połączenia składników. Spód ciasteczkowy smaruję konfiturą pomarańczową, wylewam następnie masę serową i piekę w 150 stopniach przez 75 minut. Następnie wyłączam piekarnik i zostawiam sernik jeszcze na 15 minut. Gotowy sernik zostawiam do całkowitego wystygnięcia. Na koniec przygotowuję polewę z czekolady. Składniki: 100 ml śmietanki 30% 100 g ulubionej czekolady 1 łyżka miodu Śmietankę(...)doprowadzam do wrzenia, ściągam z ognia, wkruszam czekoladę i dodaję miód. Odstawiam na chwilę, a następnie mieszam do uzyskania jednolitej masy. Czekoladę wylewam na zimny sernik. Sernik można przyozdobić również kawałkami skórki pomarańczowej lub innymi owocami. Smacznego Artykuł Sernik pomarańczowy z czekoladą pochodzi z serwisu Słodki sentyment
Słodki sentyment