Uwielbiam serniki, a z dodatkiem jagód, taki sernik jest poprostu rewelacyjny Sernik jagodowy podałam na talerzyku od Porcelana Bogucice z kolekcji Antonio(...)Sernik jagodowy Składniki: Masa sernikowa sernik na zimno w proszku - 1 opak mleko - 0,5 l jagody - 1 szkl Masa z serkiem mascarpone śmietana 36 % - 1 szkl serek mascarpone - 250 g cukier puder - 3 łyżki śmietan - fix - 1 opak Wierzch ciasta galaretki truskawkowe - 2 opak woda gotowana - 800 ml jagody - 0,5 szkl Dodatkowo biszkopty okrągłe
Kuchnia Danusiskładniki powinny być w temperaturze pokojowej. Wszystkie składniki umieściłam w misce i wszystko razem zmiksowałam do połączenia się składników. Nie miksowałam zbyt długo, żeby nie napowietrzyć masy, bo potem sernik mocno by wyrósł i gwałtownie opadł. Zmiksowaną masę serową wlałam do tortownicy na spód ciasteczkowy. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i piekłam przez około 60 minut. Każdy(...)piekarnik jest inny i możecie pieczenie przedłużyć do 75 minut. Wierzch ma być sprężysty. Po tym czasie na upieczony sernik wylałam polewę śmietanową, wyrównałam i piekłam jeszcze 10 minut. Potem wyłączyłam piekarnik i studziłam sernik w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Wystudzony sernik wstawiłam do lodówki na całą noc, chodzi tu aby sernik chłodził się przez
Blondynka Gotujeadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mega prosty sernik kolorowy, czyli sernik na zimno z galaretek. Przepis na okrągłą blaszkę o średnicy 22cm. Składniki: 1 galaretka cytrynowa 1 galaretka brzoskwiniowa 1 galaretka wieloowocowa (niebieska) 1 galaretka malinowa 1 galaretka wiśniowa 800g twarogu sernikowego (w wiaderku) Wykonanie: Każdą galaretkę zalać 250ml wrzątku. Odstawić do ostudzenia. Do każdej ostudzonej galaretki dodać(...)spożywczą. Najpierw wylać masę wieloowocową, następnie wlewać (na sam środek okrągłej blaszki) masę malinową, potem znów na środek masę brzoskwiniową, kolejno wiśniową, a na sam koniec masę cytrynową. Wstawić sernik do lodówki, by masa całkowicie stężała. PS. Jeśli lubicie bardziej słodkie desery, to polecam dodać do sernika 1-2 łyżki cukru pudru. Smacznego! The post Mega prosty kolorowy sernik
Kulinarne Przebojemnie ten sernik to prawdziwy American dream o serniku idealnym - kremowym i aksamitnym, z delikatną nutką wanilii oraz z przepysznym sosem czereśniowym. Każdy jego kęs to prawdziwa rozkosz! Jest to zdecydowanie mój ulubiony sposób na sernik. Głównie dlatego, że nie jest on tak ciężki i intensywny jak nasz rodzimy. Efekt aksamitnej struktury otrzymujemy głównie przez dobrze zmielony tłusty(...)wszystkimi składnikami w misie miksera. Możesz również nie mielić sera, tylko umieścić go od razu w malakserze wraz z pozostałymi składnikami (ja tak zawsze robię - jest dużo szybciej, a sernik wychodzi idealnie kremowy). Następnie wszystko miksujemy, aż składniki się połączą, a masa stanie się idealnie gładka. Masę serową wylewamy na upieczony i wystudzony spód. Następnie formę wkładamy w większe
Food Squarewolę inne np. warszawski, waniliowy czy choćby wiedeński... Niestety, właśnie czekoladowy za każdym razem znikał właściwie natychmiast po wystygnięciu, dlatego ciężko było go sfotografować w większym kawałku. Jest to sernik, o który można się bić, którym wszyscy się zachwycają i którego nikt nie odmówi, możecie mi wierzyć. Sernik czekoladowy pewnego razu podarowałam pewnej znajomej, która przychodziła codziennie(...)powiedzieć. Wiedziałam o niej tylko tyle, co lubi zjeść, bo przecież niemal codziennie zamawiała coś u nas, wiedziałam, że uwielbia słodkości i jest uzależniona od czekolady. Upiekłam więc ten sernik. To było coś fantastycznego! Ona nie mogła uwierzyć, że tylko swoją życzliwością i ciepłem tak bardzo mi kiedyś pomogła
Kuchnia Prezydentowejdziękuję, że tyle ich od Was dostałam. I w dodatku mam to na piśmie! ;> Składniki: Kruche ciasto na spód: 125masła 140 g cukru 200 g mąki 1 jajko Sernik (wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową!): 120 g masła 4 duże jajka, żółtka oddzielone od białek szczypta soli 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki cukru pudru(...)dodajemy sok cytrynowy, a kiedy piana jest sztywna - cukier puder. Tu mała uwaga: piana ubita z dodatkiem kwasu cytrynowego jest trwalsza, a struktura pęcherzyków widoczna jest nawet w upieczonym serniku, po szczegóły zapraszam tutaj. 6. Na powierzchnię ciasta równomiernie wykładamy pistacjową kruszonkę, dookoła obręczy układamy plastry pomarańczy, ("na stojąco"). 7. Masło ucieramy z cukrem na puch, stopniowo dodajemy po jednym
Kuchnia Prezydentowejteraz, aż znalazłam nietypowy przepis na sernik w jednym z ostatnich z numerów "Meine Familie und Ich". Nietypowy, bo z jabłkami. I zanim wzięłam się za ten sernik, przypomniał mi się cudowny, kwaskowaty zapach pigwy, który idealnie uwieńczyłby to ciasto(...)oryginalnym przepisie sernik posypany był cukrem pudrem, u mnie obłożony jest właśnie pysznym, niezwykłym musem z pigwy, inaugurującym początek kariery tego magicznego owocu w mojej kuchni. Składniki (na tortownicę Ø 20cm): 2 nieduże jabłka, obrane i pokrojone w dużą kostkę 120 g herbatników pełnoziarnistych 75 g masła duża szczypta soli morskiej 2 łyżki rodzynek 4 łyżki rumu
Kuchnia PrezydentowejKolejna propozycja serniczka na zimno. Galaretki i owoce możemy oczywiście zmieniać w zależności od sezonowości owoców. Sernik robi się szybko i prosto. SKŁADNIKI (na foremkę 28x24 cm) 1 szklanka mleka 2 łyżki żelatyny 600g twarogu z wiaderka 2/3 szklanki cukru 2 opakowania cukru waniliowego 2 żółtka 125 g miękkiego masła 250 g herbatników maślanych 250 g truskawek 2 galaretki(...)maślane. Zalewamy masą serową i układamy kolejną warstwę herbatników. Truskawki kroimy na plasterki i układamy na ciastkach. Zalewamy tężejącą galaretką i wstawiamy na dwie godziny do lodówki. Pyszny sernik bez pieczenia gotowy. Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacjemasę serową na upieczony spód wykładamy na masę serową wstawiamy jeszcze raz do piekarnika obniżając temperaturę do 180 stopni i pieczemy 30 minut pozostawiamy sernik w piekarniku do wystygnięcia (pewnie opadnie ale spokojnie, za kamuflujemy to brzoskwiniami ;) ) od ugotowanych brzoskwiń odlewamy 0,5 szklanki soku, kiedy wystygnie rozpuszczamy w nim opakowanie kisielu(...)wlewamy kisiel do gotujących się brzoskwiń i mieszamy, aż zgęstnieje, odstawiamy do wystygnięcia kiedy sernik wystygnie wykładamy go z formy i odklejamy papier do pieczenia (chyba że mamy formę silikonową) blaszkę wykładamy folią spożywczą (żeby zapach i smak metalu z blachy nie przesiąkł w sernik) i z powrotem wkładamy sernik gdy kisiel wystygnie wylewamy go na sernik
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćmusiało dać w efekcie coś wyśmienitego. I tak właśnie jest :) Sernik ten piekłam już kilkakrotnie , ale jakoś nigdy nie zdążyłam zrobić fotek i wrzucić tu przepis . Pyszny kremowy sernik , delikatnie słodki ,z posmakiem białej czekolady .... do tego spód ciasteczkowy z dodatkiem kakao i wieńczące dzieło kwaskowate maliny .... Skuście się koniecznie , bo naprawdę warto. Składniki : Spód(...)ciastek (kruche, biszkopty, maślane) 40 g roztopionego masła czubata łyżeczka gorzkiego kakao Masa serowa: 600 g sera na sernik (u mnie wiaderkowy ) pół szklanki cukru (110g) 1 duże jajko Czubata łyżka budyniu waniliowego - proszku. (ok pół opakowania czyli 20g) 1/4 szklanki (60ml) śmietany 30% 130 g białej czekolady 2-3 garści malin ( ja korzystałam z mrożonych
Malinowa Kawiarenkaroku ten pyszny sernik pełnił zaszczytną rolę tortu urodzinowego. Cierpiąc na ciągły niedoczas zrezygnowałam z tradycyjnego tortu urodzinowego dla mojej córki na rzecz bardzo szybkiego w wykonaniu sernika. Czekoladowa mozaika sprawiła, że dziecko zachwycone było tą zamianą, ja zaś dziękowałam Bogu, że obyło się bez lamentów. Przygotowanie przyjęcia urodzinowego tym razem stanowiło dla mnie mega wyczyn właśnie z powodu(...)dość już rozpisywania się o moich czasowych problemach, zapraszam Was po przepis na pyszny sernik z dodatkiem białej czekolady, który najlepiej smakuje jak jest mocno schłodzony. Sernik z białą czekoladą składniki spód: 250 g ciastek zbożowych ( u mnie czekoladowe) 60 g stopionego masła masa serowa: 250 g ricotty 500 g twarogu śmietankowego 300 g białej czekolady 5 jajek
Przysmaki Karolkirazu na wcześniej podpieczone i wystudzone ciasteczka, natomiast do drugiej części dodajemy 300 g masy kajmakowej i dokładnie miksujemy do połączenia się składników i wylewamy na masę serową. Sernik wkładamy do piekarnika i pieczemy 15 minut w 170 stopniach, następnie zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy przez 75 minut. Po upływie tego czasu piekarnik wyłączamy i zostawiamy(...)sernik na kilka godzin do całkowitego ostudzenia (nie otwieramy piekarnika - piekę sernik wieczorem i zostawiam go później na noc w piekarniku do wystudzenia). Wystudzony sernik wkładamy do lodówki do schłodzenia. 3 kopiaste łyżki masy kajmakowej, 3 łyżki śmietany kremówki, płatki migdałowe Umieścić w miseczce masę kajmakową oraz śmietanę kremówkę, dokładnie wymieszać i wyłożyć to na wierzch schłodzonego
Plate of Joyłyżki masła Składniki na dekorację: 2 długie łodygi rabarbaru 50 g masła 1 szklanka wody CZAS PRZYGOTOWANIA: 120 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: TRUDNY 1. Jeżeli postanowicie zrobić sernik bez rabarbarowego curdu w środku, pomińcie ten krok :) Rabarbar na curd wkładamy do garnuszka, zasypujemy cukrem i odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie zalewamy wodą, doprowadzamy do wrzenia(...)połączenia składników, aby jej zbytnio nie napowietrzyć. Wylewamy na ciasteczkowy spód, wyrównujemy i wkładamy do piekarnika. Pieczemy 75-90 minut, aż boki będą lekko zarumienione, a środek sprężysty. 4. Sernik studzimy przez godzinę w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach, następnie wyciągamy i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny, a najlepiej na całą
My Culinary ArtSernik bananowy o delikatnym, jednocześnie odurzającym smaku bananów podkręcony limonką zachwyci wszystkich wielbicieli bananów. Gładki, kremowy, jedwabiście doskonały i równy jak stół. Smak wiórków kokosowych w spodzie sernika i białej czekolady z polewy idealnie harmonizuje z banananową masą serową. Tak jak sernik, pracy przy nim niewiele, a efekt zachwycający. Banany jednak, nawet potraktowane sokiem z cytryny lub limonki(...)nadają sernikowi lekko kremowy kolor, choć użyłam bardzo dojrzałych w słonecznym kolorze. Nie zachęcam zatem do wykorzystania przejrzałych, całkiem nieatrakcyjnych bananów, ponieważ sernik nabierze ciemnej, burej nieapetycznej barwy. Przed pieczeniem upewnij się, że serek ma temperaturę pokojową, dopiero wtedy zacznij go miksować. Jeśli na starcie będzie zbyt zimny, nigdy - nawet jeśli będziesz ucierać jak szalona - sernik
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Sernik chałwowy Miało być lekko i wiosennie. Miał być lekki sernik na zimno... Ale miała też być wiosna. A nie ma. Za to śnieg pada. Nie leży co prawda, szybko się topi. Ale jednak pada. Bezczelnie zupełnie, bo przecież w pierwszy dzień wiosny powinno być słonecznie. Sernik na zimno nie pasował dziś zupełnie, więc będzie cięższy(...)chałwą zamiast owoców i bakalii. I z polewą czekoladową. Idealny na chłodny dzień. K1 twierdzi, że w ogóle najlepszy ze wszystkich. ;) Ciekawa jestem, czy Wam zasmakuje. Składniki: Spód: (sernik można piec również bez spodu) 160 g ciastek oreo/neo bez nadzienia 60 g miękkiego masła Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciastka rozdrobnić na proszek, połączyć
Pełny talerz