sernik - 18691 przepisów (strona:160/1247)

Sernik z karmelizowanymi gruszkami 234

Taką miałam ochotę na sernik , że po prostu musiałam go upiec. Kremowy, z kawałeczkami słodkich gruszek, w pełni zaspokoił tę zachciankę. Sernik jest ciastem, które zawsze lubiłam, a domownicy na szczęście podzielają moje upodobania. Sernik to taki prosty deser . Składniki na masę serową wystarczy po prostu ze sobą wymieszać. Nic nie trzeba ubijać i wręcz jest(...)niewskazane. Napowietrzona przez ubicie masa serowa wyrośnie podczas pieczenia, ale stygnąc opadnie. Jeśli jej nie ubijemy sernik pozostanie płaski i równy. Niektórzy mówię, że sernik to nie ciasto , ale to nie ma żadnego znaczenia. Jeśli tylko jest pyszny, słodki i puszysty to będzie smakował każdemu łasuchowi. Mój taki właśnie jest. sernik z karmelizowanymi gruszkami jest cudowny

Smaczna Pyza
SERNIK CREME BRULEE Z KANDYZOWANYMI POMARAŃCZAMI 216

zapieczoną pod chrupiąca warstwą cukru z kandyzowanymi pomarańczami jest idealnym pomysłem dla każdego łasucha. Połączenie, które sprawia, że nikt nie może zakończyć na jednym kawałku. I dobrze! Bo ten sernik można jeść bez opamiętania! Koniecznie spróbujcie!   SKŁADNIKI: ( tortownica ok. 24 cm ): SPÓD: * herbatniki – ok. 200 g * masło min. 82% – 2-3 łyżki MASA SEROWA: * twaróg sernikowy(...)cukrem i ziarnami wanilii. Wyłączamy. Żółtka miksujemy kilkanaście sekund ( tak, by się rozbełtały, ale nie napowietrzyły ), a następnie cieniutkim strumieniem wlewamy gorącą śmietankę cały czas mieszając łyżką. CAŁOŚĆ: Upieczony sernik odstawiamy na ok. 5 minut ( poza piekarnikiem ), temperaturę obniżamy do 120C. Na wierzch sernika delikatnie przekładamy masę creme brulee, wstawiamy ponownie do piekarnika na ok.60 minut. Studzimy w uchylonym

Ostra na Słodko
Sernik kajmakowy z pianką malinową oraz śmietaną 135

Zapraszam na smaczny pieczony sernik kajmakowy z delikatnie kwaskowatą pianką malinową oraz super słodką śmietanką. Sernik jest bezglutenowy oraz prosty do zrobienia. Do zrobienia pianki malinowej użyłam mrożonych malin Hortex. Polecam     Składniki: spód: 100 g masła 1 szkl mąki kukurydzianej 1 łyżka serka homogenizowanego 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu masa sernikowa: 800 g twarogu(...)połączenia się składników. Do masy serowej dodajemy żółtka i ponownie miksujemy. Na koniec wsypujemy mąkę kukurydzianą i delikatnie mieszamy razem. Masę serową przekładamy na kukurydziany spód i wstawiamy sernik do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez 1 godzinę w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu studzimy sernik w uchylonym piekarniku. Pianka malinowa: rozmrożone maliny przecieramy przez sitko. Przetarte maliny razem

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Lekki sernik z białą czekoladą :) 158

najwyższy to zmienić. Mając do dyspozycji świetnej jakości ekologiczne czekolady marki Vivani skusiłam się na sernik właśnie z ich dodatkami. I tak się teraz zastanawiam - czy to jeszcze sernik z czekoladą, czy czekolada z sernikiem? 😂 Bo czekoladę znajdziesz tu zarówno w masie serowej, jak i polewie i na polewie. Czyli iście czekoladowo . Sernik jest przepyszny! Ma kremową(...)ponownie zmiksuj.  Masę przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie mała keksówka) i piecz w nagrzanym na 180*C piekarniku przez 35 minut.  Po upieczeniu sernik wyciągnij od razu z piekarnika, wyciągnij z formy i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Kolejno w kąpieli wodnej rozpuść jedną z czekolad i polej nią sernik, a następnie

Zdrowie na języku :P
Sernik japoński-bajecznie lekki, piankowy, puszysty-najlepszy :) Japanese cheesecake 137834

wysokości tortownicy. Całość wkładamy do nagrzanego do 160 stopni piekarnika i pieczemy około 90 minut. Pod koniec można na chwilkę zwiększyć temp do 170 stopni.  Po wyłączeniu piekarnika sernik zostawiamy w nim na około 20 minut. Potem wyciągamy go, wylewamy wodę, i wyciągamy sernik delikatnie z tortownicy i zostawiamy do ostygnięcia.  Minimalnie opadnie, co jest normalne(...)pozostanie wysoki i niezwykle puszysty i piankowy. Ostudzony sernik posypujemy cukrem pudrem i wstawiamy do lodówki.  Polecam gorąco  jest rewelacyjny. Smacznego

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Sernik z mango na migdałowym spodzie 156

mango dodałam do masy serowej, z czego powstał sernik na spodzie z mielonych migdałów, zwieńczony galaretką z musu ze zmiksowanego mango. Takie mango-migdalenie, jak określiła ten sernik moja sąsiadka ;) I miała rację.  Składniki: Spód: 150 g migdałów 75 g masła 2 łyżki cukru trzcinowego Masa serowa: 1 kg twarogu mielonego (najlepiej trzykrotnie) 530 g słodzonego mleka(...)Miąższ mango rozdrabniamy blenderem na gładki mus, który następnie krótko miksujemy mikserem z pozostałymi składnikami masy serowej, tak aby powstała jednolita masa. Masę przelewamy do formy z migdałowym spodem. Sernik pieczemy w temperaturze 150 stopni C przez około 70 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik, lekko uchylamy drzwiczki i pozostawiamy sernik do wystudzenia. Wystudzony sernik wstawiamy

Smakowity Blog Kulinarny
Sernik truskawkowy bez pieczenia 169

smaczne i aromatyczne, jak latem. Świetnym rozwiązaniem jest wykorzystanie mrożonych truskawek, które po rozmrożeniu nie wyglądają może zbyt apetycznie, ale ich smak jest zachowany i doskonale sprawdzą się w serniku. Sernik truskawkowy bez pieczenia jest o umiarkowanej słodyczy, po jego zjedzeniu czujemy się lekko i z pewnością sięgniemy po następny kawałek. Latem do tego sernika wykorzystuję świeże truskawki, którymi(...)Masę serową powoli wylać do formy wyłożonej herbatnikami i wstawić na 20 minut do lodówki. Na częściowo zastygnięty ser z truskawkami wyłożyć ubitą śmietanę i udekorować kawałkami stężałej galaretki. Sernik wstawić do lodówki na co najmniej 5 godzin, aby całkowicie zastygł. Bita śmietana: Śmietanę ubić na sztywną pianę, pod koniec dodawać po łyżce cukier puder i ziarenka wanilii. Ubita

Kuchcik gotuje
CYTRYNOWY SERNIK Z RICOTTY NA CHRUPIĄCYM ORZECHOWYM CRUMBLE + test robota kuchennego Electrolux Assistent Pro 264

petardę – tym razem zapraszam na genialny Cytrynowy sernik z ricotty na chrupiącym orzechowym crumble, z paloną bezą włoską. Niesamowicie delikatny, wspaniale orzeźwiający, ale nie kwaśny, cudownie kremowy. Sernik, który mogłabym jeść nieustannie. W jego przygotowaniu pomógł mi mój najnowszy sprzęt Electrolux – robot kuchenny Assistent PRO EKM6100. Jak się spisał? Zobaczcie sami! SKŁADNIKI: * dobrej jakości ricotta(...)pył ). Masło, mąkę, cukier ucieramy za pomocą „łopatki”, dodajemy rozdrobnione orzechy, mieszamy kilka sekund, wyciągamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 15 minut w 170C. SERNIK: W misie miksera na delikatnych obrotach ucieramy ricottę z cukrem i skórką cytrynową. Powoli dolewamy sok z cytryny i nie przerywając mieszania wbijamy jajka i dosypujemy przesianą mąkę ziemniaczaną

Ostra na Słodko
Sernik na korzennym spodzie z polewą czekoladową i orzechami 185

lubi pośpiechu, dlatego nie wyobrażam sobie świąt bez tego wypieku. Masę serową należy szybko wymieszać, tylko do połączenia składników, aby jej zbytnio nie napowietrzyć. To samo jest ze studzeniem, sernik nie lubi zbyt dużej różnicy temperatur, od razu opada, stąd najlepiej go zostawić w piekarniku, by stopniowo ostygł. W tym roku, w moim domu, świąteczna atmosfera zagościła znacznie wcześniej(...)Święta były dla mnie po prostu spokojniejsze. Już teraz  delektuję się korzennymi słodkościami, które umilają mi ten grudniowy czas, a dom przyozdobiłam lampkami, które wieczorem rozświetlają wnętrze. Sernik na korzennym spodzie z polewą czekoladową idealnie wpasowuje się w ten trend. Ze spodu ciasta powinny być także zadowolone osoby z nietolerancją glutenu.  Składniki na formę o średnicy

Fabryka pomysłów
Sernik miodowy świąteczny i coś mojego pióra – „Przedświąteczny dzień” 151

dół. W takiej temperaturze pieczemy serrnik przez 15 min, a następnie zmniejszamy ją do 150C i pieczemy jeszcze 45-50 min. Upieczone ciasto studzimy w uchylonym piekarniku. Przygotowujemy wierzch sernika: w rondelku umieszczamy masę karmelową (kajmakową gotową), dodajemy śmietankę i energicznie mieszamy, aż do rozbicia grudek. Ciepłą masą dekorujemy wierzch sernika. Gdy masa lekko zastygnie, wykładamy posiekane migdały, orzechy, żurawinę(...)ozdoby wg własnego uznania. Sernik najlepiej smakuje schłodzony. Smacznego! Artykuł Sernik miodowy świąteczny i coś mojego pióra – „Przedświąteczny dzień” pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Winne wiśnie na serniku amaretto 161

wylać masę .  4. Do dużej formy wlewamy wrzątek i ustawiamy na najniższy, stopniu w piekarniku. keksówkę ustawiamy na środkowej półce w piekarniku. Po 30 minutach przykrywamy wierzch sernika folią aluminiową by nie spiec wierzchu.  5. Sernik pieczemy w 160 st C przez 1,5 godziny. Po upieczeniu zostawiamy sernik w piekarniku uchylając drzwi. Po wystudzeniu wyjmujemy(...)studzimy do temperatury pokojowej.  6. W czasie pieczenia sernika przygotowujemy wiśnie, które układamy w rondlu i zasypujemy cukrem. Gdy zaczną się gotować wlewamy wino, sok z cytryny i mieszamy. Na małym ogniu gotujemy całość do odparowania płynu. Masa ma się zredukować i wyraźnie zagęścić. Pod koniec dodajmy żelatynę i  gotujemy  minutę. Zdejmujemy z ognia i studzimy

vaniliowoczekoladowa
Instrukcja pieczenia sernika. I sernik dyniowo-cytrynowy 197

część jednak odkładając do natychmiastowego wykorzystania. Tym razem padło na sernik; w lodówce miałam bowiem ricottę, której termin przydatności do spożycia nieuchronnie zbliżał się ku końcowi.  Pieczenie serników to bułka z masłem ; moim zdaniem to jedne z najłatwiejszych ciast, które bardzo trudno zepsuć (nie wierzcie tym, którzy twierdzą, że to wielka sztuka; starają się Was przestraszyć i odwieść(...)cytrusów...? Na spód, zamiast klasycznych ciastek zbożowych, dałam pieprzne pierniczki (żeby tradycji stało się za dość), a wierzch uzupełniłam lekkim jak chmurka musem cytrynowym. W połączeniu z kremowym, mazistym sernikiem smakował bosko! Całość wyszła zaskakująco lekka i orzeźwiająca, a smak cytryny świetnie spaja wszystkie warstwy. Do wykonania tego sernika trzeba mieć jednak naprawdę wysoką formę, lub - tak jak ja - już

Pożeraczka, czyli raz adobrze
SERNIK TIRAMISU – najlepszy! 646

wszystkich ciast świata najbardziej kocham SERNIKI ! A serniki kochają mnie! Ten popisowy, który był moją przepustką do Masterchefa od teraz ma swojego konkurenta! Poważnego konkurenta! Dziś mam dla Was przepis na jeden z najlepszych serników, jakie kiedykolwiek jadłam i jakie kiedykolwiek robiłam. Czekoladowy spód z Amaretto i biszkoptami przykryty niesamowicie delikatną masą serową i „pianką” czekoladową(...)jednym z jego sekretów jest dobrej jakości ser. Możemy użyć wiejskiego twarogu, który sami zmielimy albo genialnego twarogu Mój Ulubiony marki Wieluń. Jest gęsty i kremowy – idealny do serników! Koniecznie wypróbujcie ten przepis! Polecam! SKŁADNIKI: SPÓD: * czekolada mleczna – 70 g * kawa rozpuszczalna ( proszek ) – 2 łyżeczki * Amaretto – 2 łyżki * masło – 65 g * cukier drobny

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania