kwaśno- słodki smak - zupę zagęszczam mąką jeszcze chwilkę pogotuję po czym podlewam ją śmietanką - tak przygotowaną wlewam na talerz a w środek wkładam po dwie kulki ziemniaczanego puree posypanym koperkiem Smacznego
Basia w kuchnichochlę ogrzewam ją i wlewam do zupy mieszając Gotowe tradycyjna zupa ogórkowa zawsze smakuję i zapewne jeszcze wiele lat będę ją gotowała :) smakuję jeszcze lepiej ze świeżym ogrodowym koperkiem ale na niego jeszcze chwilkę trzeba poczekać. A jakie są wasze typy na kultową zupę domową ? Smacznego
Basia w kuchnisztuki pietruszka korzeń 1 szt por 1 szt cebula 1 szt ziarna pieprzu ok 10 szt ziele angielskie 6szt liść laurowy 3 szt gałązkę rozmarynu koperek pęczek natkę pietruszki pęczek 2 ząbki czosnku bulionetki 3 łyżki ( klik jak je zrobić ) sól jeżeli wywar jest za mało słony do pasztetu 80 dag wątróbki drobiowej
Basia w kuchniwięcej oleju i smażyć sajgonki na złoty kolor. Podawać z surówką oraz sosem - sojowym lub czoskowym sosem chili. Swoje sajgonki podałam z surówką z kapusty i marchewki z koperkiem
Monia miesza i gotujekońcu osiągnęłam sukces. Jest taki o jakim marzyłam. Czysty, krwisto czerwony i w sam raz gęsty. Możecie go dodawać do różnego rodzaju mięs, pulpetów czy nawet do spaghetti zamieniając koperek na bazylię. Kombinowałam, cudowałam i mam to czego chciałam. Będę go dzisiaj wcinać z pulpetami. Składniki: pół litra wody + 1/3 szklanki do zaprawy 3 ziarenka ziela angielskiego
pieprzny smaczekmoim pomyśle idealnie sprawdzi się jako przystawka na przyjęciu urodzinowym czy zbliżającym się sylwestrowym. Składniki : 40 dag filetu z łososia 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka musztardy Dijon łyżka siekanego koperku sól, pieprz 2-3 łyżki wody 1 duży ogórek zielony Przygotowanie : Filet z łososia rozdrobniłem trochę nożem a następnie zmieliłem używając robota. Do zmielonego mięsa dodaję majonez, musztardę
Mechanik w kuchniŚniadanko zrobione dla mojej kochanej siostrzyczki :* ~ Wytrawne serniczki z patelni z dipem a'la barbecue ~ Składniki: 250g twarogu 2 jajka 3 czubate łyżki mąki pełnoziarnistej koperek przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, kurkuma dip: kilka łyżek ketchupu łyżeczka słodkiej papryki łyżeczka ostrej papryki troszeczkę pieprzu cayenne łyżeczka oregano Wszystkie składniki ugniatamy widelcem na jednolitą masę. Zwilżonymi rękami formujemy małe placuszki, wykładamy
Kuchenny Skrawek Niebamarzyłam od dawna, który bez wątpienia kojarzy mi się z dzieciństwem z czasami beztroskiej radości . Zapraszam. Chłodnik składniki: 500 ml kefiru 500 ml jogurtu naturalnego 3 ogórki szklarniowe pęczek koperku pęczek szczypiorku 2 ząbki czosnku 1 łyżka Waszej ulubionej oliwy sól, pieprz sposób przygotowania: Obrane ogórki zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Czosnek przeciśnij przez praskę, koper i szczypiorek posiekaj
pieprzny smaczekmąki razowej żeby było zdrowiej :-) 3 łyżki śmietany 3 ziarenka ziela angielskiego 3 liście laurowe 2 łyżki sosu sojowego ciemnego sól, pieprz garść świeżego koperku łyżka oleju rzepakowego Sposób przyrządzenia: Ryż gotować wg przepisu na opakowaniu, czyli na moją proporcję 2 szklanki wody ma szklankę ryżu na bardzo małym ogniu
pieprzny smaczekchwilkę. Dołączyć do zupy. Gotować 8 min pod przykryciem. Po tym czasie zestawić z ognia. Zostawić pod przykryciem aby ryż zmiękł. Na koniec przyprawić przyprawami do smaku, dodać pietruszkę, koperek i obrane mięso z korpusa bez skóry. . Ja lubię jeszcze dodać łyżkę gęstej śmietany, lubię winny smak. Smacznego
pieprzny smaczeknaleśników, makaronów, ale nigdy nie zrobiłam zupy. Do dzisiaj ;) Składniki: 1 duża cukinia 1 ząbek czosnku 1/2 średniego pora 250ml bulionu 1 mała marchewka 1 łyżka masła sól, pieprz, koperek, papryka ostra, oregano Przygotowanie: Przygotowujemy bulion, wkrajamy marchewkę oraz pokrojony w plastry por. W garnku na maśle podsmażamy posiekany czosnek z pokrojoną w kostkę cukinią. Posypujemy solą i pieprzem
Kitchens Alphabetmiodem Pieczona jogurtowa owsianka z musem truskawkowym kurczak w sosie słodko-kwaśnym z ryżem jaśminowym koktajl truskawkowo-rabarbarowy kasza jęczmienna z sosem pieczarkowym i koperkiem No i nie wspominajmy o tych kilogramach truskawek, no i chrupiących z wierzchu i mięciutkich w środku skórkach od pizzy których nie lubi mój brat, swoją drogą
More food, love and dreamsplaster wędliny, zółtego sera, plastry pomidory,cebuli, ogórka,rzodkiewek. Drugą kromkę posypujemy przyprawą, przykrywamy tosta, zapiekamy albo grilujemy. Bardzo fajne zestawienie przypraw do tostów (czosnek,sól, majeranek,cebula,cukier, koperek ,natka pietruszki, pieprz czarny,tymianek, bazylia chili ) sprawia że tosty zyskują nowego smaku i nie smakują zawsze tak samo. Zapraszam na stronę Podravki na fb: https://www.facebook.com/pages/Dzie%C5%84-z-Podravk%C4%85/201298713243423?fref=ts
Z Majeczką w kuchniselera 2 łodygi selera naciowego 2 ząbki czosnku 1 średniej wielkości cebula 3 marchewki 5 ziemniaków 200 g dyni 200 g kabaczka lub cukinii 2 różnokolorowe papryki przecier pomidorowy koperek 2 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego sól, pieprz, warzywna kostka rosołowa nieśmiertelna maggi Wykonanie: W garnku gotujemy 2 litry wody, dodajemy pokrojona w plastry cebulę, por i seler naciowy
Taste Of My Daymakaron / pasta 1 marchewka (pokrojona w kostkę) / 1 carrot (diced) 6 ziaren ziela angielskiego / 6 grains of pimento 4 listki liścia laurowego / 4 leaves of bay leaf szczypta koperku / pinch of dill 1 łyżeczka pieprzu ziołowego / 1 teaspoon of pepper herbal 1 łyżeczka ostrej papryki / 1 teaspoon of hot pepper 1 łyżeczka majeranku / 1 teaspoon of marjoram
Projekty ze smakiem