porcje: 4 całe pstrągi 4 ząbki czosnku wiązanka natki pietruszki 4 łodygi tymianku dużo świeżej bazylii (najlepiej cała doniczka) 2 gałązki rozmarynu 4 łodygi tymianku wiązanka koperku sól (u mnie morska jodowana) pieprz 2 łyżki masła 2 cytryny Pstrągi myjemy pod wodą. Suszymy ręcznikiem papierowym. Skrapiamy ryby sokiem z cytryny. Nacieramy czosnkiem przeciśniętym przez praskę, masłem, solą, pieprzem
Bon Appetit Małgorzatykurczaka 2 szklanki płatków owianych 1,5 szklanki mleka 3 jajka 1 czerwona papryka kawałek pora 20 dag sera żółtego 1 cebula 1 mały pomidor bazylia, oregano sól, pieprz koperek natka pietruszki olej Sposób przygotowania: 1. Płatki owsiane zalewamy mlekiem, odstawiamy na pół godziny, aby zmiękły. 2. Umytego fileta kroimy w drobną kostkę. Delikatnie solimy i odstawiamy na 15 minut
Kuchnia domowa AniPomysł na ogórka kiszonego inaczej. Skł adniki: 3 duże ogórki kiszone 1 mała cebulka jeden ząbek czosnku pół małego opakowania jogurtu naturalnego siekany koperek 1 kopiasta łyżka koncentratu pomidorowego pieprz Sposób przygotowania: 1 . Ogórk i kroimy w kostkę, a cebulę drobno siekamy. 2. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy, dodajemy zmiażdżony ząbek cozsnku. 3. Odstawiamy do lodówki na godzinę przed podaniem
Kuchnia domowa Anigorąco takie roladki na obiad - są pyszne! Składniki: 600 g kotletów schabowych 300 g sera żółtego 1 łyżka posiekanej świeżej bazylii 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka posiekanego koperku 1 małe jajko (w oryginale żółtko) 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz olej do smażenia mąka do obtoczenia Sposób przygotowania: 1. Kotlety schabowe rozbijamy tłuczkiem. Solimy i pieprzymy
Kuchnia domowa Anisosu i wymieszać. Doprawić solą, pieprzem do smaku. Na koniec dodać kilka igiełek rozmarynu i troszkę posiekanego tymianku. Wymieszać. 5. Gulasz podałam do ziemniaków i duszonej kapusty z koperkiem . Smacznego
Kuchnia domowa AniGotujemy jajka na twardo. Po ugotowaniu obieramy, kroimy w grubą kostkę. 3. Do sałaty dodajemy jajka. 4. W misce mieszamy sos - trochę jogurtu naturalnego, sól, pieprz, cukier i koperek posiekany. Mieszamy, dodajemy do sałaty i całość delikatnie mieszamy. Smacznego
Kuchnia domowa Animoja pierwsza frittata, ale z pewnością nie ostatnia. Składniki: 4 jajka 2 łyżki mleka 2-3 łyżki mąki sól, pieprz kilka plasterków sera żółtego 100 g wędzonego twarogu siekany koperek 1 mała czerwona papryka Sposób przygotowania: 1. Jajka wymieszać trzepaczką z mlekiem, mąką, solą i pieprzem. 2. Ser żółty pokroić w kosteczkę, a wędzony twarożek pokruszyć. 3. Paprykę pokroić
Kuchnia domowa AniSkładniki: 3 skrzydełka drobiowe 200 g pieczarek 3-4 ziemniaki 2-3 marchewki 1 pietruszka lub seler siekana pietruszka i koperek 1 cebula sól, pieprz ziele angielskie, liść laurowy olej do podsmażenia pieczarek Sposób przygotowania: 1. Umyte skrzydełka zalewamy 3 litrami wody, zagotowujemy, odszumowujemy, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy, gotujemy. 2. Obrane warzywa kroimy wedle uznania (np. ziemniaki
Kuchnia domowa AniZapraszam dziś na lekki obiad - w sam raz na dzisiejszy słoneczny dzień :) Składniki: 1 mała główka sałaty lodowej 1 ogórek 2-3 pomidory siekany koperek siekany szczypiorek przyprawa do sałatek 1-2 łyżki oleju 1 duża pierś z kurczaka przyprawa do kurczaka Sposób przygotowania: 1. Umyte i osuszone mięso posypać przyprawą do kurczaka i usmażyć na oleju. 2. Sałatę lodową
Kuchnia domowa Anigroszku wraz z zalewą (można użyć mrożonego) 1/2 selera 1 pietruszka 2/3 szklanki ryżu 2-3 litry wody liść laurowy ziele angielskie 1 łyżeczka lubczyku siekana natka pietruszki i koperku sól, pieprz olej do obsmażenia warzyw Sposób przygotowania: 1. Wlać do garnka wodę, dodać ziele angielskie, liść laurowy, marchewkę pokrojoną w półplasterki, seler oraz pietruszkę pokrojone w kostkę i gotować
Kuchnia domowa Anidołu jedna obok drugiej. Zrumienić z każdej strony, podlać niewielką ilością wody, przykryć pokrywką i dusić jeszcze chwilę, aż mięso będzie miękkie. 8. Roladki podałam z ziemniakami posypanymi koperkiem oraz surówką z młodej kapusty . Smacznego!!! Przy okazji zachęcam Was do odwiedzenia strony cojesc.net . Znajdziecie tam mnóstwo ciekawych artykułów m.in. na temat niemarnowania jedzenia . Polecam
Kuchnia domowa Aniróżyczkę kalafiora maczamy z każdej strony w jajku, a potem w bułce tartej. Smażymy na oleju na rumiano z każdej strony. U nas wylądował w towarzystwie młodych ziemniaków z koperkiem, jajkiem sadzonym i szklanką maślanki. Smacznego
Kuchnia domowa AniTuńczyka odsączyć z zalewy. 2. Cebulkę drobno posiekać. 3. Fetę rozgnieść widelcem, wymieszać z tuńczykiem i cebulką, doprawić do smaku pieprzem. Można dodać drobno posiekaną natkę pietruszki lub koperek. Smacznego!!! Źródło: Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki
Kuchnia domowa Aniszklanka mąki 1 szklanka mleka 1 szklanka wody szczypta soli 2 łyżki oleju 2 jajka Farsz: 20 dag półtłustego sera białego 2 jajka 2 łyżki masła łyżka posiekanego koperku łyżka posiekanej natki pietruszki sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Składniki na ciasto miksujemy, odstawiamy na 10-15 minut, po czym smażymy naleśniki. 2. Ser rozdrabniamy widelcem, dodajemy żółtka, masło, sól
Kuchnia domowa AniSurówka z marchewki i pomarańczy Surówka z marchewki z porem i jabłkiem Surówka z marchwi z żurawiną Surówka z młodej kapusty i marchewki Surówka z młodej kapusty z koperkiem Surówka z młodej kapusty z pomidorami Surówka z pomidorów i ogórków Surówka z pora Surówka z sałaty lodowej i pomidora Surówka z sałaty lodowej z marchewką Surówka
Kuchnia domowa Ani