ziemniaków 750 g mielonej wołowiny 200 g pieczarek 2 cebule 2-3 marchewki 250 ml mleka 2 łyżki masła 2 puszki pomidorów pęczek ulubionych ziół (u mnie koperek i pietruszka) 6-7 ząbków czosnku 0,5 szklanki wody/ bulionu sól, pieprz, zioła prowansalskie, kmin mielony, olej do smażenia 1. Obrane ziemniaki ugotować do miękkości i odcedzić. Przecisnąć przez praskę
UgotujmyTo.plDusić na małym ogniu, często mieszając, aż por zrobi się miękki (około 10-15 minut) Odstawić do przestudzenia. Doprawić solą i pieprzem, dodać startą skórkę z cytryny i posiekany koperek i wymieszać. 3. Na blaszce rozłożyć papier do pieczenia a na nim jeden arkusz ciasta francuskiego (jeżeli mamy ciasto w bloku to należy je najpierw rozwałkować) Na ciasto wykładamy dorsza
UgotujmyTo.plcebula 1 ząbek czosnku 4 łyżki kukurydzy z puszki 2 średnie ziemniaki 1 1/2 łyżki masła 1/2 szklanki wody sól, pieprz, papryka ostra i słodka, oregano, 1 łyżeczka kurkumy, koperek Przygotowanie: Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i wrzucamy do gotującego się bulionu. W innym garnku rozgrzewamy masło i dodajemy: pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany czosnek. Wszystko podsmażamy
Kitchens Alphabetstałe w naszym menu! SKŁADNIKI: - andruty / wafle - mięso mielone – 200 g - biała kapusta – 100 g - cebula – 1 szt - jajko – 1 szt - pieprz - sól - natka pietruszki - koperek - czosnek – 1 szt - bułka tarta CIASTO : - mąka – 0,5 szkl - mleko – 0,5 szkl - sól - jajko – 1 szt - olej SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Kapustę i cebulę trzemy tarce
Ostra na Słodkoproszek do pieczenia – 2 łyżeczki • woda mineralna gazowana – 50 ml • jogurt naturalny gęsty – 50 ml • cebula – 1 szt • świeże zioła: natka pietruszki, koperek, oregano, bazylia, szczypiorek – 1 pęczek • czosnek – 1 ząbek • sól – 1 łyżeczka DODATKOWO: • ser biały – 200 g • rukola – 1 pęczek • rzodkiewka – 4 szt • ogórek – 1 szt • kukurydza
Ostra na Słodkowyczarować przeróżne wspaniałe dania! I dziś mam dla Was przepis na roladki schabowe. Faszerowane warzywami są fantastycznym pomysłem na obiad. Podane ze smażonymi pieczarkami na masełku i ziemniakami z koperkiem zachwycą domowników! Polecam! SKŁADNIKI : ( 2 porcje ) * schab ( plastry ) – 2 szt * marchew – 2 szt * pietruszka – 1 szt * por – 1 szt * cebula – 1 szt * sól , pieprz , papryka
Ostra na SłodkoPstrąg to jedna z tych ryb , które zjadam najczęściej, i które chyba lubię najbardziej. Przyrządzane w piekarniku … smażone na maśle z czosnkiem i koperkiem … czy też tak jak dziś smażone w porach goszczą u mnie kilka razy w miesiącu. Danie łatwe , szybkie i niesamowicie smaczne! Syci na długie godziny i każdy z przyjemnością sięga po dokładkę. A jeśli
Ostra na Słodkopietruszki pęczek natki 200 g selera 50 g selera naciowego 100 g pora 200 g obranych pomidorów 200 g cukinii 2 ząbki czosnku pęczek lubczyku 1/3 pęczka koperku 4 listki laurowe 3 gałązki rozmaryny 10 ziaren ziela angielskiego 2 suszone borowiki 20 ziaren czarnego pieprzu 200 g gruboziarnistej soli 20 g oleju rzepakowego 70 g wody
Miksturownikzarówno ryby mrożonej jak i świeżej. Może to być dowolona ryba morska (np. dorsz, mintaj, morszczuk, itd.) lub ewentulanie słodkowodna. Natkę pietruszki można pominąć lub zastąpić ją drobno posiekanym koperkiem i/lub świeżą bazylią. Smak potrawy można wzbogacić o ugotowane różyczki brokuła lub podsmażoną, drobno pokrojoną cebulę. Rybę, zamiast smażyć, można ugotować na parze. Ja nie obieram pieczarek, tylko dokładnie
Gospodyni Miejskapęczek kopru śmietana sól, pieprz kiełki rzodkiewki (opcjonalnie do dekoracji) Przygotowanie to nic łatwiejszego! Przygotowujemy najpierw dip. Kostka sera trafia do miseczki, do tego pzeciśnięty przez praskę, posiekany drobniutko koperek - mój ulubieniec i latem, i zimą, do tego 1-2 łyżki śmietany, sól, pieprz do smaku. Mieszamy bardzo dokladnie, aby ser rozbił się dobrze. (pomyślałam o zblendowaniu tego dipu
Kuchnia moimi oczamimiałam w swoich delikatnych dłoniach wyższej klasy noże? A może dlatego, że dla mnie nóż szefa kuchni znaczy nóż do wszystkiego? Dobra, przyznam się, swoim wielkim ostrzem zgrabnie siekam koperek, ale jak do kuchni przytacham arbuza to jednym uderzeniem mojego starego poczciwca rozwalam arbuza na pół, a jak do kuchni wpadnie kurczak potrafi zmiażdżyć kości. Zdarzało się w jego historii
Blondynka GotujePaluszki Rybne - Składniki : 450 g filetów z białej ryby 2 ugotowane ziemniaki (ok. 200 g) 2-3 łyżki bułki tartej 1 łyżka kaszki manny duże jajko pieprz vegeta koperek pietruszka bazylia (ewentualnie gotowa przyprawa do ryb) Domowe Paluszki Rybne - Sposób przygotowania: Rybę mielimy, dodajemy rozgniecione ziemniaki, bułkę tartą, kaszkę, jajko, dodajemy ok. pół łyżeczki vegety, po szczypcie przypraw (opcjonalnie
Słodka Stronaozdobi każde przyjęcie. Można je podawać na mini kanapkach lub jako oddzielną przystawkę. Roladki z Łososia Wędzonego - Składniki: 200 g łososia wędzonego opakowanie kremowego serka (ok. 200 g) przyprawy: koperek suszony, gorczyca w proszku, sól, pieprz, słodka papryka 2 łyżki musztardy łyżka majonezu czarny sezam (opcjonalnie) Roladki z Łososia Wędzonego - Sposób przygotowania: Serek mieszamy z musztardą, majonezem i przyprawami
Słodka Stronaużycia bardziej zdolności manualnych niż kulinarnych, ponieważ jej przygotowanie pod kątem gastronomicznym jest niewielkie. Tulipany z Pomidorków Koktajlowych - Składniki: ok. 250 g pomidorków koktajlowych - śliwkowych pęczek pietruszki lub koperku ulubiony serek śmietankowy liście bazylii (opcjonalnie) Tulipany z Pomidorków Koktajlowych - Sposób przygotowania: Każdy pomidorek przycinamy "na krzyż" do połowy. Można wyciągnąć miąższ, aby zmieścić więcej twarożku, jednak niekoniecznie. Dół pomidorka
Słodka Stronawypróbowanie tej pasty. Jaja faszerowane pastą z Łososia - Składniki (na ok. 8 połówek jaj) 4 jajka 50 g łososia wędzonego 3 żółtka 2 łyżki majonezu łyżka twarożki 2 łyżki koperku, sól pieprz Jaja faszerowane pastą z Łososia - Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo i przekrawamy na pół. Wyciągamy żółtka - jedno odstawiamy na bok. Twarożek wraz z 3 żółtkami rozgniatamy
Słodka Strona