Składniki: 1 pęczek białych szparagów 4 łyżki masła 1 łyżka bułki tartej 2 jajka ugotowane na twardo cukier sól koperek Wykonanie: Szparagi obieramy i gotujemy 10 min lub dłużej w zależności od grubości szparagów. Do wody wsypujemy sól i cukier. Na patelni rozpuszczamy masło i wsypujemy bułkę tartą. Rumienimy (moja uwaga obserwować, aby nie przypalić). Jajka gotujemy na twardo
O kuchni z uczuciemPrimavika Ugotuj muszelki al dente, nie przesadz z gotowaniem, maja być nieco twardawe. Odcedz, przemiszaj delikatnie z oliwą z oliwek najwyższej jakości. Podgrzej wegetarianskie pulpety. Połóż na makaronie. Posyp koperkiem. Jest to danie bardzo szybkie, syte ale pełne zdrowia i lekkie. Po takim obiadku na pewno można zacząć..latać po mieście i załatwiać spokojnie sprawy. Więcej GDZIE KUPIĆ makaron Fabijańscy
Z Kuchni Do Kuchniburaki (średnie) ziemniaki (my dałyśmy ok. 5 sztuk, ale dajemy wedle uznania) 2 marchewki 2 pietruszki pół dużego selera por (do smaku) kasza jęczmienna (ok. 15-20 łyżek) koperek przyprawy (u nas: ziele ang., liść laurowy, pieprz w ziarnkach, kostki rosołowe, czosnek) Przepis: Mięso czyścimy, myjemy i gotujemy samo do zebrania szumowin. Wrzucamy jedną kostkę rosołową i ziemniaki (pokrojone
WeAreCrazyprosta i pyszna i syta. Składniki Makarony Polskie łazanki mieszanka jakichkolwiek mrożonek- 9 sładników , 7 składników, lub mrożonki na zupę. Oliwa z oliwek cebula śmietana sól,pieprz,bazylia,koperek do posypania Ugotuj warzywa do miękkości, osobno ugotuj łazanki. Odcedz łazanki przelej zimną wodą. Gdy warzywa będą miękkie ,dodaj kilka listków bazylii, możesz dać czosnek. Dosmacz peiprzem, solą. Zabiel śmietaną
Z Kuchni Do Kuchnikostkę. Dodajemy na patelnię. Posypujemy lekko przyprawą do ryb dla podkreślenia smaku. Podsmażamy około 2 minut i dodajemy śmietanę. Całość podsmażamy około 3 minut, Posypujemy delikatnie koperkiem, mieszamy. Podajemy makaron z sosem. Można zrobić wersję bez pomidorów. Robiłam i taką i taką. Polecam! Smacznego
Kuchnia moimi oczamisezonu), kwaśna śmietana, a nawet miód. Ja proponuję zrobić masło z ziołami i suszonymi pomidorami. Kostkę dobrego, miękkiego masła mieszam z utartym ząbkiem czosnku, szczyptą soli, posiekanym drobno koperkiem i pietruszką (po garści), dodaję kilka krople soku z cytryny i 5-6 drobno posiekanych suszonych pomidorów w oleju. Mieszam. Formuję rulonik, zawijam w folię i do zamrażarki. Taki plasterek masła
ladykitchenpodsypania 250 g bardzo zimnego masła 1/2 łyżeczki soli 125 ml bardzo zimnej wody Oraz (na naleśniki): 30 g mąki 75 ml mleka 1 jajko po 1/2 małego pęczka koperku i natki pietruszki (w sumie 7-8 g) sól i pieprz 1 łyżka masła (najlepiej klarowanego) Koper i pieczarki kroimy w drobną kostkę. Masło (25 g) rozpuszczamy w garnuszku
Ratunku obiadMamy :) Składniki: - 1 średnia cukinia - 1 duża marchewka - kawałeczek papryczki chili - kilka fasolek szparagowych - kilka pomidorków koktajlowych bądź 1 duży - 4 plasterki szynki - 1 średnia cebula - pietruszka, koperek, świeża bazylia i oregano - sól do smaku - 2 łyżki oleju rzepakowego - 50 g startego parmezanu PS.: Cukinię można nadziać czym tylko się chcę, każde warzywko będzie pasować :) Przygotowanie: Cukinie przekrajemy wzdłuż. Wydrążamy
Zdrowie na języku :Pfilety z płotki, okonia) * 2 duże marchewki lub 3 średnie * 1 duża cebula lub 2 średnie * 2-3 białka (aby masa była zwarta) * pokrojona pietruszka, może być koperek (co kto lubi) * sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Fileciki mielimy, marchewkę i cebulkę kroimy w kosteczkę, siekamy pietruszeczkę, oddzielamy białka od żółtek i wszytsko wkładamy do jednej miski. Doprawiamy
Zdrowie na języku :Ppomidorowej - przyprawę do pasztetów - mąkę z żołędzi - największa radość :) Taka posypka to świetny pomysł na urozmaicenie zwykłej kanapki. Dzięki mieszance: owocu róży, natki pietruszki, pora, selera, cebuli suszonej i koperku nasza kanapka, bułeczka czy także inne danie będzie miało fantastyczny smak :) Chcesz zrezygnować z soli albo nieco zmniejszyć jej ilość w diecie? Jeśli tak (a nawet jeśli
Zdrowie na języku :Ptofu w plasterki średniej grubości. Na wędlinie układamy wymienione składniki, zawijamy, przekuwamy wykałaczką i pieczemy w naczyniu żaroodpornym przez 15 minut w 150*. Ciepłe możesz polać jogurtem, oprószyć pietruszką, koperkiem. Gorąco Was zachęcam do spróbowania, jeżeli nie mieliście jeszcze takiej okazji produktów Polsoja. Ja do tej pory jestem jak najbardziej zadowolona ze smaków proponowanych przez Polsoja. Są na prawdę bardzo
Zdrowie na języku :Pbrokuł, fasolka szparagowa, ziemniaczki - każdego po troszku) - przyprawy: sól, carry, pieprz czerwony, pieprz caynne Naczynie żaroodporne wykładamy folią aluminiową. Oczyszczonego szczupaka skrapiamy sokiem z cytryny, do środka ryby wkładamy koperek, solimy i przyprawiamy. Warzywa kroimy według upodobań, jednak nie za grubo. Układamy w naczyniu, polewamy olejem z awokado. Naczynie szczelnie owijamy z wierzchu folią. Wstawiamy do piekarnika
Zdrowie na języku :Ppomidorków koktajlowych - 1 duża marchewka - 1 średnia pietruszka - kawałek selera - 1 średnia cebulka - 2 ząbki czosnku - 1 łyżka oleju (u mnie z awokado) - kilka listków bazylii - natka pietruszki - koperek - przyprawy: sól, pieprz prawdziwy, pieprz ziołowy, oregano, zioła prowansalskie, tymianek, pieprz cayenne (wszystkiego po szczypcie, sól do smaku) 1. Zagotować wodę. Marchewkę, pietruszkę, seler - obrać i pokroić drobno. Wrzucić do wrzątku
Zdrowie na języku :Pstole, a w efekcie w brzuszku :) Na dobry początek, o dziwo! nie słodkie, a słone śniadanko... Pomysłowe śniadanie Składniki: 2 kromeczki chleb 2 jajka kiełbaska przyprawy: suszony koperek, sól morska, pieprz kolorowy troszkę masła na patelnię Przygotowanie: Na jednej patelni usmaż pokrojoną w plasterki kiełbaskę. Odszukaj wśród foremek do wykrawania ciastek serduszko (lub całkiem dowolną foremkę - wszystko
Lawendowe Niebo