koperek - 3011 przepisów (strona:135/201)

Barszcz czerwony zabielany na zakwasie buraczanym-wegeteriański wg Kuchni Polskiej 147

zakwas.Na koniec zabielic jogurtem lub smietana.Do jogurtu dodac niewielka ilosc gorcego barszczu,2-3 lyzki i wlac do garnka dopiero po dokladnym wymieszaniu. Do barszczu podac pureez ziemniakow posypane koperkiem albo polane tluszczem ze skwarkami lub ugotowane jajka.Zycze smacznego! Uwagi:Barszcz mozna takze przygotowac na wywarze z wedzonki-szynki,kielbasy lub boczku.Wowczas

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Śledzie w delikatnej marynacie octowej z cebulą 172

jogurtowym. Przepis na sosik jogurtowy: 150-200 g jogurtu greckiego 2 lyzeczki chrzanu ze sloiczka 2 szczypty soli 1 szczypta cukru 1 lyzeczka soku z cytryny 2 lyzki posiekanego koperku Wykonanie: Wszystkie skladniki wymieszac i podac do sledzi wylowionych z zalewy oraz z ziemniakami ugotowanymi w lupinach.Zycze smacznego

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Por duszony w mleku kokosowym 169

SMACZNEGO ! .UWAGI:bez dodatku pasty curry i imbiru jest rownie pyszny. Wowczas zamiast zielonej pietruszki dodaj koperek

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Surówka z ogórka i zielonego jabłka 201

bedziecie mile zaskoczeni,bo to jest naprawde smaczne. Skladniki na 2 porcje: 2 srednie ogorki gruntowe lub 1 salatkowy 1 zielone jablko np.Granny Smith 1 szalotka lub szczypior koperek zielony 2-3 lyzki octu winnego 3 lyzki oliwy lub oleju sol,pieprz 1 lyzeczka miodu Przygotowanie: ogorka obrac pokroic w cienkie plasterki .Posolic,odstawic na bok,by puscil sok szalotke

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Cukiniowe spahgetti 121

male owoce. Skladniki: 1-2 mlodziutkie cukinie 3 lyzki oliwy (u mnie cytrynowa) 1 lyzka octu winnego 1 lyzeczka miodu sol,pieprz skorka otarta z 1/2 cytryny swiezy tymianek,koperek Wykonanie: cuknie pokroic w cieniutkie paseczki .Uzyj tylko jedrnej czesci ze skorka,srodek odrzuc. pokrojone paseczki wymieszac ze spora szczypta soli,odstawic w miedzyczasie przygotowac sos winegret.Oliwe,ocet i miod

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Schab w sosie kurkowym 181

pewno najsmaczniejsze letnie wydanie schabu. Skladniki: 60-70 dkg schabu 250-350 g kurek sol,pieprz 2-3 lyzki masla ghee 150-200 ml smietany kremowki 1 cebula koperek 2 lyzki maki 1 lyzeczka soku z cytryny-opcjonalnie Wykonanie: umyte mieso pokroic w cienkie 1-1,5-cm plastry.Rozbic tluczkiem z obu stron,posolic,oproszyc pieprzem.Obtoczyc w mace i obsmazyc

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kostka z kaszy manny 140

zupy dobrze jest użyć grysiku z grubszego przemiału (Hartweizen Grieß). Składniki na 6 porcji: 1 szklanka kaszy manny 2,5 szklanki wody sól 1 łyżka masła 1 łyżka posiekanego koperku lub pietruszki Wykonanie: zagotować wode z dodatkiem tłuszczu ,osolić do smaku.Do powoli gotującej się wody sypać cienkim strumieniem kaszę przy ciągłym mieszaniu,co chroni przed tworzeniem sie grudek.Gotować około

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Köttbullar z dorsza 157

sosem pieczarkowym,puree ziemniaczanym i ćwikłą.Bardzo proste,niekłopotliwe w przygotowaniu,polecam! Składniki: 500 g fileta z dorsza 1 mała cebulka 1 jajko 1 łyżka kaparów 2 łyżki posiekanego koperku 1 cytryna bio 3-4 łyżki bułki tartej sól,pieprz olej do smażenia Składniki na sos: 200-300 g pieczarek 1/2 cebuli 100-150 g śmietany kremówki   Wykonanie: rybę

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ryżotto Ewy 137

cebula 2 łodygi selera naciowego 1,5 szk blanszowanych kurek ( mrożone ) 1/3 czerwonej papryki 1,5 szk dowolnego ryżu 4 szk bulionu drobiowego ( u mnie rosół ) 1/3 szk posiekanego koperku 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki groszku konserwowego 1/2 szk konserwowej marchewki 1/2 puszki czerwonej fasoli 2 szczypty cukru sól do smaku pieprz czarny do smaku chili do smaku czosnek granulowany

Ewa w kuchni
Sałata bazyliowo miętowa 222

sałat z rukolą 12 pomidorków cherry 1 mała czerwona cebula kiełki rzodkiewki i soczewicy 1 garść świeżej mięty 1 garść świeżej bazylii cytrynowej 3 łyżki posiekanego świeżego koperku sól morska do smaku pieprz kolorowy do smaku cukier do smaku ocet ryżowy do smaku kilka łyżek oleju lnianego Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Przyprawy Bella - Bis ( test ) 116

pierwszy ogień poszedł sos czosnkowy do przygotowania którego potrzebujemy jogurt naturalny i majonez. Sos czosnkowy to mieszanka przypraw w skład której wchodzą : warzywa suszone, cukier, sól, czosnek, bazylia, koperek, pieprz biały, kwasek cytrynowy, ekstrakt drożdżowy, ekstrakty przypraw, zagęstnik. Produkt ten jest wolny od GMO, bez konserwantów i glutaminianu sodu. Do gotowego sosu możemy dodać świeżego ogórka i mamy pyszny

Ewa w kuchni
Sałatka z wędzonym łososiem i rukolą 207

Pyszna sałatka dla miłośników łososia wędzonego w równie smacznym towarzystwie. SKŁADNIKI 2 garście rukoli 125g wędzonego łososia w kawałku (u mnie z koperkiem) 100g sera blue kilka suszonych pomidorów  z zalewy pieprz cytrynowy oliwa z oliwek   PRZYGOTOWANIE Rukolę myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku i przekładamy na półmisek/do miski. Łososia dzielimy na kawałki, oprószamy pieprzem cytrynowym, dodajemy

Moje Kuchenne Rewelacje
Kotleciki rybne 286

jajko posiekana natka pietruszki otarta skórka z cytryny sok z połowy cytryny sól, pieprz, bułka tarta, mąka 1 papryczka chili (opcjonalnie) Sos czosnkowy: 4-5 łyżek jogurtu naturalnego posiekany koperek (ja użyłam mrożonego) 2-3 ząbki czosnku sól, pieprz, sok z cytryny Mieszam wszystkie składniki sosu i wstawiam do lodówki na godzinę. Ugotowane i ostudzone ziemniaki przeciskam przez praskę

UgotujmyTo.pl
Zapiekanka mięsna z zielonym puree 162

ziemniaków 750 g mielonej wołowiny 200 g pieczarek 2 cebule 2-3 marchewki 250 ml mleka 2 łyżki masła 2 puszki pomidorów pęczek ulubionych ziół (u mnie koperek i pietruszka) 6-7 ząbków czosnku 0,5 szklanki wody/ bulionu sól, pieprz, zioła prowansalskie, kmin mielony, olej do smażenia 1. Obrane ziemniaki ugotować do miękkości i odcedzić. Przecisnąć przez praskę

UgotujmyTo.pl
Dorsz w porach w cieście francuskim 179

Dusić na małym ogniu, często mieszając, aż por zrobi się miękki (około 10-15 minut) Odstawić do przestudzenia. Doprawić solą i pieprzem, dodać startą skórkę z cytryny i posiekany koperek i wymieszać. 3. Na blaszce rozłożyć papier do pieczenia a na nim jeden arkusz ciasta francuskiego (jeżeli mamy ciasto w bloku to należy je najpierw rozwałkować) Na ciasto wykładamy dorsza

UgotujmyTo.pl

Proponowane wyszukiwania