ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:65/3191)

MAKOWIEC NA PUSZYSTYM BISZKOPCIE 163

Makowiec na biszkopcie to delikatne, wilgotne i pyszne ciasto. Przepis jest bardzo prosty, gotowy biszkopt przekładamy ciepłą masą makową, polewamy polewą i gotowe. Przepis jest na formę 20/25(...)PRZYGOTOWANIE :  Biszkopt należy przekroić na pół i przełożyć go gorącą masą. Ciasto polewamy polewą czekoladową i ozdabiamy według uznania. Makowiec przed krojeniem należy dobrze schłodzić

Kulinarne Fantazje Marioli
Sernik Snikers 457

ciasto łączy w sobie wszystkie elementy które bardzo lubię. Miodowe ciasto upieczone z orzechami włoskimi a w środku masa serowa :) Jak dla mnie bomba. Ciasto jest pyszne i z pewnością znajdzie się na świątecznym stole. Ciasto: 50 dag mąki 20 dag cukru 20 dag margaryny 2 całe jajka 3 łyżki miodu sztuczneo 2 płaskie łyżeczki sody rozpuszczone w dwóch łyżkach(...)się grudki i całość gotujemy jeszcze chwilę. Na końcu dodajemy aromat śmietankowy. Ciepłą  masę serową wykładamy na placek miodowy i przykrywamy drugim orzechami do góry. Lekko dociskamy ciasto do masy serowej i odstawiamy w chłodne miejsce

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Kruche ciasto toffi ze słonecznikiem 157

jest takie ciasto że jak zjesz jeden kawałek to zaraz sięgasz po następny. Pycha Ciasto – Wszystkie składniki ciasta zagnieść ręką. Składniki muszą się połączyć w jednolitą masę. Podzielić ciasto na dwie równe części. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i rozłożyć jedną część ciasta. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 C, przez 15-20 minut. W ten sam sposób upiec(...)drugi placek. Ostudzić. Śmietanę ubić na sztywną masę, na koniec wsypać śmietan fix i chwileczkę jeszcze miksować. Rozłożyć śmietanę na pierwsze ciasto i przykryć drugim. Na drugie ciasto rozłożyć masę toffi. Masa słonecznikowa – roztopić masło na patelni, wsypać cukier i słonecznik. Chwilkę smażyć, aż słonecznik lekko zbrązowieje i stanie się chrupiący. Lekko przestudzić i rozsypać na masie toffi

Kuchnia Pokoleń
Torcik jabłkowo-kajmakowy 164

kajmaku i cytrynowej galaretki jest w tym przypadku doskonałe. A do tego lekka i delikatna śmietanka.... mmmm :)))) Czego chcieć więcej do niedzielnej kawki? ;) Wy też lubicie takie ciasta? Spód: 200g herbatników 300g masy kajmakowej Warstwa jabłkowa: 720g prażonych jabłek (ja użyłam gotowych) 2 galaretki cytrynowe(...)Warstwa śmietankowa: 500ml śmietanki 30% 4 łyżki cukru pudru 2 śmietan fixy 3 łyżki płatków migdałowych Spód: herbatniki drobno pokruszyć, np wkładając je do woreczka i krusząc wałkiem do ciasta. Masę kajmakową lekko podgrzać i wymieszać z pokruszonymi ciasteczkami. Masą ciasteczkową wylepić dno tortownicy o śr. 21cm. Galaretki rozpuścić w 1/2l gorącej wody, ostudzić i wymieszać z jabłkami. Gdy masa

Smakołyki Asi
Różowy Shrek 134

szczypty soli. Stopniowo dodawaj cukier i cukier waniliowy. 4. Roztrzep żółtka i wlewaj je cienkim strumieniem do ubitej piany - jednocześnie miksuj. 5. Ciasto miksuj przez około 8 minut - musi być puszyste. 6. Do masy stopniowo przesiewaj mąkę, budyń i proszek do pieczenia - masę mieszaj bardzo delikatnie łyżką. 7. Przelej masę do formy. Wygładź powierzchnię łyżką. 8. Piecz przez(...)zacznie tężeć dodaj ją do bitej śmietany ubitej z dwiema łyżkami cukru pudru. Miksuj tylko do momentu, aż śmietana dobrze połączy się z galaretką. 3. Przełóż masę na ciasto. Wstaw do lodówki parę minut. 4. Kiedy biała zacznie tężeć wyłóż na niej delicje - każde ciastko wciśnij w masę. 5. Wstaw ciasto ponownie

cucinare
Różowy Shrek 143

szczypty soli. Stopniowo dodawaj cukier i cukier waniliowy. 4. Roztrzep żółtka i wlewaj je cienkim strumieniem do ubitej piany - jednocześnie miksuj. 5. Ciasto miksuj przez około 8 minut - musi być puszyste. 6. Do masy stopniowo przesiewaj mąkę, budyń i proszek do pieczenia - masę mieszaj bardzo delikatnie łyżką. 7. Przelej masę do formy. Wygładź powierzchnię łyżką. 8. Piecz przez(...)zacznie tężeć dodaj ją do bitej śmietany ubitej z dwiema łyżkami cukru pudru. Miksuj tylko do momentu, aż śmietana dobrze połączy się z galaretką. 3. Przełóż masę na ciasto. Wstaw do lodówki parę minut. 4. Kiedy biała zacznie tężeć wyłóż na niej delicje - każde ciastko wciśnij w masę. 5. Wstaw ciasto ponownie

cucinare
Pyszne ciasto migdałowe z piankową masą i musem morelowym 148

migdałowe skroiłam od góry, tak, żeby powstała równa powierzchnia a następnie włożyłam go do (czystej) tortownicy. Ciasta nie nasączałam, nie ma takiej potrzeby. Jest puszyste i wilgotne.   Masę przelałam na ciasto. Wyrównałam wierzch (nawet zrobiłam wzorek) i wstawiłam do lodówki do zastygnięcia na około 2 – 3 godziny. Kolej na zrobienie kremu morelowego. Morele umyłam, wyjęłam pestki, pokroiłam(...)łyżkami zimnej wody. Wymieszałam. Kiedy zastygła podgrzałam na moment, żeby nabrała płynnej konsystencji. Kremówkę ubiłam na puch. Dodałam żelatynę i odsączone morele. Wymieszałam. Gotowy krem wyłożyłam na zastygniętą masę na cieście migdałowym. Wstawiłam do lodówki na przynajmniej 3 – 4 godziny do całkowitego zastygnięcia. Wierzch można dowolnie udekorować. Nie mogłam się doczekać, kiedy wyjmę moje ciasto z lodówki

Kuchnia u Krysi
FALE DUNAJU 124

łyżki wódki CIASTO: Margarynę ucieramy z cukrami, następnie dodajemy po 1 jajku i dalej mieszamy, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz mleko- mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Ciasto dzielimy na 2 części, do jednej dodajemy kakao, drugą pozostawiamy białą. Na brytfankę wylewamy jasne ciasto, na wierzch ciemne. Lekko mieszamy widelcem. Wiśnie osączamy z zalewy, wciskamy w ciemne ciasto(...)Śmietankę podgrzewamy na ogniu, nie dopuszczając żeby się zagotowała, do ciepłej dodajemy czekoladę i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Całość chłodzimy najlepiej przez całą noc. Schłodzoną masę ubijamy z cukrem pudrem, wykładamy na ciasto, łyżką formujemy nierównomierne fale. Posypujemy wiórkami kokosowymi

słodki bratek
CIASTO SNICKERS BEZ PIECZENIA + FILMIK 335

Snickers to pyszne, lekko słodkie i pożywne ciasto. Dzisiaj mój przepis na snickersa bez pieczenia, wyszedł bardzo efektowny, smaczny i łatwy w przygotowaniu. Polecam na większe uroczystości i nie tylko. SKŁADNIKI : 500 g herbatników ( mogą być jasne i ciemne ) 510 g masy kajmakowej ( duża puszka ) 2 budynie waniliowe po 40 g każdy 3 szklanki mleka 3 łyżki cukru(...)studzimy. Zimne mleko wlewamy do misy robota, ciągle miksując wsypujemy partiami mleko w proszku. Masę odkładamy na 15 minut aby zaczęła gęstnieć. Kiedy jest już gęstsza wylewamy ją na ciasto, masę mleczną przykrywamy herbatnikami. Czekoladę łamiemy na kawałki, wlewamy 1-2 łyżki mleka, podgrzewamy w mikrofalówce aż się rozpuści, dokładnie mieszamy. Czekoladę wylewamy na ciastka, oraz pozostałą masę kajmakową, finezyjnie

Kulinarne Fantazje Marioli
Zdrowy orzechowiec | O ponad połowę mniej kaloryczny! | 323

się nie pokochać tego ciasta.  Składniki:  Ciasto:  3 szkl. mąki (u mnie orkiszowa typ 750)  2 jajka  1/2 szkl. erytrolu/ksylitolu  1/4 kostki masła  4 łyżki gęstego jogurtu  3 łyżki miodu  1 łyżeczka sody  3 łyżki mleka  Masa:  1/4 kostki masła  3 budynie waniliowe  2 łyżki erytrolu/ksylitolu(...)dodajemy kaszę manną. Gdy zacznie się gotować dodajemy budynie rozpuszczone w mleku. Gotujemy do uzyskania gęstej konsystencji. Odstawiamy do wystudzenia. Maslo ucieramy mikserem. Stopniowo dodajemy budyń. Smarujemy pierwszą część ciasta masą i nakładamy drugą z orzechami. Ciasto jemy na drugi dzień

Czarnawisienka
Eklerki z bitą śmietaną i malinami + film 116

Eklerki to przepyszne, proste ciastka wykonane z ciasta parzonego, które kojarzą mi się z dzieciństwem. Można je napełniać dowolnym krem i ulubionymi owocami. Świetnie nadają się na domowe imprezy dla najmłodszych. składniki na około 12 eklerek 200 g mąki pszennej 60 g masła lub margaryny 4 jajka 150 g malin 250 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru szklanka gorącej(...)przepis Do garnka wlewamy gorącą wodę, dodajemy masło lub margarynę i całość podgrzewamy na małym ogniu aż tłuszcz się rozpuści. Następnie stopniowo dosypujemy mąkę i mieszamy aż powstanie gęsta masa. Ciasto odstawiamy z ognia i studzimy. Do wystudzonej masy dodajemy kolejno po jednym jajku i cały czas miksujemy, na końcu ciasto mieszamy łyżką i przekładamy do rękawa cukierniczego. Na wyłożonej

Smakowite Dania
Szarlotka z jabłkami w karmelu 166

Przygotowanie: Ciasto kruche: Mąkę wysypać na stolnicę, margarynę pokroić na kawałki, dodać pozostałe składniki, zagnieść kruche ciasto. Włożyć ciasto do foliowej torebki, odstawić do lodówki na 30 minut. Po tym czasie formę o wymiarach 24 × 35 wyłożyć papierem wysmarować tłuszczem. Masa jabłkowa: Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałeczki. Do garnka wsypać cukier, trochę zrumienić na ogniu, wlać wodę(...)koniec prażenia, dodać pokrojone w paski figi i płatki migdałowe, dokładnie wymieszać. Kruszonka: Z przygotowanych składników zrobić kruszonkę. Dno i boki formy wylepić ciastem, nakłuć widelcem. Wylać na ciasto masę jabłkową, posypać całość kruszonką, lekko docisnąć rękoma. Włożyć blachę z ciastem do nagrzanego piekarnika do 180 stop. Piec przez około. 45 minut. Upieczone i ostudzone ciasto, posypać cukrem pudrem. (function

Kuchnia Danusi
Tarta z malinami i kremem z serka mascarpone i czekolady 149

Tarta do niedzielnej kawki. Przygotowanie ciasta – do dużej miski wrzucić mąkę, cukier puder, żółtko, kakao, śmietanę, pocięte drobno masło. Wszystko razem zagnieść na jednolitą masę. Włożyć ciasto do woreczka foliowego i na 30 minut do lodówki. Następnie rozwałkować i wyłożyć na blaszkę do tary. Na dno wyciąć koło z papieru i położyć na ciasto. Obciążyć fasolą, żeby podczas pieczenia(...)ubić na sztywną masę, następnie dodawać po łyżce serka mascarpone. Mieszać już delikatnie. Czekoladę rozpuścić nad garnkiem z parującą wodą. Lekko przestudzić i dodać do śmietany. Wymieszać. Wylać masę na ostudzone ciasto, obłożyć malinami. Przykryć ciasto folią spożywczą i wstawić do lodówki na kilka godzin. Jak już masa stężeje posypać cukrem pudrem i gotowe. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Czekoladowe fondant po polsku 160

opcji przejść obojętnie. Jednak trzeba być przy nim cierpliwym. Ja nie mogłam się doczekać kiedy przestygnie i trochę masy mi spłynęło. Pamiętajcie, czekamy 2 godziny i dopiero przekładamy :-) Tak czy siak jest pycha .Składniki:ciasto - pierwsza warstwa:125 g miękkiego masła + odrobina do wysmarowania tortownicy 50 g gorzkiej czekolady175 g cukru szczypta soli 1 jajko(...)pudrem, następnie bardzo powoli dodawać serek. Należy uważać żeby się nie zważyło. Powoli wymieszać. Dołożyć maliny. Przestygnięte ciasto przekroić na pół i przełożyć masę serową. Odstawić ciasto aby masa zastygła. Smacznego

pieprzny smaczek
110. Sernik z brzoskwiniami i kruszonką 401

Ciasto kakaowe: 2 szklanki mąki 3 żółtka 3/4 kostki margaryny 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa 1 kg serka z wiaderka 3 białka 1 1/2 szklanki cukru 1 budyń śmietakowy 1 puszka brzoskwiń Składniki na ciasto dokładnie i szybko wyrobić, następnie ciasto włożyć do lodówki na pół godziny. Schłodzone ciasto podzielić na dwie kulki mniejsza(...)samym końcu białka. Masę bardzo delikatnie wymieszać. Wyjąć ciasto z lodówki i posypać je bułką tartą, aby wchłonęło jak najmniej wilgoci z masy serowej. Na tak przygotowane ciasto wylać masę serową i zetrzeć na nie zmrożoną kulkę ciasta. Piec w 170 stopniach przez 50 minut

Jadło i czytadło

Proponowane wyszukiwania