ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:67/3191)

Ciasto Adwokatowe 283

więc tutaj zdecydowanie muszę nadmienić, że ciasto „na żywo” prezentuje się zdecydowanie lepiej (ma dużo intensywniejsze kolory) Ciasto: 3 jajka 3 łyżki wody 3 łyżki oleju 90g cukru 70g mąki 4 łyżeczki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa adwokatowo-śmietanowa: 100g masła 100g cukru pudru 350ml adwokatu 4 i 1/2 łyżeczki żelatyny 500ml śmietanki(...)Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody. Odstawiamy do napęcznienia. Po tym czasie żelatynę podgrzewamy na niewielkim ogniu, tylko do rozpuszczenia. Łączymy z adwokatem. Mieszankę tą wylewamy na stężałą masę adwokatową. Ciasto ponownie odstawiamy do lodówki. Źródło

Smaki Na Talerzu
Pyszne ciasto z dynią, migdałami i masą z serka Philadelphia 165

problemy z nietolerancją glutenu zajrzyj tutaj ( http://revitum.pl/test/ ) aby dowiedzieć się więcej szczegółów. A na blogu, szaleństwa dyniowego ciąg dalszy. Idealne ciasto na świąteczną niedzielę! :) Pyszne ciasto z dynią, migdałami i masą z serka Philadelphia Składniki: Ciasto:       1 i 1/2 szklanki mąki orkiszowej (może być pszenna lub mieszanka bezglutenowa: mąka ryżowa, kukurydziana i ziemniaczana 3/4 szklanki(...)stopniowo cukier (trzeba uważać ponieważ masa czasem lubi się zważyć). ·         Wystudzone ciasto przekrój na dwie części. Na spód wyłóż połowę masy, przykryj drugą połową ciasta i posmaruj resztą masy. Smacznego! Autor: Córka

Moja Mama Gotuje
Sernik z ajerkoniakiem i białą czekoladą. 188

wyszła taka delikatna i puszysta. Sernik postanowiłam udekorować białą czekoladą, która na serniku trochę stwardniała, ale gdy się ją poleje ,,odrobiną'' ajerkoniaku to mięknie. Całość jest idealna, od ciasta po masę serową i dekorację. Macie ochotę spróbować takiego sernika? To upieczcie koniecznie. Zachęcam :) Składniki: Ciasto: 1 szklanka mąki tortowej pół szklanki cukru pudru 1 jajko 10 dag masła lub margaryny(...)wałkujemy na lekko posypanej mąką stolnicy i wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 24 x 35 cm. Ciasto nakłuwamy widelcem, oprószamy bułką tartą. Na ciasto równomiernie wykładamy masę serową. Sernik pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 60-70 minut do zrumienienia. Upieczony dokładnie studzimy. Ja studzę w piekarniku, a następnie zimny przekładam na kilka godzin

Izabelawkuchni
Biszkopt z kremem kokosowym 111

cukier.  Następnie, cały czas miksując, dodajemy po trochu przesianą mąkę. Do żółtek dodajemy proszek do pieczenia i ocet. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na ok 1 minutę. Dodajemy do masy ciasta, delikatnie mieszamy. Ciasto wlewamy na blaszkę (20x30cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego do 160oC piekarnika i pieczemy ok 35 minut. Sprawdzamy wykałaczką czy ciasto jest już upieczone(...)chwilę miksować. Małymi porcjami dodawać ubitą śmietanę. Miser musi być ustawiony na najniższych obrotach. Na koniec dodajemy wiórki kokosowe (zostawiamy ok 50g aby posypać wierzch ciasta. Przekrojony na pół biszkopt nasączamy ponczem. Wykładamy 2/3 masy kokosowej. Przykrywamy drugą połową biszkoptu (ja zawsze kładę częścią przypieczoną do dołu), nasączamy, wykładamy pozostałą część kremu i posypujemy wiórkami kokosowymi. Wstawiamy do lodówki. Smacznego

Słodki Zakątek
Chlebek bananowy z malinami 173

które im ciemniejsze, tym słodsze. Jeśli macie w domu banany, które straciły swą wizualną atrakcyjność, ich skórka stała się "piegowata", brązowa itd, absolutnie ich nie wyrzucajcie! Przygotujcie z nich ciasto, bo nadają się do tego idealnie. Zostawiam Was z przepisem, a sama idę łapać ostatnie promienie letniego słońca. Składniki: 3 bardzo dojrzałe banany 2 jajka 1/2 szklanki brązowego cukru(...)pieczenia, sól. Wymieszane suche składniki dodajemy do bananowej masy i mieszamy aż się połączą. Keksówkę smarujemy olejem. Do keksówki wlewamy ciasto i wkładamy maliny pomagając im delikatnie zatonąć w masie ciasta. Pieczemy 50 minut w temperaturze 180 stopni

Smakowity Blog Kulinarny
Bardzo pomarańczowe pączki z serowym nadzieniem 155

dodać: zaczyn z drożdży, jajko, olej roślinny, sok z pomarańczy, ciepłą wodę, cukier, sól i wszystko dokładnie wymieszać. Mąkę dodawać partiami, po pół szklanki i wyrabiać na gładką, jednolitą masę. Ciasto powinno mieć zwartą konsystencję (jak ciasto na chleb), ale będzie się trochę kleić do rąk. Wyrobione ciasto odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 30 minut. MASA SEROWA(...)rozwałkować na grubość ok. 2 mm i wycinać szklanką koła o średnicy ok. 6.5 cm. Na każde kółko nakładać małą łyżeczką masę serową, skleić i dłońmi formować kuleczki. Smażyć na głębokim tłuszczu przez ok. 3-4 minuty, aż ciasto się zarumieni ze wszystkich stron.  Wykładać na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami, aby wchłonął się nadmiar tłuszczu. Pozostawić do ostygnięcia

gutfut
Zebra 500

Kiedyś bardzo często pieczona w moim rodzinnym domu. Jako mała dziewczynka uwielbiałam wylewać białą i ciemną masę do tortownicy i patrzeć, jak obie układają się w koła :) Zebra jest ciastem bardzo smacznym, prostym i tanim. Jednak przede wszystkim kojarzona jest z robiącym wrażenie wyglądem :) Idealna do popołudniowej kawy lub herbaty. Nie wymaga żadnych specjalnych umiejętności, dlatego świetnie nadaje się(...)środek dna tortownicy nakładamy łyżkę ciemnej/białej masy, a na nią łyżkę masy w przeciwnym kolorze. Masy powinny rozchodzić się jak koła na wodzie ;) Tak postępujemy do wyczerpania obu mas. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 60-70 minut (przed wyjęciem koniecznie sprawdźcie stan upieczenia za pomocą patyczka!). Wystudzoną zebrę można oprószyć cukrem pudrem lub polać

MyCookBook.pl
Szarlotka przekładana z orzechami-najlepsza :) 842

Witam Kochani Dziś przychodzę do Was z przepisem na pyszną szarlotkę-moją ulubioną. Jabłek i orzechów wszędzie pełno, więc można spokojnie piec :)  Ciasto jest niezwykle pyszne, łatwe i pięknie wygląda. Kwaskowość masy jabłkowej idealnie współgra ze słodyczą orzechów :) Jednym słowem-mniam :)  Zapraszam i polecam SKŁADNIKI *przepis na dużą blaszkę około 22x35 cm 3 SPODY -2,5 szkl mąki(...)minut. Pierwszy kawałek ciasta wałkujemy i wykładamy nim dno blaszki. Pieczemy na złoty kolor w temp 180 stopni-około 15-20 minut. Tak postępujemy z drugą częścią ciasta MASA ORZECHOWA  Orzechy siekamy na mniejsze kawałeczki.  Masło lub margarynę wraz z miodem i cukrem pudrem oraz orzechami stawiamy na gazie i rozpuszczamy. Mieszamy Orzechy wysypujemy na 3 surowy spód

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Sernik z brzoskwiniami 388

kwaśnej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia skórka otarta z wyparzonej wrzątkiem cytryny ziarenka z 1 laski wanilii Beza: 1 puszka brzoskwiń w syropie 6 białek pozostałych po cieście i masie serowej 3/4 szklanki cukru pudru 3/4 szklanki wiórków kokosowych listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='250 g mąki (2 szklanki) 150 g masła 3 łyżki cukru pudru(...)łyżka kwaśnej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia skórka otarta z wyparzonej wrzątkiem cytryny ziarenka z 1 laski wanilii 1 puszka brzoskwiń w syropie 6 białek pozostałych po cieście i masie serowej 3/4 szklanki cukru pudru 3/4 szklanki wiórków kokosowych'; document.write(" "); Wszystkie składniki na spód zagniatamy na jednolite ciasto (ręcznie lub w malakserze). Zawiajmy w folię i chowamy na pół

Poezja smaku
Truskawkowa rozkosz 153

Truskawki użyte do ciasta mogą być zarówno świeże jak i mrożone. Truskawkowa rozkosz CIASTO 1 kostka margaryny 7 żółtek 25 dag cukru cukier wanilinowy 25 dag mąki kilka kropel aromatu pomarańczowego Delecta 1 łyżeczka proszku do pieczenia Delecta PIANA 7 białek 30 dag cukru pudru MASA TRUSKAWKOWA 70 dag truskawek 1 opakowanie galaretki truskawkowej Delecta 1 litr śmietany kremówki(...)czasie wyjąć i ostudzić. MASA TRUSKAWKOWA: Śmietanę 30% ubić, dodać cukier puder i śmietan fixy. Miksować do uzyskania twardej konsystencji. Galaretkę zmiksować z truskawkami. Przekładanie ciasta: Ciasto- połowa masy- masa truskawkowa- połowa masy (zostawić odrobinę na wierzch)- ciasto- pozostała część masy- dowolna dekoracja

Gotuję Testuję
Mazurek orzechowo – jabłkowy 230

pozbawione gniazd nasiennych jabłka ścieramy na tarce, na grubych oczkach. Przesypujemy cukrem, smażymy na patelni do wyparowania płynu i zgęstnienia. Gorący mus przekładamy na upieczony spód, przykrywamy drugim plastrem ciasta. MASA ORZECHOWA Obrane orzechy włoskie mielimy (młynkiem lub blenderem), zalewamy gorącym mlekiem, pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło ucieramy z cukrem pudrem, dokładamy po łyżce mielonych orzechów, cały czas mieszając. Gotową(...)masę orzechową, wykładamy na wierzch oraz boki przestudzonego ciasta, w boki wciskamy kawałki orzechów. Schładzamy w lodówce. W tym czasie przygotowujemy polewę czekoladową. POLEWA CZEKOLADOWA Do garnuszka wlewamy śmietankę, kruszymy czekoladę i podgrzewamy. Uważać aby nie zagotować, czekolada rozpuści się w ciepłej śmietance, wystarczy cierpliwie mieszać. Przestudzoną polewę wylewamy na masę orzechową, dekorujemy bakaliami.     Smacznego !!! Espumisan

Kierunekuchnia
Sernik krakowski 156

szkl. mąki 0,5 szkl. cukru pudru 20 dag zimnego masła  3 żółtka zapach waniliowy  Z podanych składników zagniatamy ciasto. Owijamy w folię spożywczą  i wkładamy na godzinę do lodówki.    Masa serowa: 1 kg trzykrotnie mielonego tłustego twarogu 8 jajek 20 dag margaryny "Kasia" 1 szkl. cukru pudru 1 szkl. drobnego cukru  2 łyżki(...)pianę  i stopniowo dodajemy pozostały cukier. Pianę przekładamy do masy serowej  i delikatnie mieszamy. Ciasto rozwałkowujemy i 3/4 przenosimy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto wylewamy masę serową. Pozostałe ciasto cienko rozwałkowujemy, wycinamy z niego paseczki i układamy z nich na masie serowej kratkę. Sernik pieczemy w temperaturze 160 stopni  ok. 70 minut. Sernik zostawiamy

Pyszności Słodkości
Ciasto z brzoskwiniami i serem 138

popołudniowej kawy czy herbaty. Myślę, że równie dobrze będzie smakowało z morelami czy innymi owocami. Polecam :) Składniki na ciasto: 250 g mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 200 g masła 3 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 250 g twarogu 1 jajko 3 łyżki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 500 g brzoskwiń Kruszonka(...)kolejno jajka, nadal miksując. Do masy maślanej dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, delikatnie połączyć. Formę o wymiarach 30 x 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto, odstawić. Masa serowa - Twaróg wymieszać z jajkiem, cukrem i mąką ziemniaczaną, gotową wyłożyć na ciasto. Na masie serowej ułożyć brzoskwinie, wcześniej umyte, pozbawione pestek i pokrojone w ćwiartki. Kruszonka - Mąkę, cukry

Domowa cukiernia Ewy
Śmietankowo - kokosowe ciasto z porzeczkami 1275

tego czasu wyjąć większą część ciasta z lodówki i wyłożyć nim równomiernie blaszkę do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 200 stopni i podpiec ciasto przez około 20 minut. Masa śmietankowo - kokosowa: Gdy ciasto będzie w piekarniku przygotować nadzienie. Białka ubić na sztywno. Powoli dosypywać cukier i ubijać aż kryształki cukru będą prawie niewyczuwalne a beza stanie się lśniąca. Odłożyć mikser. Dodać(...)oraz wiórki kokosowe. Ponownie dobrze zamieszać. Gotową masę wylać na podpieczony spód (najlepiej gdy ciasto po wyjęciu z pieca odpocznie około 5 minut) i równomiernie rozprowadzić ją na cieście. Rozłożyć na masę porzeczki a na wierzch zetrzeć mniejszą część ciasta z zamrażarki. Gotowe ciasto włożyć ponownie do piekarnika i piec w temperaturze 180 stopni przez około godzinę. Przed pokrojeniem należy

My simple kitchen
Pijana śliwka 197

czasie miksujemy masło z cukrem aż się połączą i na koniec dodajemy po łyżce budyniu. Do gotowej masy wsypujemy wymoczone śliwki i mieszamy wszystko.  Gotowe ciasto gdy ostygnie pokrywamy masą.  Polewa: Masło roztapiamy w garnku na piecu, dodajemy cukier puder i kakao. Mieszamy wszystko razem i zdejmujemy z pieca. Należy uważać aby margaryna się nie zagotowała. Gdy lekko(...)żelatynę. Wszystko razem dokładnie mieszkamy i wylewamy na ciasto. Gotowy wypiek należy utrzymać kilka godzin w lodówce aż polewa całkiem nie stężeje a smak śliwek "przegryzie się" z masą wtedy ciasto jest najlepsze. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie

Proponowane wyszukiwania