ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:63/3191)

Kruche szaleństwo z masą porzeczkową i kruszonką 166

cukier i budyń, wszystko miksuj na gładką masę, następnie gotuj na małym ogniu ok 8 minut, aż wszystko się zagotuje. Masę odstaw do ostygnięcia, następnie wyłóż ja na ciasto, a na masę wyłóż kruszonkę.  kruszona mąkę, cukier i masło umieść na stolnicy, najpierw wszystko posiekaj nożem, następnie lekko pocieraj i podrzucaj ciasto, tak aby kruszonka przybrała formę małych kuleczek(...)Kruszonkę rozsyp na masie porzeczkowej.  Ciasto piecz piecz w rozgrzanym piekarniku na 180 C przez ok 40-50 minut, aż ładnie się zarumieni.  Smacznego

Niezły Młynek
Ciasto Kinder Bueno bez pieczenia 367

wymieszać, najlepiej mikserem na najmniejszych obrotach. Masę przełożyć na herbatniki i równomiernie rozsmarować. Jasne herbatniki namoczyć w mleku, ułożyć je na masę czekoladową. Ciasto przełożyć do lodówki, aby lekko stężało. Przygotować krem orzechowy: Orzechy podprażyć w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10 minut, wystudzić. Następnie potrzeć je w rękach(...)Zmielić orzechy 14. Do serka mascarpone dodać zmielone orzechy i cukier 15. Całość zmiksować 16. Dodać ubitą śmietanę i wymieszać 17. Dodać pokruszone ciastka kinder bueno 18. Rozsmarować masę na ciasto 19. Wyłożyć ostatnią warstwę herbatników 20. Rozpuścić resztę nutelli 21. Do nutelli dodać śmietanę 22. Całość wymieszać i odstawić do lodowki 23. Polewę rozlać na ciasto 24. Wyrównać polewę

KuchniaWeDwoje.pl
Drożdżówki z serem i rodzynkami 147

Marcin, jak je zobaczył powiedział, że wyglądają jak ze sklepu, to chyba komplement?:) 3 godziny 12 drożdżówek składniki: ciasto: 500 g mąki pszennej 15 g suchych drożdży 25 g miodu 2 jajka 250 g mleka Szczypta soli 75 g masła, roztopionego masa serowa: 4 łyżki miękkiego masła 1/2 szklanki cukru pudru 1 żółtko 1 łyżka cukru waniliowego 400 g serka(...)kulkę z ciasta i odstawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na około 1,5 h. Ciasto powinno zwiększyć swoją objętość trzykrotnie. Przygotować masę serową miksując wszystkie składniki na jednolita masę. Ciasto wyjąć na oprószoną mąką stolnice, krótko ugniatać. Podzielić je na mniejsze bułeczki i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić przykryte ściereczką kuchenną na dodatkowe 25 minut leżakowania

Ania i Marcin gotują
Tarta z kurczakiem, dynią i serem pleśniowym 160

oregano - kilka listków świeżego oregano Forma na tarte 24 cm. Naszą tartę zaczynamy od ciasta. Mąkę przesiewamy, dodajemy sól, jajko, śmietanę oraz zimne posiekane masło i wyrabiamy na jednolitą masę. Ciasto schładzamy w lodówce ok. 30 min. Teraz robimy farsz do tarty. W garnku rozpuszczamy masło i dodajemy obraną i pokrojoną w piórka cebulę. Gdy cebula nam się zeszkli dodajemy(...)jajkami i doprawiamy solą, pieprzem i suszonym oregano. Wyciągamy ciasto z lodówki, wałkujemy i wykładamy nim formę. Nadmiar ciasta odkrawamy, a następnie nakłuwamy widelcem. Na ciasto nakładamy część kurczaka i dyni, wylewamy masę i układamy resztę kurczaka i dyni. Pomiędzy kawałkami kurczaka i dyni dajemy ser pleśniowy. Tarte wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy

Kuchenne Wariacje
Przepis na piernik świąteczny dojrzewający 144

zaparzoną kawą (razem z fusami) i zagotowujemy. Trzeba to robić bardzo ostrożnie, ponieważ po wlaniu kawy następuje ostra erupcja mikstury. Przygotowaną masę odstawiamy do ostygnięcia. Po ostygnięciu dodajemy pozostałe składniki (śmietana, jajka, soda, bakalie) oraz stopniowo podczas wyrabiania ciasta dosypujemy mąkę w takiej ilości, żeby w cieście, łyżka utrzymywała się przez chwilkę w pozycji pionowej. Całość dokładnie mieszamy, wylewamy(...)robot skończy pracę masę postawiamy do całkowitego wystudzenia. Do zimnej masy dajemy połowę mąki i pozostałe składniki (śmietana,jajka, soda, bakalie) Wyrabiamy ciasto - czas 4 minuty, opcja wyrabianie ciastMasę przelewamy do miski i stopniowo dodajemy pozostałą mąkę, w takiej ilości, żeby w cieście, łyżka utrzymywała się przez chwilkę w pozycji pionowej. Całość dokładnie mieszamy, wylewamy na blachę

Cztery Fajery
Przepis na piernik świąteczny dojrzewający 207

zaparzoną kawą (razem z fusami) i zagotowujemy. Trzeba to robić bardzo ostrożnie, ponieważ po wlaniu kawy następuje ostra erupcja mikstury. Przygotowaną masę odstawiamy do ostygnięcia. Po ostygnięciu dodajemy pozostałe składniki (śmietana, jajka, soda, bakalie) oraz stopniowo podczas wyrabiania ciasta dosypujemy mąkę w takiej ilości, żeby w cieście, łyżka utrzymywała się przez chwilkę w pozycji pionowej. Całość dokładnie mieszamy, wylewamy(...)robot skończy pracę masę postawiamy do całkowitego wystudzenia. Do zimnej masy dajemy połowę mąki i pozostałe składniki (śmietana,jajka, soda, bakalie) Wyrabiamy ciasto - czas 4 minuty, opcja wyrabianie ciastMasę przelewamy do miski i stopniowo dodajemy pozostałą mąkę, w takiej ilości, żeby w cieście, łyżka utrzymywała się przez chwilkę w pozycji pionowej. Całość dokładnie mieszamy, wylewamy na blachę

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Islandzkie bułki z marcepanem i wisniami 207

odstawić na 1 1/2 - 2 godziny w ciepłe miejsce aby podwoiło swoją objętość.  W międzyczasie przygotować nadzienie umieszczając w malakserze marcepan, jajko*, masło i zmiksować na jednolitą masęCiasto przełożyć na podsypany mąką blat, rozwałkować na prostokąt o wymiarach 45*35 cm i na nim rozsmarować masę marcepanową. Na masie marcepanowej rozsypać cukier i wiśnie. Następnie ciasto złożyć(...)trzy jak list. Złożone ciasto pokroić na 8 pasków. Każdy pasek rozkroić na pół, nie docinając go do końca. Każdą rozciętą część zwinąć dookoła własnej osi i uformować z nich bułki. Bułki umieścić na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, przykryć bawełnianą ściereczką i odstawić do kolejnego wyrastania na około 1/2-1 godziny. Piekarnik nagrzać na 190 stopni C. Bułki przed wstawienie

Ala piecze i gotuje
Ciasto bananowe 230

Zapraszam Was na pierwszy przepis w 2015 roku :) Zaczynamy na słodko!Kakaowe ciasto przykryte delikatną masą śmietankową z bananami, do tego pyszna polewa. Ktoś się skusi?:)ciasto:300 g mąki tortowej240 g cukru pudru10 łyżek oleju10 łyżek zimnej wody5 jajek1 łyżeczka proszku do pieczenia1/4 łyżeczki sody3 łyżki kakaodo nasączenia:100 ml mocnej kawymasa:500 ml schłodzonej śmietanki(...)ubijania dodajemy cukier puder).Dodajemy mascarpone i konfiturę i miksujemy na najmniejszych obrotach do połączenia.Banany kroimy w plasterki i zalewamy sokiem z cytryny.Dodajemy je do masy i delikatnie mieszamy.Masą pokrywamy ciasto i całość schładzamy co najmniej 2 godziny.Przygotowujemy polewę.Masło roztapiamy w garnuszku.Dodajemy cukier puder, mleko i kakao.Dokładnie mieszamy nie doprowadzając do zagotowania.Gdyby polewa się zważyła dodajemy

Mienta blog
Zielono mi czyli ciasto "Leśny mech" 5424

nawet nie chce spróbować . Tutaj jego smak jest zupełnie nie wyczuwalny ,  Składniki : Ciasto : 450 g mrożonego rozdrobnionego szpinaku 3 jajka 1 0 1/4  szklanki cukru 1 szklanka oleju 2 szklanki maki  ( w oryginale krupczatka , ja użyłam pszennej) 3 łyżeczki proszku do pieczenia Masa :  300 ml śmietany 30% 300g białego sera (homogenizowany lub sernikowy -wiaderkowy) 3 łyżki(...)upieczonego ciasta ściąć ok półcentymetrowy  wierzch i pokruszyć . Pozostałe ciasto przeciąć na pół . Na spodnią część wylać 3/4 masy śmietanowej ,posypać połową owoców , przykryć druga częścią ciasta . Wylać resztę masy  . Posypać  ciasto wcześniej przygotowanymi okruchami i pozostałymi owocami . Schłodzić aby masa się ścięła. Smacznego :)     Polecam

Malinowa Kawiarenka
Sernik krówkowy 151

ciasta. Masło rozpuszczamy, dodajemy pokruszone herbatniki i dokładnie mieszamy. Herbatnikami wyklejamy tortownicę. Twaróg, jajka, cukier, masę krówkową i mąkę dokładnie miksujemy (trochę masy krówkowej zostawiamy by posmarować nią gotowe ciasto). Masę przekładamy do formy. Pieczemy w temperaturze 130 stopni przez około 1 godzinę 15 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączamy, uchylamy drzwiczki i pozostawiamy sernik do wystudzenia. Sernik smarujemy pozostałą

Kocham Czekoladę
Tort rumuński 352

piekły. Zawinąć wszystkie razem i odstawić na 1-2 tygodnie. • Połowki orzechów zalać w słoiczku miodem i odstawić na ten sam czas co krążki ciasta. Masa orzechowa • Zagotować mleko i zalać orzechy, dodać cukier waniliowy i odstawić do wystygnięcia. • Żółtka wymieszać z cukrem, będzie dość gęsta masa. Ubijać na parze(...)dodawać na przemian po łyżce orzechów i kremu jajecznego. • Na koniec dodać śmietanę i zmiksować. Składanie tortu • Krążki ciasta rozłożyć na stole. Na każdym położyć taką samą ilość masy orzechowej, pozostawiając kilka łyżek na boki. • Masę rozsmarować na pierwszym blacie, położyć następny, rozsmarować, i tak do końca. • Resztą masy

To co kocham
Białkowe pierogi - bez glutenu 291

być zbyt cienkie, farsz należy nakładać oszczędnie, przy zbyt dużej ilości pierogi się rozpadną. Zwijać trzeba dużo delikatnej niż w przypadku standardowych pierogów, ale da się :) Do dzieła:) Składniki: Ciasto 100 g kaszy gryczanej 200 g ugotowanej na sypko czerwonej soczewicy 50 g mąki sojowej 50 g skrobi ziemniaczanej 3 łyżki oliwy mąka ziemniaczana do posypania stolnicy Farsz(...)łyżka oliwy Przygotowanie: Farsz Cebulę i czosnek posiekać, dusić na oliwie. Po kilku minutach dodać jarmuż. Dusić do miękkości Do malaksera przełożyć tofu i pozostałe składniki Zmiksować na grudkowata masę Ciasto Kaszę gryczaną ugotować, dodać soczewicę, zblendować na gładką masę i ostudzić Dodać mąkę, skrobię i oliwę, zagnieść ciasto - powinno łatwo formować się w kulkę i nie przyklejać do rąk

pyszne zdrowości
Murzynek 136

sodą. Wystudzoną masę kakaową miksujemy z mąką i żółtkami. Do masy partiami dodajemy ubite białka i mieszamy delikatnie łyżką. Formę na ciasto natłuszczamy i obsypujemy bułką tartą, wlewamy masę. Ciasto pieczemy około 60 minut w 180 stopniach (do suchego patyczka, u mnie 75 minut).   Polewa kakaowa: do rondelka wlewamy wodę, rondel wstawiamy na palnik o średniej mocy. Do wody

Smak mojej kuchni
Śliwka, orzech i marcepan 141

wyglądem i obietnicą boskiego smaku. Nie mogłam już dłużej się opierać. Zawędrowałam po śliwki do sadu, zebrałam, wypestkowałam, rozłupałam kilka włoskich orzechów i ucierałam. Marzyło mi się puszyste ucierane ciasto z wyraźną orzechową nutą, za to Wspaniały Mąż chciał kakaowe. Uszczęśliwiając nas oboje nadałam mojemu wypiekowi formę łaciatą orzechowo-kakaową. Na wierzchu ułożyłam piękne soczyste węgierki a w ich środek(...)puch, nie przerywając dodawałam po 1 żółtku, aż do otrzymania gładkiej puszystej masy. Następnie dodałam przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia.Ubitą pianę z białek delikatnie połączyłam z ciastem. Masę podzieliłam na 2 części do pierwszej dodałam kakao oraz 1 łyżkę mleka do drugiej  dodałam 100g podprażonych i zmielonych orzechów oraz pozostałą część mleka. Ciasto wykładałam do formy

Zapiski Młodej Żony

Proponowane wyszukiwania