ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:69/3191)

z serkiem i owocami -ciasto...torta con frutta 151

Składniki Ciasto: 250 g mąki pszennej 60 g masła 150 g cukru 2 jajka 230 g śmietany 12%-- u mnie jogurt typu greckiego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Nadzienie twarogowe: U mnie serek waniliowy z wiaderka ale podaje przepis jak w oryginale(...)tłustego twarogu 2 łyżki cukru 15 g cukru waniliowego 1 żółtko owoce ( maliny i borówka amerykańska) Wykonanie Wszystkie składniki w temperaturze pokojowej. Nadzienie twarogowe,wszystkie składniki miksujemy na jednolitą masę. ciasto: Masło cukier ucieramy na puszystą masę. Następnie dodać po jednym jajku nadal miksując .Dodać ekstrakt waniliowy i po 1 łyżce jogurtu typu greckiego. Teraz zmniejszyć obroty na niskie

mojej kuchni
z serkiem i owocami -ciasto...torta con frutta 130

Składniki Ciasto: 250 g mąki pszennej 60 g masła 150 g cukru 2 jajka 230 g śmietany 12%-- u mnie jogurt typu greckiego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Nadzienie twarogowe: U mnie serek waniliowy z wiaderka ale podaje przepis jak w oryginale(...)tłustego twarogu 2 łyżki cukru 15 g cukru waniliowego 1 żółtko owoce ( maliny i borówka amerykańska) Wykonanie Wszystkie składniki w temperaturze pokojowej. Nadzienie twarogowe,wszystkie składniki miksujemy na jednolitą masę. ciasto: Masło cukier ucieramy na puszystą masę. Następnie dodać po jednym jajku nadal miksując .Dodać ekstrakt waniliowy i po 1 łyżce jogurtu typu greckiego. Teraz zmniejszyć obroty na niskie

w mojej kuchni
Mazurki z malinami i białą czekoladą 113

się rozpuściła *** *** Dodajemy maliny, mieszamy. Mus studzimy i wkładamy na około 1 godzinę do lodówki aby zgęstniał *** *** W międzyczasie pieczemy mazurki: wszystkie składniki na ciasto zagniatamy razem na jednolitą masę *** *** Ciasto rozwałkowujemy partiami na grubość ok 0,5 cm *** *** Z rozwałkowanego ciasta wycinamy owalne kształty mazurków. Ja wcześniej wydrukowałam sobie kształt jaja *** *** Wycięte ciasto układamy na wyłożonej papierem blaszce, przyklejamy

Blog z Apetytem
Ekstra kruche faworki! 446

łyżki cukru pudru 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżka masła 1 łyżka spirytusu Dodatkowo: olej lub smalec do smażenia     *** Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy, aż powstanie jednolita masa *** *** Ciasto dzielimy na 4-5 części i każdą z nich bardzo cieniutko wałkujemy lekko podsypując mąką (ciasto które czeka na rozwałkowanie należy przykryć ściereczką aby nie wyschło). Rozwałkowane ciasto kroimy

Blog z Apetytem
Chlebki pita - najlepszy dodatek do hummusu 99

oznacza wodę o temperaturze około 35 - do 38 stopni Przygotowanie   Wariant dla tradycjonalistów W dużej misce wymieszać ze sobą wszystkie składniki. Dokładnie wyrobić ciasto na jednolitą, gładką, elastyczną masę (ciasto nie powinno przywierać do rąk, w razie potrzeby można podsypać mąką). Po wyrobieniu ciasto lekko posmarować oliwą i  pozostawić w ciepłym miejscu, w przykrytej ściereczką misce

Cztery Fajery
Sernik babuni 200

zagnieść na gładkie ciasto. Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce przez około 1 godzinę. Po tym czasie dno blaszki (23x35cm) wyłożyć papierem do pieczenia  i następnie wyłożyć ciasto. Masa serowa 1 kg twarogu śmietanowego 7 jajek 1 budyń śmietankowy 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 1,5 szklanki cukru 70 g roztopionego masła Ser skręcić przez maszynkę lub przecisnąć(...)stale ucierając. Wsypać budyń, mąkę ziemniaczaną i wlać roztopione masło. Wszystko razem zmiksować. Pianę z białek ubić na sztywno i połączyć z masą serową delikatnie mieszając . Gotową masę wlać na blaszkę z ciastem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 1h Ja piekłam 50 minut . Wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik do wystudzenia. Po wyjęciu

O kuchni z uczuciem
Kruche babeczki z serem i borówkami-mini serniczki-pyszne 242

połowy cytryny -cukier puder DODATKOWO -trochę mrożonych borówek Z podanych składników zagniatamy ciasto, wstawiamy je na 30 minut do lodówki. Następnie foremki smarujemy lekko tłuszczem i wyklejamy je ciastem. MASA SEROWA Ser mielimy. Masło w temp  pokojowej ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym oraz z żółtkami (białka odkładamy do piany) Do powstałej masy dodajemy stopniowo zmielony ser. Wszystko ucieramy(...)jeśli masa jest bardzo gęsta-często zależy to od sera, to dodajemy trochę mleka).Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy serowej. Całość delikatnie mieszamy. Masą serową zapełniamy foremki wyłożone ciastem, można to zrobić np rękawem cukierniczym-wtedy babeczki ładnie wyglądają.  Na górę każdej babeczki dajemy kilka borówek. Babeczki pieczemy około 30 minut w temp 180 stopni

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Pierniczki do Kalendarza Adwentowego (Biscotti natalizi per Calendario dell'Avvento) 188

noce moscata un pizzico di chiodi di garofano PRZYGOTOWANIE Miękkie masło pokrojone w kostkę miksujemy z mąką, cukrem pudrem, sodą, przyprawami, miodem i jajkiem. Ciasto dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę. Ciasto rozwałkowujemy na oprószonej mąką stolnicy na grubość ok. pół centymetra. Wycinamy foremkami swoje ulubione kształty ciasteczek. Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy w piekarniku nagrzanym

La grande e la piccola cuoca
Focaccia z cebulą i czosnkiem 180

ciepłej wody. Wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Na stolnicę wysypać pozostałą mąkę, zrobić dołek. Do dołka wlać pozostałą ciepłą wodę, wyrośnięte drożdże, oliwę. Wyrobić ciasto drożdżowe na gładką sprężystą masę. Ciasto przykryć i odstawić do wyrośnięcia. Blaszkę wysmarować oliwą i rozłożyć ciasto na całej blaszce. Czubki palców wysmarować oliwą i wdusić palce w ciasto. Górę ciasta delikatnie skropić oliwą

Kuchnia Pokoleń
Chlebki pita - najlepszy dodatek do hummusu 170

woda " oznacza wodę o temperaturze około 35 - do 38 stopni Przygotowanie Wariant dla tradycjonalistów W dużej misce wymieszać ze sobą wszystkie składniki. Dokładnie wyrobić ciasto na jednolitą, gładką, elastyczną masę (ciasto nie powinno przywierać do rąk, w razie potrzeby można podsypać mąką). Po wyrobieniu ciasto lekko posmarować oliwą i  pozostawić w ciepłym miejscu, w przykrytej ściereczką misce

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Ciasto kakaowo-śmietankowe. Oszukany sernik 168

Ciasto kakaowo-śmietankowe. Oszukany sernik podobnie jak śnieżnobiały styropian , jest przygotowany na śmietanie, która doskonale zastępuje ser. Dzisiaj pokażę Wam jak przygotować to pyszne ciasto, które wyglądem przypomina sernik królewski . Masa śmietanowa została zamknięta pomiędzy dwoma warstwami pysznego kakaowego ciasta. Jednak to ciasto jest dużo lżejsze i mniej kaloryczne od tradycyjnego sernika. Jak ktoś nie piecze często serników to może(...)oraz mąką ziemniaczaną. Białka ubijamy ze szczyptą soli, stopniowo dodajemy cukier i ubijamy na sztywno. Ubite białka mieszamy z masą śmietankową. Wszystko delikatnie łączymy za pomocą łyżki. Przekładamy masę na kakaowe ciasto. Na powierzchnię masy śmietankowej ścieramy drugą część ciasta kakaowego. Pieczemy Ciasto kakaowo-śmietankowe w temperaturze ok.160 stopni C ok. 50 minut. Po wyjęciu z piekarnika studzimy na kratce

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tarta Tatin z gruszkami 177

szczypta soli 1 jajko Dodatkowo: 1 kg twardych gruszek 1 łyżka soku z cytryny 50ml wody 100g cukru 40g masła Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto kruche zagniatamy na jednolitą masę. Ciasto zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki na 30 min. W czasie kiedy ciasto chłodzi się w lodówce przygotowujemy gruszki. Obieramy je, kroimy w ósemki i wycinamy gniazda

Smakowity Blog Kulinarny
Biszkoptowe ciasto z porzeczkami 181

miksuję z cukrem, u mnie to trwało około 5-7minut. Dodaję rozpuszczone i ostudzone masło , i miksuję dalej. Następnie dodaję resztę składników na ciasto i miksuję na gładką masę. Ciasto przelewam do blachy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą. Na wierzchu rozsypuję wymieszane porzeczki. Tak przygotowane ciasto wkładam do nagrzanego piekarnika. Temperatura piekarnika: 180 °C Czas pieczenia: około

Kuchnia co dnia
Mleczna kanapka 184

cytrynowej 1 szklanka wody Wykonanie : Gotuję wodę, kakao, margarynę i cukier. Studzę, dodaję żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Białka ubijam na pianę, delikatnie mieszam z masą czekoladową. Ciasto przekładam na blachę o wym. 26x38 cm i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180'C na 30-35 min, do suchego patyczka. Wyjmuję, studzę i kroję wzdłuż na dwie(...)szklance gorącej wody, mieszam do rozpuszczenia żelatyny. Dodaję cukier i ponownie mieszam. Kremówkę ubijam na sztywno i po łyżce dolewam tężejącą galaretkę, cały czas ucierając. Na spód ciasta wykładam masę śmietankową, przykrywam drugim kawałkiem ciasta i schładzam. Schłodzone można polać polewą

Ciasteczkowy Potwór
Chleb pita 196

temperatury 45 - 50 stopni   wodę z mlekiem i olejem, a następnie dodać do wymieszanej z drożdżami i pozostałymi składnikami mąki. Dokładnie wyrobić ciasto na jednolitą, gładką, elastyczną masę (ciasto nie powinno przywierać do rąk, w razie potrzeby można podsypać mąką). Po wyrobieniu ciasto pozostawić w ciepłym miejscu, w przykrytej ściereczką misce na ok. 1,5 - 2 godziny - powinno podwoić

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Proponowane wyszukiwania