Krokiety z kapustą i grzybami z puree z pieczonych buraków
Krokiety z kapustą i grzybami z puree z pieczonych buraków
Tym razem mamy dla Was propozycję krokietów z kapustą i grzybami. Dobrym dodatkiem do krokietów jest barszcz czerwony do popicia lub jak nasza propozycja puree z pieczonych buraków. Składniki na naleśniki: - 230 g mąki - 230 ml mleka - 2 jajka - 180 ml wody mineralnej gazowanej - szczypta soli - 2 łyżki oleju Składniki na farsz: - 2 cebule - 2 łyżki masła - 500 g pieczarek - 500 g białej kapusty - pieprz, sól Dodatkowo bułka tarta i olej do smażenia. Wychodzi 8-10 porcji. W pierwszej kolejności przygotowujemy far... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchenne Wariacje
Autor
Kuchenne Wariacje
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
naleśniki, krokiety, kapustą, naleśnik, tarta, pieczarki, ciasto, buraki, bułki, grzyby, ciasto naleśnikowe, ciasto z masa, ciasta z masa, pieczone buraki, pieczony burak, barszcz czerwony, barszcz, puree, burak, ciasto na naleśniki, krokiety z pieczarkami, ciasto z bezami, czerwona kapusta, naleśniki z pieczarkami, jajka z farszem, pieczarki w cieście, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, drugie danie
Inne przepisy z Kuchenne Wariacje
Dodaj komentarz