zalać zimną wodą (w małym rondelku), odstawić do napęcznienia, a następnie ciągle mieszając podgrzać, aż się rozpuści (nie dopuszczając do zagotowania!). 3. Śmietankę ubić na sztywno, dodając pod koniec śmietan-fix. 2-3 łyżki ubitej śmietanki wymieszać z przestygniętą żelatyną, dodać do reszty ubitej śmietanki i zmiksować. Dodać cukier i ponownie szybko zmiksować. 4. Połowę ubitej śmietanki odłożyć (będzie(...)Połowa masy krówkowej 3. Herbatniki 4. Połowa jabłek 5. Połowa masy śmietankowo-krówkowej 6. Herbatniki 7. Połowa jabłek 8. Połowa masy śmietankowo-krówkowej 9. Herbatniki 10. Odłożona bita śmietana Można ozdobić startą czekoladą lub tak jak ja płatkami migdałowymi. Inspiracja: W kuchennym oknie
Kto ugości moich gości?każego w dniu jego urodzin w moim domu być musi. Taki przygotowałam dla mojego męża w dniu jego urodzin. Pyszny torcik nasączony aromatyczną herbatą ze sklepu RICHMONT , przełożony bitą śmietaną i mascarpone, palce lizać! Składniki: na biszkopt: 6 jajek 15 łyżek mąki 15 łyżek cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia na drugi biszkopt: 6 jajek 15 łyżek mąki(...)mascarpone 350 g do nasączenia biszkoptu: 2 filiżanki hernaty rasberry pear Richmont 2 kieliszki czystej wódki 2 kremy tortowe: smietankowy i czekoladowy do ozdobienia lub możemy ozdobić również dobrze bitą smietaną z mascarpone, przepis jak na masę truskawki, kiwi Wykonanie: 1 biszkopt: Oddzielamy żóltka od białek, białka ubijamy na sztywno, dalej miksując dodajemy pojedyńczo żóltka, miksujemy, dosypujemy stopniowo cukier, następnie
Z Majeczką w kuchniokoło 200 g Maliny rozmrażamy w mikrofalówce ,rozgniatamy łyżeczką na gładki sos,jeśli ma za mało płynu można dodać kilka łyżek czerwonego wina. W pucharkach układamy warstwami: truskawki bita śmietana malinowy sos pokruszona beza i całość powtarzamy jeszcze
Ladylaura.bułce tartej.Smażyć na rozgrzanym oleju 6-8 minut do zrumienieniacebulkę obrać,drobno pokroić,zeszklić na patelni,dołożyć pokrojone pieczarki i dusić razem,aż do wyparowania wody,następnie wlać śmietanę kremówkę i podgrzewać do zgęstnienia sosu (kilka minut)kotleciki z dorsza podawać z sosem pieczarkowym i puree ziemniaczanym(...)ŻYCZĘ SMACZNEGO!Uwagi:w wersji szwedzkiej kotleciki podaje się koniecznie w towarzystwie żurawiny.W światecznym wydaniu żurawina występuje z bitą śmietaną.200 ml śmietanki kremówki ubić na sztywno i delikatnie wmieszać konfiturę żurawiną ze słoiczka.Podawać schłodzoną
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Formę wyłoży papierem do pieczenia, na nim ułożyć warstwę krakersów, następnie masę budyniową, znów krakersy, na nie karmel z mleka z puszki i znów krakersy i na wierzchu bita śmietana i posypa ć j ą płatkami migdałowymi
Pasja Smakudodać cukier i zagotować mieszając. Żółtka ubić w osobnej misce i nadal ubijając, stopniowo dodawać gorące mleko z rozpuszczonym cukrem. Ubitą masę zostawić do ostudzenia. Połączyć masę żółtkową z bitą śmietaną, wymieszać delikatnie i połowę przełożyć do osobnej miski. Do jednej z mas dodać jagody i zmiksować (użyłam w tym celu miksera, a nie blendera, bo chciałam mieć w lodach
Passions hobbies lifePrzepis na ciasto, czy raczej deser na zimno, składający się z warstwy jabłkowej i bitej śmietany. Proste i efektowne. Składniki: Warstwa jabłkowa: 5 jabłek 3 galaretki agrestowe łyżka soku z cytryny Warstwa śmietanowa: 650ml śmietany kremówki 200ml jogurtu greckiego 80g cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny 125ml wody szczypta soli Ponadto: ok 200 g herbatników tabliczka czekolady mlecznej Przygotowanie Galaretki rozpuszczamy
e-PrzepisyKulinarnerzadkie, dosypujemy mąki. Ciasto wylewamy na rozgrzaną gofrownicę, czy to elektryczną, czy tę jak patelnia, której używa się na kuchence. Smażymy do zrumienienia i pożeramy z smakiem z dodatkiem bitej śmietany, dżemu, miodu
Kuchenna KontrrewolucyaDodać resztę cukru i jeszcze chwilę ubijać. Pianę delikatnie wymieszać z musem. Deser przełożyć do salaterek lub pucharków, schłodzić ok. 2-3 godziny w lodówce. Przed podaniem udekorować pozostałą bitą śmietaną i kruszonką orzechową. Smacznego
Pełny talerzWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszne, orzeźwiające ciasto na biszkopcie z czerwoną porzeczką, masą z bitej śmietany i mascarpone. To jest mój autorski przepis na ciasto, mam nadzieję że wam posmakuje Post Ciasto na biszkopcie z czerwoną porzeczką pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujejest proste, w miarę szybkie w wykonaniu i pyszne. W dodatku ciasto jest bez mąki, prawie sama czekolada, wiec to idealna propozycja dla jej miłośników. Ciasto pysznie uzupełnia bita śmietana. Ciasto po wyjęciu z piekarnika powinno trochę opaść i w to zagłębienie kładziemy śmietanę. Przepis z książki Nigelli Lawson "Nigella gryzie". Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikciasta z dodatkiem wiórków kokosowych: Sernik królewski Styropian (ciasto) Czekoladowy styropian Ciasto kokosowo-truskawkowe z jogurtową pianką Mini Bounty w gorzkiej czekoladzie (mini bounty zartbitter) Ciasto kokosowo-truskawkowe z bitą śmietaną Ciasto kokosowo-truskawkowe A dzisiaj Wam polecam przepis na Ciasto kokosowe z pianką i owocami. Składniki na ciasto: 250 g wiórków kokosowych, 3 jajka 100 g masła, 5 łyżek
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPyszne i efektowne ciasto. Kolorowe biszkopty przełożone masą wiśniową i masą z bitej śmietany i serków homogenizowanych, udekorowane czerwonymi porzeczkami. Składniki: Biszkopt biały: 4 jajka 50 g mąki ziemniaczanej 150 g mąki pszennej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka octu pół szklanki cukru Biszkopt brązowy: 2 jajka 25 g mąki ziemniaczanej 75 g mąki pszennej płaska łyżeczka proszku
e-PrzepisyKulinarnesię połączyły. Przelać do plastikowego pojemnika i wstawić do zamrażalnika. Co godzinę wyjmować i ponownie miksować. Czynność powtórzyć 5-6 razy, do uzyskania gładkiej konsystencji. Podawać z owocami lub bitą śmietaną
W poszukiwaniu inspiracji