wystudzenia. Opłukać dokładnie owoce na sicie i zostawić do odsączenia. Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Jogurt grecki utrzeć z cukrem pudrem. Cały czas ucierając najpierw dodać porcjami bitą śmietanę, a następnie wlać cienkim strumieniem wystudzoną galaretkę. Dodać osączone owoce i delikatnie wymieszać. Upieczony wcześniej biszkopt pozbawić papieru i włożyć spowrotem do tortownicy. Bok tortownicy posmarować od wewnątrz
Świat Ciastazaczęłam o słodyczach to oczywiście będzie coś słodkiego. miałam masę kajmakową i śmietanę 30 % i musiałam je wykorzystać, wybór padł na to ciasto. Wspaniałe ciasto z lekko wyczuwalnym miodem, bitą śmietaną i orzechami zatopionymi w karmelu, to jest dokładnie to o co chodziło :-) Składniki na dużą blachę ciasta: 500 g mąki pszennej ½ szklanki cukru pudru 150 g miodu
Na słodko lub wytrawniepodłużnych biszkoptów 100 g drobno startej czekolady mlecznej 2 łyżeczki kakao Śmietanę, mascarpone i cukier puder umieszczamy w misie miksera. Ubijamy do otrzymania sztywnego, puszystego kremu, o konsystencji bitej śmietany. Z dwóch czubatych łyżeczek kawy rozpuszczalnej lub mielonej zaparzamy 500 ml kawy. Biszkopty moczymy w kawie. Pierwszą warstwę biszkoptów układamy w naczyniu. Przykrywamy połową kremu. Posypujemy połową startej mlecznej czekolady
Made By Mom And Sonkremową (zupa nadal powinna być dość płynna, ale lekko gęsta). Dodajemy śmietanę, koniak oraz krabiki (jeśli mamy) i lekko podgrzewamy. Gotową zupę przelewamy do bulionówek, proponuję podawać z kleksem bitej śmietany posypaną dużą ilością świeżego koperku. Smacznego
Szybko Tanio Smaczniewykładam na przestudzony sernik. Wyrównuję. Odstawiam do stężenia. 4. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno z cukrem pudrem. Przekładam do rękawa cukierniczego. Przygotowane ciasto kroję na porcje i dekoruję bitą śmietaną oraz kawałkami truskawek
Tradycyjna kuchnia Kasiśmietanę kremówkę. Mieszamy czekoladę z masą jajeczną, a następnie delikatnie dodajemy śmietanę i wszystko razem delikatnie mieszamy. Napełniamy pucharki masą i wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny. Dekorujemy bitą śmietaną. Smacznego
Gotowanie, czyli hobby dla każdegookoło 20 minut. Wystudzić. Kremówkę ubić z cukrem pudrem i śmietan fixem na sztywno. Przełożyć do szprycy i wycisnąć na babeczki. Wafelek i orzechy posiekać i posypać po bitej śmietanie. Czekoladę i mleko rozpuścić nad parą i polać babeczki
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaRolada jagodowa... Słodki, puszsty mus jagodowy. Słodka śmietana. Całe jagody. Całość otoczona puszytym, biszkoptowym ciastem. Oprószona cukrem pudrem z kakao. Pycha! Składniki: 4 jaja; 100 g
Gospodyni Miejskaśmietanę, drobno posiekaj miętę. Do tężejącej galaretki dodaj twaróg, 3/4 ubitej śmietany i miętę. Całość dokładnie wymieszaj i wyłóż na biszkoptowy spód, odstaw do schłodzenia. Przed podaniem udekoruj pozostałą bitą śmietaną, paluszkami ptysiowymi(opcjonalnie), listkami mięty i owocami
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałazimne miejsce do stężenia. Zimną kremówkę ubić na sztywno dodać śmietan fix i cukier puder.Ponownie zmiksować do połączenia się składników. Do kieliszków wkładamy na przemian tężejącą galaretkę i bitą śmietanę.Deser odkładamy do lodówki na tak długo aż galaretka całkowicie się zetnie.Przed podaniem na górze deser posypujemy granolą orzechową
Ala piecze i gotujetzw.suchego patyczka. Dodatkowo: 400ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru Śmietanę umieścić w misie miksera i ubijać pod koniec ubijania dodać cuker. Po upieczeniu ciasto wystudzić i udekorować bitą śmietaną i polać adwokatem. Smacznego
Zabawa smakiemoddzielnych miseczkach po 150 g każdej czekolady. Połączyć kolejno każdą ze śmietaną. Nakładać kolejno warstwami do pucharków , kielichów itp. najlepiej z przezroczystego szkła aby nacieszyć również oczy ;) Udekorować odłożona bitą śmietaną i startą pozostałą gorzką czekoladą. Smacznego :) Polecam
Malinowa Kawiarenkażółtek* 5 płaskich łyżek cukru trzcinowego (brązowego) 500g mascarpone 250g śmietany kremówki (30-36%) 400g podłużnych biszkoptów 0,5l gorącej, mocnej kawy 50ml amaretto kakao Kremówkę ubijamy na sztywną bitą śmietanę, odstawiamy do lodówki. Żółtka ubijamy z cukrem na gęstą, białą masę – tak długo, aż cały cukier się rozpuści. Dodajemy mascarpone i miksujemy kilka minut, aż oba składniki dokładnie się
Gotowanie i blogowaniedłużej. Bezę odkładamy do wystudzenia a w tym czasie ubijamy śmietanę do czasu aż będzie sztywna. Pod koniec ubijania dodajemy cukier i ubijamy aż się rozpuści. Wystudzoną bezę przekładamy bitą śmietaną i konfiturą. Na wierzchu dekorujemy także śmietaną, konfiturą i małymi bezami ( o ile wszystkich nie zjedliśmy ;-) ) A to przed pieczeniem. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.