Krem: 1 litr śmietany 36% 2 śmietan fixy twaróg delikatny naturalny 350 g. -użyłam President ok. 2 szkl. cukru pudru- można dodać mniej 250 gram borówek 350 gram malin(...)Bitą śmietanę ( schłodzoną) przelewamy do miski i ubijamy chwilę samą tak, aby zwiększyła objętość. Następnie dodajemy cukier puder wymieszany ze śmietan fixem– ubijamy aż będzie sztywna. Spody bezowe najlepiej przygotować wcześniej bo muszą być wystudzone do przekładania śmietaną. Jak będą zimne to kolejno nakładamy masę śmietanową, borówki. Przykrywamy tort drugim spodem (spód drugi przed przykryciem smarujemy cienko od spodu
Kubki smakuubijania śmietany Dodatkowo 1 galaretka truskawkowa. smażone jabłka czarna i biała polewa do ciast WYKONANIE Najlepiej wcześniej przed pieczenie przygotować galaretki. Dwie pójdą do bitej śmietany. Rozpuszczamy je w połowie wody podanej na opakowaniu i odstawiamy w chłodne miejsce sprawdzamy by całkiem nie zastygła powinna być lekko ścinająca się. Jedna galaretka pójdzie do środka rolady. Rozpuszczamy
W kuchennym oknie Ewyprzestudzenia. 2. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno razem z cukrem pudrem. 3. Ciastka oreo kruszę i wsypuję na dno pucharków. Następnie naprzemiennie nakładam porcję musu owocowego i bitej śmietany (aż do wyczerpania składników). Wierzch deseru dekoruję ciastkami oreo i czekoladową posypką
Tradycyjna kuchnia Kasipotrzeba nam: 2 małe śmietany 36% ( lub 30%) 1 tabliczka gorzkiej czekolady 50 ml whisky 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka masła Pierwszy to Creme patissiere z dodatkiem bitej śmietany, tak więc odkładamy do osobnej miseczki 2-3 łyżki śmietanki całą resztę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. Ubitą śmietankę dodajemy do połowy zastygniętego kremu, mieszamy delikatnie rózgą
Kuba Gotujeśmietaną pamiętając aby najpierw trochę śmietany zahartować czekoladą (inaczej się zważy) Gotowy mus przekładamy do miseczek, dostawiamy na kilak minut do lodówki, aby lekko stężał. Na musie czekoladowym układamy bitą śmietanę, której część wcześniej odłożyliśmy, a całość posypujemy startą drobno czekoladą oraz skórką pomarańczową
Bon appetit mon amiePuszysty biszkopt, kwaskowaty krem na bazie bitej śmietany z mascarpone i Lemom Curd, a to wszystko zawinięte w smakowitą roladę, obsypaną dookoła startą, białą czekoladą. Rolada nie jest trudna w przygotowaniu, a na pewno bardzo efektowna. Najważniejszy jest biszkopt. Musi być puszysty i odpowiednio upieczony, dzięki czemu podczas zwijania w roladę nie popęka. Składniki: (na blaszkę o wymiarach 40x25
Nastoletnie Wypiekaniewiaderka Piątnica) schłodzonego 400 ml śmietany 30% schłodzonej 50 gr cukru pudru około 1 kg umytych i osuszonych truskawek W misie miksera umieścić ser i cukier puder, końcówkami do bitej śmietany, zmiksować ser przez 2 minuty (po to by lekko go napowietrzyć). W drugiej misie umieścić śmietanę, ubić na sztywny krem. Do sera dodać połowę śmietany, wymieszać, dodać resztę śmietany
moj przepis naczasie przygotować dekoracje Śmietanę mocno schłodzoną ubić na sztywno z cukrem pudrem, Miskę obrócić do góry dnem na paterę i ciasto bardzo łatwo się wysunie. Całość obłożyć bitą śmietaną i posypać wiórkami kokosowymi. Schłodzić w lodówce. ciasto rafaello wyłożenie miski ciastem rafaello
O kuchni z uczuciemŚmietan-fixami. Połowę ubitej śmietany rozsmarowujemy na wystudzonych jabłkach, a z reszty przy pomocy szprycy z końcówką wyciętą w kształcie dużej gwiazdy robimy dekoracyjne rozetki. Na rozetkach z bitej śmietany wykonujemy esy-floresy z ajerkoniaku. Odstawiamy na chwilę do lodówki, by śmietana się usztywniła a ajerkoniak troszkę stężał
In my kitchenśmietana się nie zważyła. Ubitą śmietanę przechowywać w lodówce do czasu podania pavlovej. Truskawki umyć odszypułkować i przekroić na połówki. Borówki umyć i wysuszyć. Przed podaniem, na bezę wyłożyć bitą śmietanę i owoce i od razu podawać. Beza pod ciężarem śmietany i owoców będzie powoli się zapadać. Smacznego
CookYourselfsztywno z cukrem pudrem i śmietan-fixem (odłożyć dwie łyżki do dekoracji). Dodać mascarpone i przestudzoną, płynną czekoladę, całość dokładnie wymieszać, przy użyciu miksera. Krem przełożyć do pucharków, udekorować bitą śmietaną i posypać ziarnami granatu. Podawać schłodzone
Kuchnia w opałachDelikatny biszkopt nasączony aromatyczną herbatą w połączeniu z bitą śmietaną to duet idealny. Jeśli dorzucimy do tego nieco świeżych truskawek i całość oprószymy czekoladą to mamy zestawienie wyśmienite w smaku, a i wygląd niczego sobie. Polecamy szczególnie w te upalne dni, kiedy mamy ochotę na coś słodkiego, a zarazem lekkiego. Ilość porcji: 15 (blacha 24 x 35) Składniki: Na ciemny
Kolizje Smakównależy zostawić 1/4 ubitej śmietany do posmarowania rolady). Posypać malinami,ponownie zwinąć. Zwiniętą roladę położyć na talerz w taki sposób, żeby koniec zwinięcia znajdował się na spodzie. Posmarować pozostałą bitą śmietaną. Udekorować. Zostawić na 4 godziny w lodówce
Darcia w kuchniśmietany kremowej 30% 1 puszka liczi 1 łyżka soku z limonki 3/4 szklanki cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny Dekoracja: wiórki kokosowe białe plasterki świeżej limonki bita śmietana owoce liczi ażurki z deserowej czekolady liście świeżej mięty Sposób przygotowania: Spód: Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody, odstawić do lekkiego stężenia. Wafelki pokruszyć, tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć
Wanilia i Kardamonmiski wlewamy schłodzoną śmietanę kremówkę i ubijamy ją na sztywno pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Upieczone i wystudzone eklerki przekrawamy wzdłuż na pół, dolną część ciastka napełniamy bitą śmietaną na wierzchu układamy maliny i przykrywamy drugą częścią ciastka
Smakowite Dania