kolejny deser w słoiczku! Tym razem zapraszam Was na przepyszny mus czekoladowy – idealnie puszysty, a zarazem kremowy, delikatny i intensywnie czekoladowy. W połączeniu z bitą śmietaną i kolorowymi cukiereczkami tworzy fantastyczny deser , którym zachwycą się zarówno dzieci jak i dorośli. Taki mus czekoladowy jest świetnym pomysłem, do popołudniowej kawki albo jako deser na romantyczną randkę. Koniecznie wypróbujcie! SKŁADNIKI
Ostra na Słodkowanilii. odczekać ok. 2-3 minuty, wymieszać energicznie, aż utworzy się gęsta, świecąca masa. ganache wylać na schłodzone ciasto, dokładnie rozprowadzić (również na bokach). pysznie smakuje z kleksem bitej śmietany
w mojej kuchniolej, proszek do pieczenia i mąkę. Rozgrzewamy (średnia temperatura) patelnie z odrobiną oliwy z oliwek (lub oleju). Kładziemy łyżką nasze ciasto. Pieczemy małe placuszki z obu stron. Podajemy z bitą śmietaną i truskawkami. Można również podać je z innymi dodatkami lub np. tylko posypane cukrem pudrem. Smacznego
Słodkie okruszkimojprzepisna.pl | Delikatny tort musowy Przepyszny, mało słodki, wręcz prawie wytrawny tort zrobiony głównie na bazie gorzkiej i białej czekolady oraz bitej śmietany. Spód pieczony jest bez dodatku mąki, więc ciasto może być dla osób na diecie bezglutenowej. Tort jest bardzo lubiany w mojej rodzinie, szczególnie brat i bratowa za nim przepadają i proszą abym go przygotowywała na specjalne okazje. Tort
moj przepis nadnie szklanek po 3 - 4 sztuki, możesz je przekroić na połowę wtedy ułatwi to ładniejsze ułożenie. Borówki zblenduj z miodem na gładką masę i połącz z serkiem mascarpone oraz bitą śmietaną. Masę dokładnie wymieszaj u ułóż w równych porcjach do szklanek. Deser udekoruj świeżą borówką i ciasteczkiem :) Desery możesz jeść od razu albo przechowuj w lodówce Smacznego
Niezły Młynekpłycie, całość podgrzewamy. Jaja ucieramy z cukrem na jednorodna masę w kąpieli wodnej, uważając, aby nie doszło do ścięcia jajek. Następnie cały czas mieszając do utartych jaj stopniowo dokładamy bitą śmietanę. Nadal podgrzewając ucieramy masę do momentu, aż całość zgęstnieje, wyłączamy płytę i odstawiamy misę w chłodne miejsce. W czasie schładzania masę kilkukrotnie mieszamy, a następnie wkładamy na godzinę
Miód i pieprzskładniki się tylko połączą. Tak przygotowaną masę wlewamy do foremek na muffinki wyłożonych papilotkami i pieczemy 20 minut w 180ºC. Wystudzone można zostawić tak jak są, albo udekorować bitą śmietaną
Cakes By Kejtpłycie, całość podgrzewamy. Jaja ucieramy z cukrem na jednorodna masę w kąpieli wodnej, uważając aby nie doszło do ich ścięcia. Następnie cały czas mieszając do utartych jaj stopniowo dokładamy bitą śmietanę. Nadal podgrzewając ucieramy masę do momentu aż całość zgęstnieje, wtedy wyłączamy płytę i odstawiamy misę w chłodne miejsce. Połowę jagód wkładamy do garnka, zasypujemy resztą cukru i gotujemy
Miód i pieprzdodać mokre. Ciasto ponakładać do foremek a następnie w środek każdej dać truskawkę i borówki, upiec w temperaturze 200 st. 30 min. Gdy muffinki się upieką i wystudzą udekorować bitą śmietaną
harrisajeszcze nie odczuwam... Za oknem zimno, ponuro i często deszczowo. Jest na to sposób--> gorąca czekolada ;) Domowa, podana na gorąco tuż po przyrządzeniu i uwieńczona keksem bitej śmietany to marzenie niejednego łasucha. Lubicie? Jeśli tak, to koniecznie zróbcie ją sami w swoim domu! Składniki : (na 2 porcje) Gorąca czekolada: 200 ml śmietanki kremówki
Nastoletnie WypiekaniePolecam eklerki - idealne na właśnie trwający karnawał. Ekler to podłużne ciastko z parzonego ciasta, po upieczeniu przekrojone na pół i wypełnione kremem lub bitą śmietaną. Po raz pierwszy zmierzyłam się z ciastem parzonym i sama nie wiem czemu nigdy wcześniej nawet nie próbowałam. Pewnie dostojnie puszące się ptysie w cukierniach sugerowły, że to prawdziwy cukierniczy majstersztik. A to jedno
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!wkładamy do lodówki. Gdy masa stężeje wylewamy na wierzch lekko tężejącą galaretkę z drugiego pojemnika. Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin aż galaretka stężeje. Wszystko można ozdobić bitą śmietaną. Smacznego
ciastkarnia na kruchym spodziebardzo szybkie. Oto one: Składniki: (na ok. 14 gofrów kwadratowych) - 2 szklanki mąki pszennej - 2 szklanki mleka - łyżeczka proszku do pieczenia - 2 jajka - 4 łyżki śmietany - 1 opakowanie cukru waniliowego - 5 ml olejku śmietankowego - 1/3 szklanki oleju - 4 łyżki cukru Sposób przygotowania: 1. Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę tak by nie było grudek(...)Rozgrzewamy gofrownicę i małą chochelką wlewamy masę. Smażymy do momentu gdy ciasto się troszeczkę zarumieni. 2. Gofry gotowe, więc teraz możemy położyć na nie dżem, miód, czekoladę, bitą śmietanę lub po prostu posypać cukrem pudrem. A dziś muzyczka, która powstała z wymieszania dwóch wspaniałych gatunków muzycznych Folk i Elektroniczna: Crystal Fighters No Man Pozdrowionka Michał
Gotuj Z Muzyką