bita śmietana - 3939 przepisów (strona:99/263)

Piernikowa WZetka z ptasią polewą. 157

Tesco, pięknie pachnie :) potrzebujemy filiżankę takiej herbaty, aby nasączyć biszkopt. Biszkopt przecinamy na pół i nasączamy zimną herbatą, jeden i drugi blat, od strony masy. Biszkopty następnie przekładamy bitą śmietaną i wkładamy do lodówki. Polewa: - 75 ml śmietanki kremówki - 10 kostek ptasiego mleczka, u mnie waniliowe Śmietankę podgrzewamy w rondelku do momentu wrzenia i ściągamy z ognia, natychmiast wrzucamy posiekane

MamaOskarka
Red velvet cake 126

łyżki cukru pudru, cały czas miksując. Do drugiej miski włożyć obydwa rodzaje sera i zmiksować na małych obrotach przez około pół minuty, do połączenia się serków. Połączyć serki z bitą śmietaną. Do przełożenia tortu, trzymać w lodówce. Masę podzielić na 3 części - 2 większe i jedną mniejszą i przełożyć ciasto. Górę i boki posmarować mniejszą część. Ciasto, które zostało

CookYourself
Banoffee Pie 2182

dorwałam w sklepie ciastka Digestive od razu zapasła decyzja, że zrobię banoffee. Pyszny deser bananowy z karmelem i bitą śmietaną. Ogromną zaletą tego ciasta jest to, że nie wymaga ono pieczenia. Wykonanie jest niezwykle proste, ale uwaga znika z talerza z prędkością światła

Ditecz
Tort Legia Warszawa – Tort z białą czekoladą i frużeliną truskawkową – Instrukcja Krok po kroku 227

minuty, następnie dokładnie wymieszać na gładką masę, ostudzić do temperatury pokojowej, następnie schować do lodówki na minimum 12 godzin. Po tym czasie masę ubić na sztywno końcówkami do ubijania bitej śmietany. Uwaga, nie można ubijać zbyt długa bo masa bardzo łatwo się warzy. Ja trzymam ubitą masę przez godzinę w lodówce, jeżeli stężeje, to nic z nią nie robię, jeżeli

moj przepis na
torcik kiwi 166

zmiksować. Na blat biszkoptowy wyłożyć połowę pianki, wstawić na kilka minut do lodówki, następnie wyłożyć warstwę dżemu i resztę pianki. Przykryć całość drugą częścią biszkopta, posmarować odłożoną bita śmietaną. Przed podaniem tortu kiwi obrać, pokroić w plasterki i ułożyć na wierzchu ciasta

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Urodzinowy torcik 113

zimną herbatą. Na pierwszą warstwę ciasta wyłożyć pół słoika dżemu z czarnej porzeczki, następnie masę serową. Przykryć drugim plackiem, delikatnie nasączyć zimna herbatą.Wierzch i boki ciasta  posmarować bitą śmietaną ( niewielką ilość pozostawić do udekorowania brzegów torcika ). Schłodzić.  Opłatek tortowy dociąć do wymiarów ciasta. Położyć na tort lekko dociskając na całej powierzchni, tak aby nie pozostały pęcherzyki powietrza

Darcia w kuchni
Tort bezowy z wiśniami, malinami, czarną porzeczką i truskawkami. Kaloryczna bomba. 228

przestygniętych owoców. Część zostawić na wierzch. Całą masę włożyć do lodówki na ok godzinę. NA ostygniętą bezę nałożyć mascarpone. Następnie owoce, które będą miały formę lekkiej galaretki.  Udekorować bitą śmietaną :) Zjeść ze smakiem ! ! ! Jak na pierwszy raz wyszedł całkiem smacznie czego dowodem było całkowite jego zniknięcie w ciągu jednego wieczora. Pięć osób przyjęło sporą dawkę kalorii. Doskonale pasowała

Jemy Pijemy
Prosta czekoladowo-korzenna tarta 154

pudru, jeśli będzie za mało słodkie). Przelać na podpieczony spód. Tartę wsadzić do lodówki i schłodzić min.2 godziny. Przed podaniem wyjąć z lodówki, aby tarta się dobrze kroiła. Udekorować bitą śmietaną i wiórkami czekoladowymi lub oprószyć cynamonem. Smacznego! ____________________________ /*wpis zawiera lokowanie produktu/ * najlepiej użyć taką, co ma wyjmowane dno, np taką , dostępną w sklepie Rossi

CookYourself
Breakfast with You #1 Made in USA 187

masę (na 1 sztukę naleśnika mniej więcej 2 łyżki masy). Kiedy na wierzchu pojawiły się bąbelki, naleśnika przewróciłam i smażyłam z drugiej strony.  Gotowe podajemy z dżemem, miodem, bitą śmietaną, owocami... czego duża zapragnie, byleby na słodko.   -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- During the week we rarely eat breakfast together.  It usually comes down to eaten on the run flakes with milk

bastalena
Na dobry poczatek dnia... 164

Calkiem dobry na piatkowy poranek :) Mleczny napoj z biala czekolada skladniki na 2 filizanki: 300 ml mleka 100g bialej czekolady 1 lyzka Baileys'a 1 lyzka cukru pudru bita smietana gorzkie kakao do posypania wykonanie: Melko wlewamy do garnuszka i doprowadzamy do wrzenia. Sciagamy z ognia, do mleka wsypujemy cukier puder, polamana na kawalki czekolade i Baileys

Przysmaki Karolki
Kruche rurki nadziewane musem śliwkowym i kremem kajmakowym 158

dawna miałam ochotę na kruche rurki z kremem. W mojej miejscowości są w sprzedaży rurki z bitą śmietaną i karmelem, są po prostu pyszne, jednak cena jest dość wysoka i tak na prawdę nie wiem z jakich składników są zrobione. Postanowiłam więc zrobić je samodzielnie. Trochę się bałam, że sobie nie poradzę, że nie wyjdą mi kształtne rurki. Ale niepotrzebnie

moj przepis na
Ciasto piankowe z soczystym kiwi 144

obieramy i kroimy w plasterki. Zimny biszkopt przekrawamy na pół. Jedną część smarujemy masą i układamy na niej plasterki kiwi. Przykrywamy drugą połową biszkoptu na którą wylewamy piankę z bitej śmietany. Całość dekorujemy plasterkami kiwi. Ciasto schładzamy w lodówce, najlepiej całą noc. Smacznego

Na Ciasteczkowych Papierach
Babeczki jagodowe 227

Małe cudeńka :) Nie dość, że pyszne to jeszcze pięknie się prezentują, a to za sprawą obłędnego kremu na bazie jagód, mascarpone i bitej śmietany. Krem jest delikatny, niezbyt słodki, po prostu pyszny! Ale to nie koniec jego zalet: ma zwartą konsystencję, jest trwały (na pewno nie spłynie z babeczek), idealnie nadaje się również do przekładania tortów czy wypełnienia rolady. Oczywiście

Domowa Cookierenka Agi
Ciasto Kubuś 205

Robiłam już marchewkową karpatkę, teraz przyszedł czas na biszkopta z masą z budyniu na bazie soku i bitą śmietaną na wierzchu. Ciasto jest pyszne, polecam. Składniki: Biszkopt: 200 g cukru 300 g mąki tortowej 6 dużych jajek 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka octu Krem: 900 ml soku przecierowego typu Kubuś o ulubionym smaku (u mnie marchew, jabłko, pomarańcza

e-PrzepisyKulinarne
Tarta Z MUsem Z MaRakui 165

rnika na około 10 - 1 5minut, po tym czasie na spód wylewamy masę czekoladową , a na wierzch owocową pieczemy je szcze przez kolene 15-20 minut studzimy podajemy z bitą śmietaną, lodami lub polew ą SMACZNEGO

Luźna Kuchnia