bita śmietana - 3939 przepisów (strona:91/263)

Truskawkowo- serowa fantazja 475

wykładam na przestudzony sernik. Wyrównuję. Odstawiam do stężenia. 4. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno z cukrem pudrem. Przekładam do rękawa cukierniczego. Przygotowane ciasto kroję na porcje i dekoruję bitą śmietaną oraz kawałkami truskawek

Tradycyjna kuchnia Kasi
Czekoladowy mus z czekolady gorzkiej i mlecznej 143

śmietanę kremówkę. Mieszamy czekoladę z masą jajeczną, a następnie delikatnie dodajemy śmietanę i wszystko razem delikatnie mieszamy. Napełniamy pucharki masą i wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny. Dekorujemy bitą śmietaną. Smacznego

Gotowanie, czyli hobby dla każdego
babeczki orzechowe z wafelkami 156

około 20 minut. Wystudzić.  Kremówkę ubić z cukrem pudrem i śmietan fixem na sztywno. Przełożyć do szprycy i wycisnąć na babeczki. Wafelek i orzechy posiekać i posypać po bitej śmietanie. Czekoladę i mleko rozpuścić nad parą i polać babeczki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Rolada jagodowa 192

Rolada jagodowa... Słodki, puszsty mus jagodowy. Słodka śmietana. Całe jagody. Całość otoczona puszytym, biszkoptowym ciastem. Oprószona cukrem pudrem z kakao. Pycha! Składniki: 4 jaja; 100 g

Gospodyni Miejska
Sernik z miętą - orzeźwiający tort bez pieczenia / Cheesecake with mint 338

śmietanę, drobno posiekaj miętę. Do tężejącej galaretki dodaj twaróg, 3/4 ubitej śmietany i miętę. Całość dokładnie wymieszaj i wyłóż na biszkoptowy spód, odstaw do schłodzenia. Przed podaniem udekoruj pozostałą bitą śmietaną, paluszkami ptysiowymi(opcjonalnie), listkami mięty i owocami

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Deser w błękicie z granolą 185

zimne miejsce do stężenia. Zimną kremówkę ubić na sztywno dodać śmietan fix i cukier puder.Ponownie zmiksować do połączenia się składników. Do kieliszków wkładamy na przemian tężejącą galaretkę i bitą śmietanę.Deser odkładamy do lodówki na tak długo aż galaretka całkowicie się zetnie.Przed podaniem na górze deser posypujemy granolą orzechową

Ala piecze i gotuje
Torcik orzechowy 256

tzw.suchego patyczka. Dodatkowo: 400ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru Śmietanę umieścić w misie miksera i ubijać pod koniec ubijania dodać cuker. Po upieczeniu ciasto wystudzić i udekorować bitą śmietaną i polać adwokatem. Smacznego

Zabawa smakiem
Mus czekoladowy 316

oddzielnych miseczkach po 150 g każdej czekolady. Połączyć kolejno każdą ze śmietaną. Nakładać kolejno warstwami do pucharków , kielichów itp. najlepiej z przezroczystego szkła aby nacieszyć również oczy ;) Udekorować odłożona bitą śmietaną i startą pozostałą gorzką czekoladą. Smacznego :)   Polecam

Malinowa Kawiarenka
Tiramisu - wersja 2 z kremówką 203

żółtek* 5 płaskich łyżek cukru trzcinowego (brązowego) 500g mascarpone 250g śmietany kremówki (30-36%) 400g podłużnych biszkoptów 0,5l gorącej, mocnej kawy 50ml amaretto kakao Kremówkę ubijamy na sztywną bitą śmietanę, odstawiamy do lodówki. Żółtka ubijamy z cukrem na gęstą, białą masę – tak długo, aż cały cukier się rozpuści. Dodajemy mascarpone i miksujemy kilka minut, aż oba składniki dokładnie się

Gotowanie i blogowanie
Torcik bezowy z bitą śmietaną. 103

dłużej. Bezę odkładamy do wystudzenia a w tym czasie ubijamy śmietanę do czasu aż będzie sztywna. Pod koniec ubijania dodajemy cukier i ubijamy aż się rozpuści. Wystudzoną bezę przekładamy bitą śmietaną i konfiturą. Na wierzchu dekorujemy także śmietaną, konfiturą i małymi bezami ( o ile wszystkich nie zjedliśmy ;-) ) A to przed pieczeniem. Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Tarta jabłkowo- migdałowa 102

wymieszać z cukrem, rodzynkami, i wyłożyć na masie migdałowej. Polać śmietaną ubitą z jajami, cukrem i cynamonem i piec w temperaturze 180 stopni około 25 minut. Proponuje podać z bitą śmietaną lub z lodami na ciepło

Tradycyjna Kuchnia
Czekoladowa rolada z brzoskwiniami 210

której pod koniec mieszania należy dodać cukier i wszystkie Śmietan-Fix-y. Wysmarować nią ciasto, pokrywając dokładnie wyłożone wcześniej brzoskwinie. Zwinąć delikatnie roladę. Pokryć ją również z zewnątrz bitą śmietaną (fot.4). Posypać kakao. Udekorować i zjeść :) Smacznego

Świat Ciasta
Ciasto balowe z karmelem 446

Śmietanę ubić z pudrem na sztywno, dodać śmietan-fiksy.  Na zimny biszkopt wyłożyć masę budyniową, na to herbatniki.  Rozsmarować karmel i wyłożyć krakersy.  Na wierzch wyłożyć bitą śmietanę, posypać startą czekoladą. Ciasto przechowywać w lodówce

Z miłości do słodkości
Koktajl Cookie Monster 191

śmietany 30-36% niebieski barwnik spożywczy Wykonanie: Śmietanę ubijamy na sztywno z niebieskim barwnikiem spożywczym.  Lody, mleko i likier miksujemy w blenderze i napełniamy szklanki. Dekorujemy niebieską bitą śmietaną i ciasteczkiem.  Podajemy od razu po przygotowaniu.  Pycha

Malinowe Pocałunki
Rolada malinowo - jeżynowa 149

widelcem lub za pomocą blendera. Dodać Serek mascarpone, śmietanę, i cukier i wszystko dokładnie zmiksować. Z wystudzonego, zrolowanego biszkopta zdjąć delikatnie   ściereczkę i całość napełnić kremem. Składniki na bitą śmietanę: 250 ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru owoce do przybrania. Sposób wykonania: Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem, rozprowadzić na całej powierzchni rolady, udekorować owocami. Roladę wstawić

Na słodko lub wytrawnie
Ciasto z kremem budyniowo-cytrynowym 245

ubić, na sztywno z dodatkiem cukru pudru i śmietanfixu (Śmietana będzie sztywniejsza - jak ktoś nie lubi to nie trzeba dodawać). Jak krem budyniowy będzie już zastygnięty wykładamy na niego bitą śmietanę. Całość posypujemy czekoladą startą na tarce o grubych oczkach. Smacznego

IMPRESJA SMAKU
"makowa panienka" z jabłkowym błonnikiem i śmietaną buraczkową... 169

żelatyna się w nim rozpuściła i ostudzić śmietanę 36% ubić z cukrem pudrem, pod koniec ubijania wlać sok z buraków z żelatyną i ubić na sztywno szprycą nałożyć bitą śmietanę i ozdobić kandyzowanymi owocami ciasto jest przepyszne i warte polecenia.......SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
kladdkaka-szwedzkie szybkie ciasto kakaowe z bitą śmietaną... 124

około 20-25 minut i upieczone wystudzić zimną śmietanę 30% ubić na sztywno bez cukru - ciasto jest słodkie to szwedzkie ciasto kladdkaka jest szybkie, smaczne bez proszku i z bitą śmietaną smakuje wyśmienicie..............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Kanapka truskawkowa 212

opłukanych, odszypułkowanych, przepołowionych 150 ml dżemu wiśniowego Śmietanę umieścić w misie miksera, ubić na sztywno. Pod koniec dodać cukier, zmiksować. Roladę rozwinąć, wysmarować dżemem. Wyłożyć truskawki około 3/4. Wyłożyć bitą śmietanę, rozsmarować, zawinąć w roladę wzdłuż dłuższego boku. Schłodzić w lodówce przez 2 godziny. Po tym czasie udekorować pozostałymi truskawkami, pokroić i podawać. Przechowywać w lodówce pod kloszem

moj przepis na
Tarta z musem rabarbarowym, bitą śmietaną i pistacjami 393

musu rabarbarowego (ja zostawiłam na całą noc). Śmietanę kremówkę ubijać na wysokich obrotach, aż zgęstnieje. Dodać cukier puder i ubijać jeszcze 2-3 minuty, aż powstanie gęsty krem. Wyłożyć bitą śmietanę na schłodzone ciasto i posypać posiekanymi pistacjami

Kulinarne Inspiracje
3 bit 209

Śmietanę ubić z cukrem pudrem i śmietan-fixami i wyłożyć na herbatniki. Na górę zetrzeć czekoladę.Odstawić do lodówki do zastygnięcia. herbatniki masa budyniowa herbatniki/krakersy masa kajmakowa herbatniki bita śmietana starta czekolada

Moje domowe kucharzenie
Mini serniczki z Nutellą 165

lodówki na 1,5 godziny.  3. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, pod koniec ubijania dodajemy ekstrakt z wanilii. Na każdy mini serniczek wykładamy po 1 łyżce bitej śmietany, posypujemy wiórkami czekolady. Smacznego

My Culinary Art
Sernik na zimno z truskawkami 217

dodajemy do niej cukier puder. Do serka homogenizowanego dodajemy przestudzoną żelatynę i miksujemy mikserem na wolnych obrotach powoli dodając bitą śmietanę. Tak przygotowaną masę wykładamy na nasz spód i wkładamy ponownie do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie na wierzch wykładamy truskawki wraz z galaretka

cookpl
Mus brzoskwiniowy 144

śmietankę, dodając pod koniec 1 łyżeczkę cukru pudru. Śmietanę nałożyć przy użyciu worka cukierniczego z tylką na zastygnięty mus. Posypać krokantem migdałowym. Udekorować według uznania.Mus brzoskwiniowy możemy podać z bitą śmietaną i krokantem migdałowym lub  wersji light – do wyboru. Jedna i druga forma podania tego deseru umili popołudnie, czy też wieczór.  Smacznego.  Wydrukuj przepisThe post Mus brzoskwiniowy appeared first

mojewypiekiinietylko
Rolada śmietanowo-truskawkowa 292

Rolada śmietanowo-truskawkowa... Truskawkowo-śmietanowy mus otulony płaszczykiem z biszkoptowego ciasta. Słodki wyznacznik sezonu truskawkowego. Pyszna, szybka i prosta. Serdecznie zapraszam! Składniki: 3 jaja; 2 łyżki

Gospodyni Miejska
kakaowiec rabarbarowy ze śmietana galaretkową... 144

zimną 30% ubić na sztywno i połowę śmietany nanieść na jeden przekrojony blat ciasta i przykryć drugim galaretkę wymieszać w 1/2 szklanki gorącej wody i wystudzić - wlać do reszty bitej śmietany i nanieść na ciasto - schować do lodówki na 2 godziny ciasto jest przepyszne i szybko się zjada..............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Truskawkowy tort z migdałami 189

wraz z cukrem pudrem i śmietan fixem  na sztywną pianę. Przelewamy kremówkę na biszkopty. Na wierzchu układamy połówki truskawek. Ciasto chłodzimy w lodówce około 2-3 godzin. Bita śmietana musi nam się dobrze schłodzić, by ciasto ładnie się kroiło. Następnie prażymy płatki migdałowe  na suchej patelni. Posypujemy nimi ciasto przed podaniem  do stołu

Aga w kuchni