bita śmietana - 3939 przepisów (strona:94/263)

Piernikowe Filizanki z Kremem Czekoladowym 140

kremówke. Calosc zmiksuj przez chwile na niskich obrotach tak, aby masa byla puszysta. Przygotowana w ten sposób mase nakladaj do ostudzonych filizanek. Dodatkowo: * 1/4 tabliczki mlecznej czekolady * bita smietana * odrobina kakao Czekolade roztop w kapieli wodnej i namaluj nia na pergaminie ksztalt uszka filizanki. Pozostaw do zastygniecia, a potem przytwierdz do upieczonej filizanki przy pomocy np. lukru. Bita smietane nalóz

w mojej kuchni
Tort brzoskwiniowy z mango. 277

śmietany ubijamy na sztywno, żelatynę rozpuszczamy w kąpieli wodnej/mikrofali i dokładnie mieszamy z 250 g sera mascarpone i kilkoma łyżkami ok 4-6 napoju sunquick. Wymieszany ser dodajemy do bitej śmietany na najniższych obrotach miksera.Wyjmujemy z lodówki paterę z ciastem i nasączamy leżący na musie brzoskwiniowym biszkopt. i wykładamy krem o smaku owocu mango. Przykrywamy ostatnim biszkoptem, nasączamy

Malinowe Pocałunki
Pancakes 236

rozgrzanej, suchej patelni, na średnim ogniu smażę pancakes z obu stron. Podawać.... no właśnie. My jedliśmy z konfiturą truskawkową, a Wy? Z czym tylko chcecie, co lubicie. Bita śmietana, masło, owoce, konfitury, słodkie syropy, z cukrem... itd. SMACZNEGO

Blondynka Gotuje
Sernik na Zimno 451

wykładamy na schłodzony spód w połowie nakładania masy przesypujemy połową naszych jagód. Tortownice z sernikiem wkładamy do lodówki na noc, aż wszystko ładnie stężeje. Na wierzch  smarujemy bita śmietaną i  obsypujemy drugą połową jagód do dekoracji

cookpl
Tort porzeczkowy - "Puszek" :) 175

śmietan-fixem, dodajemy serek waniliowy po czym dodajemy wystudzoną, ale nie stężoną galaretkę (1/2 szklanki). Konfiturę porzeczkową blenderujemy i mieszamy z drugą połową galaretki. Połowę tej konfitury dodajemy do bitej śmietany delikatnie mieszając. Na pierwszy blat wykładamy połowę kremu,  na to nakładamy drugi blat i następnie drugą część kremu rozprowadzając go również na boki. Na wierzch wylewamy drugą część

Delicious Titbits
Tiramisu chałwowe 211

kremówki (30-36%) 300g chałwy waniliowej 2 łyżki tahini z winogronem (pasty chałwowej) - opcjonalnie 400g podłużnych biszkoptów 0,5l gorącej, mocnej kawy 50ml amaretto kakao Kremówkę ubijamy na sztywną bitą śmietanę, odstawiamy do lodówki. Żółtka ubijamy z cukrem na gęstą, białą masę – tak długo, aż cały cukier się rozpuści. Dodajemy mascarpone i miksujemy kilka minut, aż oba składniki dokładnie się

Gotowanie i blogowanie
Pumpkin Pie czyli amerykański placek dyniowy 164

cukier i przyprawy, dodać dynię i wymieszać. Wyłożyć powstałą masę na ciasto. Piec 30-40 min aż nadzienie się zetnie na całej powierzchni. Wyjąć, ozdobić listkami. Schłodzić. Podawać z bitą śmietaną lub lodami waniliowymi

maniapieczenia
Mini serniczki na zimno z karmelem 31769

łyżki żelatyny 2 łyżki rozpuszczalnego kakao 3 łyżki cukru 300g masy kajmakowej Dodatkowo: 8 szklanek do herbaty 8 kieliszków Przygotowanie 1. Rozpuszczamy w gorącej wodzie jedną łyżkę żelatyny. Bitą śmietanę ubijamy z śmietan-fixem na sztywno. Ser miksujemy razem z cukrem i dodajemy do niego ubitą śmietanę, masę dzielimy na dwie równe części. Do jednej części masy serowej dodajemy dwie

zjem to blog kulinarny
3 BIT 138

szklanki mleka  150g miękkiego masła 400g herbatników 1 puszka masy kajmakowej (krówkowej) 500g schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 3 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fixy do śmietany 3-4 krople aromatu śmietankowego 100g gorzkiej czekolady lub kakao A jak to zrobić:  Proszek budyniowy wymieszać z 1/2 szklanki zimnego mleka tak, żeby nie było grudek. Resztę mleka zagotować(...)dociskając.  Równomiernie rozsmarować masę kajmakową (można ją wcześniej zanurzyć w gorącej wodzie). Na masę wyłożyć pozostałe herbatniki i trochę je docisnąć.  Wierzch na całości równo pokryć bitą śmietaną.  Czekoladę połamać i zemleć w blenderze (lub zetrzeć na tarce, na grubych oczkach). Ciasto posypać czekoladą (lub kakao) i wstawić je na całą noc do lodówki

Kuchnia w opałach
Koktajl z awokado 111

któr usprawnia działanie układu trawiennego! Składniki: *1 awokado *truskawki  (użyłam mrożonych, aby nie czekać, aż koktajl ochłodzi się w lodówce :) ) *1 gruszka *100ml lodów śmietankowych *200ml mleka *bita smietana *cynamon *łyżka miodu Przygotowanie: 1. Awokado i gruszke obieramy 2. Dodajemy wszystkie składniki do wysokiego pojemnika i blendujemy 3. Dodajemy miód i całość przyprawiamy cynamonem. 4. Przelewamy

FITBUuK
Czekoladowa bita śmietana do ciast i deserów / chocolade whipped cream 387

wrzuć czekoladę.Dokładnie  wymieszaj i odstaw do ostygnięcia. Gdy ostygnie włóż do lodówki do schłodzenia, najlepiej na całą noc.  Gdy już jest całkowicie zimna ubij jak bitą śmietanę na dość sztywno, na wolnych obrotach. Ponownie schłódź. I zawsze trzymaj krem w lodówce. Możesz również zamrozić. SMACZNEGO . CMOK

Pasje Jolki
Truskawkowy mus 159

schłodzoną czekoladę, cały czas delikatnie mieszając. Mus rozłożyć do pucharków na galaretkę truskawkową. Schłodzić w lodówce. Wierzch udekorować startą białą czekoladą. U mnie na każdej porcji pojawiła się "czapa" bitej śmietany, biała czekolada i śmietankowe groszki. Całość zwieńczyła truskawka z listkiem mięty. Uwagi:  Ważnym jest, by rozpuszczoną czekoladę schłodzić, bo dodawana do musu za ciepła lubi się warzyć. Jeżeli

In my kitchen
KREM SUŁTAŃSKI- DZIEWCZYNY DO WZIĘCIA 275

gęsto, pod koniec ubijania dodawaj po trochę cukru pudru. Podziel krem na dwie części. DO JEDNEJ CZĘŚCI DODAJ kakao i delikatnie wymieszaj. Do pucharków wkładaj beziki/ biszkopty, rodzynki i bitą śmietanę w dwóch warstwach- białą i ciemną. Mogą być różne proporcje. PODAWAJ SCHŁODZONE , jeśli planujesz podać krem sułtański dorosłym skrop deser alkoholem :) Smacznego

Kuchnia bezglutenowa Loli
Muffinki waniliowe z czekoladą 179

Proste, klasyczne muffinki, mięciutkie i wilgotne, zasmakują każdemu. Z dodatkiem pysznej mlecznej czekolady, kremu z bitej śmietany i serka mascarpone. Wyglądem przypominają małe różyczki, a ułożone wszystkie razem na ozdobnym stojaku tworzą piękny, słodki bukiet na wiele okazji. Gorąco polecam!SKŁADNIKI na ok. 12 muffinek:120 g mąki pszennej120 g masła2 jajka90 g cukru1,5 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżeczka

Słodko-Słony Świat Ilony
Jagodowa(owocowa) zapiekanka 166

jajka, kaszę mannę, cukier waniliowy i jagody. Dokładnie wymieszać. Formę natłuścić i posypać bułką tartą.Wylać ciasto. Piec w 180°C ok. 25 min. Udekorować owocami i bitą śmietaną

kulinarnajamka.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania