bita śmietana - 3939 przepisów (strona:87/263)

Deser z kaszy jaglanej. 124

łyżkach wody ,mieszamy energicznie i gotujemy chwilkę aż owoce się zagęszczą do konsystencji kisielu. Śmietanę ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Napełniamy pucharki :kasza,owoce i bita śmietana .Smacznego. Ostatnie zdjęcie to dla mojego męża,słuszna porcja śmietany. Za przepis dziękuję Mniam -mniam

Ladylaura.
crunchy z jabłkami 140

pieczenia blaszkę. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 20 min. i pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. Do szklaneczek wykładamy naprzemiennie: jabłka, bitą śmietanę, crunchy, i tak aż do wyczerpania składników. Możemy podać z listkami mięty i oprószyć cynamonem

Domowy Smak Jedzenia
Ptysie ze śmietaną na Dzień Matki 172

ostudzić. KREM Schłodzoną dobrze śmietanę ubić z sokiem z cytyny na sztywno.  Do ubitej śmietany dodać cukier puder, dalej ubijać.  Ptysie kroimy na pół i nadziewamy bitą śmietaną.  Gotowe ptysie oprószyć cukrem pudrem. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore

Kuchnia Danusi
pyszny tort lodowy 1467

blacie ciasta rozsmarowujemy lody i przykrywamy drugim. Tort wkładamy do zamrażalnika na ok. 2 godz. Następnie ubijamy śmietanę z cukrem pudrem. Wyciągamy ciasto z zamrażalnika smarujemy wierzch i boki bitą śmietaną oraz posypujemy orzechami. Całość przechowujemy w zamrażalniku

Domowy Smak Jedzenia
Biało-czarny mus czekoladowy 176

jest to aby nie doprowadzić wody do wrzenia oraz by miseczka nie dotykała się wody od spodu. Śmietanę ubijamy i dzielimy na dwie części. Delikatnym strumieniem wlewamy czekoladę do bitej śmietany i łączymy oba składniki rózgą. Oba musy nakładamy delikatnie do kieliszka lub naczynia w których chcemy go podać. Aby przełamać słodki smak czekolady na dół kieliszka możemy dodać galaretkę

Full Smaku
Rafaello z białą czekoladą 154

wystygnięcia. Drugą połowę śmietany ubijamy. Do ostudzonej masy dodajemy rozkruszony biszkopt, połowę wiórków kokosowych oraz połowę ubitej śmietany . Na pozostałą połowę biszkoptu wykładamy masę a na to pozostałą połowę bitej śmietany i całość posypujemy drugą częścią wiórków kokosowych . Ciasto wstawiamy do lodówki na noc, najlepiej smakuje drugiego dnia

Smakowite Dania
Tort Szwarcwaldzki, czyli wiśniowy tort z Czarnego Lasu- Black Forest Cake :) 233

była równa), nasączamy, dajemy śmietanę i resztę wiśni. Górną warstwę również nasączamy, po czym przykrywamy cały tort śmietaną (górę i boki) i równo rozsmarowujemy, przy czym zostawiamy kilka łyżek bitej śmietany do dekoracji. Tort ozdabiamy łamaną**** lub tartą czekoladą, zostawiając na wierzchniej warstwie, wokół tortu pas, około 2cm grubości, na którym zrobimy szprycą śmietankowe gwiazdki. Na koniec układamy wiśnie

Smakowy Raj
gruszki w soku z winogron na ciastkach zbożowych z bitą galaretkową śmietaną... 135

spód galaretkę wsypać do szklanki i wlać pół szklanki gorącej wody i szybko wymieszać do rozpuszczenia galaretki śmietanę schłodzoną 30% ubić na sztywno, pod koniec ubijania wlać galaretkę ostudzoną bitą śmietanę rozprowadzić po cieście i posypać zmieloną czekoladą schować do lodówki na kilka godzin ciasto po prostu "niebo w gębie"....polecam......SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
skromne biszkoptowe ciacho na chwilę kawowej przyjemności... 133

przykryć drugim blatem i schować do lodówki galaretkę rozmieszać w gorącej wodzie i zostawić do wystudzenia zimną śmietanę 30% ubić na sztywno i pomału dolewać galaretkę w trakcie ubijania bitą śmietaną posmarować wierzch i boki ciasta widelcem zrobić kratkę, posypać zmieloną gorzką czekoladą i posypać płatkami migdałowymi w sumie ciasto skromne ale w tej skromności jest pysznie smaczne ..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Ptysie ze śmietaną 186

ostudzić. KREM Schłodzoną dobrze śmietanę ubić z sokiem z cytyny na sztywno.  Do ubitej śmietany dodać cukier puder, dalej ubijać.  Ptysie kroimy na pół i nadziewamy bitą śmietaną.  Gotowe ptysie oprószyć cukrem pudrem. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore

Kuchnia Danusi
Jagodowe marzenie - mini serniczki 148

Gotową masę wlewamy do szklanek i odstawiamy do lodówki na 2h.  Do przyozdobienia wystarczy mała śmietana 36%- kremówkę ubijamy na sztywno dodając do smaku cukier puder aby bita śmietana nie była za słodka.  Smacznego

Niezły Młynek
TRZY BIT Z MALINAMI 183

Ciasto bez pieczenia to chyba najłatwiejsze z ciast. Herbatniki przełożone kajmakiem, budyniem i ozdobione bitą śmietaną z malinami. Taki ciacho to jedno z najpyszniejszych, idealne na ciepłe dni i nie tylko, wyszło super. Polecam(...)przykrywamy ciemnymi herbatnikami. Ciasto odkładamy do całkowitego schłodzenia. Bardzo zimną śmietanę ubijamy robotem z cukrami na sztywno. Pod koniec ubijania wlewamy zmiksowane maliny i rozpuszczoną żelatynę. Śmietanę wykładamy na zimne ciasto i ponownie chłodzimy około 2-3 godziny. Ciasto najlepiej się kroi na drugi dzień, przed podaniem dekorujemy try bit malinami, posypujemy cukrem pudrem i podajemy.  Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Banoffee 1814

Banoffee to pyszne ciasto bez pieczenia. W swoim składzie ma puszystą i słodką bitą śmietanę, delikatne banany i masę toffi.       I to właśnie bananom i masie toffi zawdzięcza swoją nazwę. Ciasto to wyglądem przypomina słynnego 3 Bita. Ale tylko wyglądem bo w smaku jest już zupełnie inne. I powiem(...)tych którzy je próbowali jest o wiele lepsze od 3 Bita ;-) Pierwszy raz zrobiłam je na Sylwestra i od tej pory często będzie gościć w moim domu. Zapraszam!!!   Składniki: Spód: 300 g herbatników, 200 g masła ( dobrej jakości),   Masa: 600 ml śmietany 30% lub 36% ( do ubijania), 3 łyżki cukru pudru, 3 fixy do śmietany

Passion of Cooking
Tort Kinder 1367

łyżki kakao (płaskie) 3 łyżki mąki ziemniaczanej 9 łyżek cukru Składniki na krem: 400 g śmietany kremówki 200-250 g mlecznej czekolady 1 śmietanyFix lub inny utrwalacz do bitej śmietany +kawa rozpuszczalna na poncz (można zastąpić dowolnym sokiem lub herbatą w wariancie dla dzieci), 50 g gorzkiej czekolady do rozpuszczenia (+ewentualnie olej kokosowy, żeby polewa miała właściwą konsystencję), dowolne słodycze

Ciastkozercy
Francuskie rurki z bitą śmietaną i owocami 179

wysmarowania foremek Nadzienie: 500 ml śmietanki 30-36% 2-3 łyżki cukru 1 śmietan-fix (opcjonalnie) 1/2 puszki brzoskwiń w syropie 1 kiwi     Przygotować nadzienie z bitej śmietany. Kremówkę z cukrem (opcjonalnie można dodać śmietan-fix) ubić na sztywno i wymieszać z pokrojonymi w kostkę owocami. Ciasto pociąć na paski o grubości 1,5-2 cm. Foremki

Di gotuje