bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:2851/3453)

Fit tort Rafaello z truskawkami 258

Dziś zapraszam na naprawdę wspaniały, delikatny i rozpływający się w ustach tort Rafaello w wersji z truskawkami. Ciasta o smaku pralinek Rafaello należą chyba do jednych

Healthy food explorer
Owsiane ciastka dyniowe 241

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Gotuj Się Kto Może
Wegetariański pasztet z czerwonej soczewicy 169

Pasztety wegetariańskie to jedna z tych potraw, które można modyfikować na tysiące sposobów. Bazą mogą być warzywa, strączki czy kasze. A kluczem do sukcesu jest według

HealthyCreations
Łosoś z kurkumą 171

Łosoś marynowany z kurkumą jest smacznym, zdrowym i łatwym do przygotowania daniem. Łosoś jest przyjemnie wilgotny i aromatyczny, świetnie smakuje z ryżem i warzywami. Łosoś jest

Kuchcik gotuje
Pizza grahamka FIT | Zdrowsza wersja włoskiego przysmaku 242

razu przechodzimy do punktu 3. 3) Zioła, które możesz dowolnie mieszać i komponować, wszystko pod swój gust. Zioła poprawiają funkcjonowanie układu pokarmowego oraz przyspieszają przemianę materii. 4) Ser. Pizza bez sera? Potraficie sobie to wyobrazić. No way. Oczywiście nie ma co przesadzać z ilością, ale musi być. Na tle serów, z których zazwyczaj się korzysta przy robieniu pizzy najkorzystniej(...)ciasto podzielić na dwie części. Każdą delikatnie rozciągać na okrąg o średnicy ok. 25-28 cm (staramy się nie wałkować), a następnie delikatnie przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. 7) Na cieście rozprowadzić sos i poukładać wybrane dodatki. 8) Piec w piekarniku nagrzanym do 230 stopni przez 12-15 min do momentu zarumienienia (połowę czasu tylko z dolnym

Fitsweet.me
Tarta z łososiem i szpinakiem 231

W dzisiejszą kulinarną podróż zabiorę Was do europejskiego kraju wielu kultur, który słynie z tradycji serowej. I chociaż nie o

kuron.com.pl
placek gryczany z owocami 312

Kilka dni temu na blogu widzieliście ciasto ryżowe z rabarbarem. W kuchni nie lubię nudy, dlatego kiedy wczoraj zbierałem następną partię dojrzałego rabarbaru, uznałem, że do

Gar Zdrowia
ŚLIWKI 199

się także do wypieków oraz do dań wytrawnych.  Śliwki do jedzenia na surowo najlepiej wybierać jędrne i sprężyste, bez przebarwień, pokryte białą szadzią. Powierzchnia owoca powinna być bez skazy i nadgnić. Natomiast na przetwory najlepszą odmianą jest śliwka węgierka. Śliwki przeznaczone na powidła i dżemy powinny być dobrze dojrzałe, ponieważ wtedy zawierają najwięcej cukru. Jak poznać śliwki(...)się też na kompoty, dżemy i do suszenia.  Węgierka - owoc owalny o ciemnofioletowej skórce i żółtozielonym miąższem. Nie rozpadają się dlatego bardzo dobrze nadają się do robienia knedli, piec ciasta, marynować itp. Na powidła najlepiej kupować je pod koniec września (mogą być lekko pomarszczone są wtedy tak słodkie, że nie ma potrzeby dodawania zbyt dużej ilości cukru.  Węgierka

Ciastka - domowe słodkości
PASZTET Z SELERA I KASZY JAGLANEJ 306

   Pyszny wegetariański pasztet, oczywiście nie tylko dla wegetarian. Dla zagorzałych mięsożerców (tak jak i my) jest to fajna, zdrowa odmiana. Mnie osobiście, choć fanką

Smaczne Zdrowe
Ciasteczka orzeszki 274

Moja dzisiejsza propozycja szybka nie jest, gdyż zrobienie tych ciasteczek to bardzo żmudne i pracochłonne zajęcie, aczkolwiek są one warte zachodu :) Przepis pochodzi od mamy mojej

Kulinarne zapędy Kokosa
Pasztet z jajkiem 131

miejscu, a najlepiej w szczelnym pojemniku, co zabezpieczy go przed obsychaniem i wchłanianiem zapachu innych produktów, znajdujących się w lodówce. Czy pasztet z jajkiem można mrozić? Większość pasztetów można bez problemu zamrozić, jednak w przypadku pasztetu z jajkiem nie jest to najlepszy pomysł. Mięso dobrze znosi pobyt w zamrażarce, jednak jajka ugotowane na twardo już nie. Pod wpływem niskiej(...)Wyłóż do foremki 1/3 masy. Następnie ułóż na niej jedno za drugim ugotowane jajka. Przykryj je pozostałą masą mięsną. Wyrównaj i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni. Piecz przez około 50 minut. Pasztet powinien ładnie się zrumienić. Po wyjęciu z piekarnika pozostaw pasztet do wystygnięcia i dopiero wtedy pokrój go na plastry. Zobacz też inne przepisy na Wielkanoc

okolicepalnika.pl
Słodki chleb żytni z orzechami i suszonymi owocami 197

Bardzo smaczny, słodkawy i aromatyczny chleb w stylu litewskim. Najlepiej smakuje samodzielnie, bez dodatków, nawet bez masła. Taki ciekawy, niecodzienny deserowy chlebek. Uwaga: Przepis jest dosyć złożony, wymaga również ścisłego kontrolowania/utrzymywania odpowiedniej temperatury na każdym z etapów przygotowywania ciasta. Do zrobienia tego chleba wykorzystałem przepis na litewski chleb Pajurio duona znaleziony na kanale YT rus brot(...)Następnie wyłożyć ciasto na obsypany mąką żytnią stół i uformować bochenek. Przełożyć do koszyka do wyrastania i zostawić na 60 minut w temperaturze 30°C. Bezpośrednio przed pieczeniem (po wyłożeniu wyrośniętego chleba z koszyka) wierzch bochenka posmarować rzadkim ciastem (zrobionym z resztek ciasta pozostałych w misie i rozrobionych z wodą) i po nakłuwać szpikulcem - powinno to zapobiec pękaniu chleba

Przepisy na domowy ser i chleb
"Coraz bliżej Święta..." I nieświąteczny keks wytrawny 219

jest przyjemnie. Bo to takie dwa w jednym: najpierw cudna pogoda, długi spacer i głębokie oddechy, a później można zakopać się znów pod kocem i czytać bez wyrzutów sumienia... Idealny początek jesieni. Właśnie... Początek jesieni , napiszę raz jeszcze, żeby się wszystkim dobrze utrwaliło. Dla zabieganych i nieogarniętych dodam, że jest to jednoznaczne z końcem września . Dziewiątego miesiąca roku, który(...)oscypkiem Składniki: (na keksówkę o wymiarach 26x8 cm) 4 dymki 1 łyżka masła 1 pęczek koperku 200 g wędzonego łososia 200 g mąki pszennej 1,75 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki kurkumy otarta skórka z 1 cytryny 2 jajka 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 75 g creme fraiche (18%) 50 ml oleju 50 ml mleka

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Udka kurczaka nadziewane chlebem i suszonymi śliwkami 148

Co powiecie na pachnące i aromatyczne udka faszerowane suszoną śliwką. Dodatek cynamonu nadaje im fajnego zimowego charakteru. Pamiętajmy jednak, że dodajemy go tylko szczyptę – powinien

Smaki Na Talerzu
Tarta owsiana z borówkami 165

Pojawiły się! Moje kochane owoce lata, czyli borówki. Uwielbiam je i nie mogę się doczekać kiedy pojawią się też w moim ogródku.  Dziś przedstawiam Wam

Na kulinarnym poligonie